Після різних бізнесових поїздок Північно-Західними територіями Індії логічно завершив ознайомлення з цією територією візитом до найважливішого місця штату Панджаб – священне місто Амрітсар.

Це столиця третьої найбільшої релігійної общини населення Індії – Сікхів. Релігія дуже лояльна і привітна, в засадах якої стоїть рівність усіх живих істот та відречення від кастового поділу та ієрархії.

Основною зовнішньою ознакою, що відрізняє Сікхів від інших народів Індії, є те, що вони абсолютно не стрижуть волосся на своєму тілі, а також постійно закривають голову тарбаном. Самі люди дуже привітні, толерантні і ввічливі на відміну від простих індусів. Я зустрічав багато сікхів не тільки у штаті Панджаб, а і у Делі, а також по країні і всі з них були освідченими, а також мали приватний бізнес.

На початку 80-х рр цей народ навіть намагався проголосити свою незалежну державу в Панджабі, але всі спроби були жорстоко придушені індійським урядом. В результаті у 1984 році тодішній премєр Індії Індіра Ганді була вбита двома своїми тілоохоронцями, які були сікхами.

Ці люди чітко вирізняють на сірому фоні брудних зачуханих натовпів.

Золотий Храм в Амрітсарі – паломництво сюди для сікхів з Панджабу, та й з усіх країв, є еквівалентом візиту Мекки для мусульман.

                          

А це курс зав’язування тарбану

повний альбом з подорожі ось тут

Support and Follow events in UkraineMore Info