Після заворожливого Варанасі ми подалися на Захід в глиб Індії до містичних храмів, що окутані джунглями, а також відомі тематикою своєї архітектури – найвідомішою технікою кохання Камасутрою 🙂

Храми в містечку Кажурао (Khajuraho) були збудовані більш як тисячу років тому, коли місто було одним із найбільших центрів тодішньої цивілізації.

Загалом було збудовано 85 храмів, з яких до наших днів вціліло лише 25, але тим не менше ті, що лишилися залишаються досить у хорошому стані і тому тішать відвідувачів своєю неповторною красою.

Це одні з накрасивіших сакральних споруд у цілому світі, а ще досить оригінальні своєю тематикою – КАМА СУТРА.

Кожна з будівель щедро декорована різноманітними фрагментами з сексуального життя індусів на зламі 1го та 2го століть нашої ери.

Ми були просто в захопленні деталізацією, чіткістю та скурпольозністю архітектури.

За однією з версій Кама Сутра була видумана військовими, які перебували у походах далеко від їхніх домів та сімей і тому їм в голову лізли різноманітні “думки” 🙂

Загальний вигляд храмів

Екстер’єр кожної будівлі надзвичайно обтяжений величезною кількістю скульптур

Ну і звичайно деталізація 🙂

ну а після всього побаченого ми разом з місцевою золотою  молоддю поїхали охолодитися після всього побаченого

Раніше добратися сюди було доволі складно у зв’язку обмеженим доступом та відсутністю регуляроного транспорту, але із запровадженням минулого року нової прямої колії Кажуаро робиться легким вікендовим візитом з Делі.
Ми ж добиралися з Варанасі цілий день місцевим переповненим транспортом з трьома пересадками.

Support and Follow events in UkraineMore Info