Більшість українців розпочинають свої мандри саме з Європи, оскільки це близько, нібито престижно, комфортно і звичайно цікаво. В той ще час це б’є по гаманцю. Тому пропоную вам дізнатися, як дешево подорожувати Європою.

Саме країни Західної Європи є одними із найдорожчих в грошовому плані туристичних напрямків у світі. Але вихіж є! Насправді навіть у Франції, Німеччині чи країнах Бенілюксу можна класно відвиснути за порівняно невеликі гроші.

як дешево подорожувати європою

Мені вже пощастило побувати майже у всіх європейських країнах, тож пропоную вам наспутні варінати про те, як дешево подорожувати Європою.

***

Проживання

 

1) Зупиняйтеся у хостелах

Для більшості українців хостели на перший погляд можуть здатися дикунством. Річ у тім, що фактично ви купуєте не номер, а койкомісце (ліжко) у великій кімнаті, де крім Вас ще може проживати від 3 до 10 людей. Ціна за таке проживання коливається на рівні 10-20 Євро з людини, але постійний фан буде забезпечений задармо.

Хостели вже давно успішно працюють в Європі і останнім часом вони почали заполонювати і Україну. От у самому Львові, наприклад, вже є більш як 30 хостелів. Щоб знайти і забронювати місце у хостелі використовуйте класний сервіс – http://www.hostelworld.com

 

Харчування

 

2) Полюбіть сніданок

Зазвичай в пакет проживання у хостелах чи готелях входить сніданок, що є чудовою нагодою зекономити на харчуванні.

 

3) Їжте, де харчуються місцеві або затарюйтесь у магазинах

Не є обов’язковим постійно хавати в ресторанах. Затарившись якісною їжою в магазині і, прикупивши плящину винця, парк є чудовим місцем для обіду. Хіба це не романтично? Запитайте у місцевих де вони зазвичай їдять і теж спробуйте місцеву кухню на вечерю.

 

Транспорт

 

4) Літайте

Літаки можуть стати найдешевшим транспортом у Європі, якщо добре розпланувати свій маршрут. В Європі діють дюжини лоу-костів, які літають чи не між кожним містом.

 

5) BlaBlaCar

Надзвичайно крута штука. За допомогою blablacar.com без жодних проблем можна підсісти в авто, яке прямує у потрібному для Вас напрямку.

 

6) Ходіть пішки у містах

Громадський транспорт у європейських містах є дуже дорогим у порівнянні з українським. Мало в якому місті одноразовий проїзд у трамваї чи метро коштує менше ніж 2 Євро. Саме тому за рахунок приємної прогулянки можна заробити на снек.

 

7) Гроші. 50/50 – готівка/кредитка

Розбийте кошти, які берете з собою в поїздку на дві рівні частини. Половину тримайте готівкою в місцевій валюті і використовуйте для повсякденних розрахунків. Розраховуйтеся карткою по можливості, а не витягуйте готівку з банкомату, що супроводжує великі комісії. З іншої сторони, маючи готівку, Ви уникаєте можливості залишитися без коп’я. Плюс, не втратите на обміні валют, де зазвичай теж є відчутна комісія.

 

8) Виробіть міжнародний студентський ISIC card

Якщо Ви студент, то можете виробити собі картку ISIC, що надає знижки у багатьох місцях Європи та світу. Наприклад, вхід у музеї чи туристичні об’єкти. Доволі частенько і на транспорт можна вибити.

 

9) Сувенір №1 – Листівка

Нема чого купувати різноманітний сувенірний непотріб типу матрьошок, глиняних горщиків чи тарілок. Все одно порохом буде припадати по приїзді додому. Листівка є чудовим подарунком для рідних і друзів. Тим більше, якщо вона ще й відправлена з того місця, про яке розповідає.

 

10) Уникайте літа в Європі

Літо є високим туристичним сезоном у Європі. Туристи з’їжджаються у цікаві об’єкти, як мухи на… (ви самі знаєте). Транспорт переповнений і забиті хостели. Як наслідок, ростуть і ціни практично на все. То чому б не уникнути цього масового навіженства? Повірте, весна чи осінь є чудовим часом для відвідин більшості європейських напрямків.

Гарної мандрівки 🙂

***

Знаєте інші способи зекономити мандри Європою? Тоді поділіться у коментах!

Support and Follow events in UkraineMore Info