Нещодавно мені знову пощастило відвідати найбільшу круту туристичну подію міжнародного значення.

Туристична виставка ITB-Berlin, що традиційно відбувається на початку березня у Німецькій столиці є найбільшою щорічною подією в індустрії. Крім вищевказаної я мав нагоду ще відвідувати експо в Лондоні та деяких інших містах і вкотре переконуюся, що рівних берлінській наразі нема.

Хоча цікаво як виглядає ITB-Asia, яка теж кожного року, але у жовтні, має місце в Сінгапурі. Ну, якось гляну і на ту.

А наразі ITB-Berlin…

***Чую назріває класний треніг про мистецтво подорожування В-)

берлінська-виставка1

Цього року вона проходила 7-11 березня і відбувалася, як завжди у найбільшому виставковому комплексі Берліну – Messe, що на заході величезного міста.

Масштаби численних виставкових залів такі, що до кожного із різних входів найпростіше дістатися окремими лініями метро (U-Bahn) або міської електрички (S-Bahn). А між окремими секторами виставки невпинно курсував шатл-бас.

Чесно кажучи за один день лише фізично пройтися по всіх залах є напрочуд складно, якщо Ви не професійний легкоатлет звичайно, і робитимете мінімальні перерви на відпочинок лише між основними блоками виставкового комплексу.

берлінська-виставка2

Для того, щоб Ви усвідомили масштаби, прикиньте, що коротша грань сектору 2.1 (там, де виставлялася Україна до речі) складає приблизно 70-80 метрів… Ага? Тепер уявляєте, який це гігант.

Перед тим як зайти і загубитися поміж десятків тисяч професіоналів туристичного бізнесу я кілька днів ретельно вивчав карту Месе і чітко планував, які заходи варто відвідати, на який стенд заглянути і з ким мені варто зустрітися. Все заради розвитку мого сайту Ukraine Travel Secrets, ну і власної цікавості звичайно. Повірте, на ITB-Berlin є чим зайнятися.

берлінська-виставка19

Це мега захоплива навколосвітня подорож за кілька днів під одним дахом.

Весь комплекс умовно ділиться на тематичні блоки, розподілені за географічним та функціональними критеріями.

Якщо з географією тут все ясно (Європа, Азія, Південна Америка, окремі країн і т.д.), то решта секторів припадали на певні визначені сегменти глобального ринку туристичних послуг. Це, наприклад, такі блоки, як технічні новинки, пригодницький туризм, кар’єра у сфері туристичних послуг, медіа центр, представництва найбільших компаній і навіть туризм для секс меншин та інші.

Серед всіх сегментів мені найбільше сподобалося відвідувати події ITB-Конвенції, де протягом трьох днів відбувалися численні конференції, семінари та воркшопи за участю провідних фахівців туристичної індустрії, які ділилися своїм досвідом, дискутували і презентували інноваційні підходи до різних справ.

Це такий собі міні MBA з туризму.

Розумію, що кожному вже не терпиться відвідати виставку наступного року. Вже сміло можете планувати цю яскраву подію у своєму плані на наступний рік. Тим більше, що у Берліні крім виставки і так є на що глянути.

А наразі давайте разом пройдемося по виставці у віртуальному режимі….

Це справжнжнє свято народів планети 🙂

берлінська-виставка3

берлінська-виставка4

берлінська-виставка5

берлінська-виставка6

А ось і Український стенд. Презентація галицької кухні порвала всіх.

берлінська-виставка7

Донецьк теж гідно представився

берлінська-виставка8

Далі….

берлінська-виставка9

берлінська-виставка10

Цю, бразильську чувіху я ще пам’ятаю з минулого року

берлінська-виставка12

берлінська-виставка14

берлінська-виставка14

берлінська-виставка15

Варіантів купа. До кольору, до вибору. Цікаво буде всім. Хоча для тих, хто займається технічною плівкою користі буде мало.

берлінська-виставка16

берлінська-виставка17

берлінська-виставка18

Корисна інформація

Наступного року ITB-Berlin відбуватиметься 06-10 березня 2013 року.

Ось офіційний сайт – itb-berlin.de/en/

Ціна вхідних квитків цього року становила:

  • 45 Євро – всі дні
  • 30 Євро – один день
  • 12 Євро – лише останній день

Якщо будете їхати, то дуже рекомендую брати абонемент на всі дні виставки. 45 Євро дуже мізерна сума у порівнянні з тим, якого досвіду, вражень, корисних знайомств можна отримати від ITB-Berlin.

Як добратися?

Найзручніше дістатися до вузлової зупинки Westkreuz. Численні лінії U-Bahn та S-Bahn мають тут проміжну зупинку. Далі з Westkreuz просто неможливо не дістатися виставкового комплексу Messe. Це всього 5 хв. пішки.

Support and Follow events in UkraineMore Info