Світ ще не бачив більшого будівельного майданчика.
Дубай тягнеться вгору, росте вбоки, навіть під воду, вимощуючи пустелю, колонізуючи море і протинаючи хмари.

дубай

Саме слово Дубай доволі грізно звучить. У більшості воно мабуть асоціюється із захмарними цінами і суцільним пафосом. Ну, а людина, яка побувала в Дубаї відразу прибавляє собі кілька левелів ап… Хе-хе…

Останнім часом це найвідоміше місто на Близькому Сході стало доволі популярним напрямком і серед українських пакетних туристів. А й справді. Всього лиш 5-6 годин прямого льоту з Києва, майже дюжина авіакомпаній, смішні ціни на квитки і кардинальна зміна обстановки.

Просто супер. До цього додайте логістичну функцію Дубаю, як транспортного вузла в центрі світу. Так, на мою думку, саме Дубай можна назвати сучасним транспортним центром світу. Його аеропорт є одним із найзавантаженіших повітряних хабів планети. Мільйони пасажирів зупиняються тут транзитом.

Подивіться глобальніше. По великому рахунку з Дубаю в межах 8-9 годин можна напряму залетіти у будь-яке місце Європи, Азії чи Африки. Австралія з Америками теж рівномірно віддалені по обох пікулях. І його можновладці це добре знають, тому і розвивають не лише нафтову промисловість, а і туризм.

Це доволі розлоге місто. Сам Дубай у вузькому значенні розкинувся майже на 50 км вздовж берегової лінії Перської затоки. Це я не враховую інших міст цілої агломерації. Скажімо, сусідній майже мільйонний Шарджа (Sharjah), який є домівкою для лоукосту AirArabia.

дубайКрім того мало кому захочеться смажитися на асфальтових вулицях в 47-градусну спеку і робити марафонські переходи між цікавинками. Навіть очікувати автобуса чи метро на зупинці в більшості випадків є неабиякою боротьбою.

дубай

Як бачите питання транспорту постає дуже гостро. Але тут є і хороші новини. Це чудова нагода взяти на прокат авто і повністю насолодитися свободою пересування в джунглях хмарочосів.

Ціни приблизно такі ж, що і в Копенгагені, але за прокат велосипеда. Хе-хе. Від 150 грн.за день на наші гроші.

дубай

дубай

Пальне, як всім відомо, в Еміратах доступніше за воду, тож проблем теж жодних не виникає.

Єдине, Вам необхідна банківська картка хоча б з сумою на рахунку, еквівалентною у 500 Євро. Ця сума блокується в якості гарантії при оренді авто.

Прокатних компаній десятки в кожному із аеропортів країни, тож навіть попереднього бронювання можна не робити. На місці завжди можна знайти цікавіші варіанти і вигідно домовитися.

Це у них в крові… І в мене, мабуть, вже теж проявляється після стількох візитів на Близький Схід.

дубай

Як добратися?

Тут проблем жодних. Ось декілька авіакомпаній, які здійснюють прямі регулярні рейси з України в Об’єднані Арабські Емірати: FlyDubai, AirArabia, Аеросвіт, МАУ і ще купа інших…

Віза. Щоб відвідати Емірати громадянам України необхідно попередньо отримати візу.

Але тут є одне класне “але” 🙂 Багато осіб використовує Дубай в якості транзиту на інші напрямки, типу Азії, Австралії чи Африки. (Три магічних «А» 🙂 Транзитну візу можна отримати відразу по прибуттю в аеропорт, за якою Ви зможете перебувати в країні до 96 годин. Просто мега опція, якою я теж успішно скористався, повертаючись з Індії. Вартість такої транзитної візи – 50 доларів США. Круть, еге ж? 🙂

***оригінал мого тексту на Autotravel.ua

Support and Follow events in UkraineMore Info