Супер мотивація – це наперед зобов’язатися перед кимось зробити певну справу.

Що я маю на увазі? Пообіцяйте родичам, коханій людині, друзям, запостіть у соцмережах про те, що Ви хочете зробити.

Або, ще краще, пообіцяйте тому, хто Вас буде контролювати і злапає на випадок невиконання чогось. Навіть впритул до того, щоб пообіцяти цій людині щось цінне взамін за невиконання запланованих дій. Або навіть заплатіть за контроль. Побийтеся з кимось об заклад.

Такі речі дуже стимулюють робити справи до кінця.

мотивація

Я Вам відкрию один свій секрет.

Коли я набирав групу на перший самотренінг, то конкретно не знав що буду говорити і який представлю матеріал.

У мене були тільки заготовки, ідеї та непереборне бажання провести таку подію. Головним тоді було набрати людей, щоб мати з ким працювати. Коли прийшли люди, які очікували від мене результатів, мені вже не залишалося виходу і довелося придумувати цікаву, інтенсивну та якісну програму.

Якщо у Вас буде щось схоже – це буде великий плюс. Коли Вас підтискають дати і певні обставини, це реальна мотивація працювати чітко, швидко і якісно. Почитайте про закон Паркінсона (не хворобу).

Саме такий же спосіб я використав для швидкого написання цілої книги. Пообіцявши понад сотні підписників надати їм безкоштовну копію електронного варіанту, я просто не мав іншого виходу і я змушений був це зробити.

Недавно мені вдалося пробігти півмарафон. Так ось. Для того, щоб не зіскочити на половині шляху і заставити свій зад регулярно тренуватися, я публічно запропонував 50 євро першому, хто впіймає мене у випадку не виходу на стартову лінію. Дешевше і цікавіше вийшло пробігти 21 км, аніж відмовитися.

Інший варіант. Коли десь у навчальних закладах, гуртках чи презентаціях питали, чи хтось хоче організувати виступ на наступний раз, я частенько піднімав руку і погоджувався, проявляючи ініціативу. Можливо, у мене не було уявлення про те, що говоритиму або яку роботу доведеться виконувати. Але вже те що була конкретна дата, що прийдуть слухачі, які знають список доповідачів, вже зобов’язувало працювати на результат.

Спробуйте ось такі речі або придумайте свої фішки. Фігово буде виглядати, якщо голослівно про щось заявите, а потім нічого не буде. Вихід є: треба просто зробити… Так буде краще для всіх 🙂

Спочатку це може бути некомфортно, і навіть дуже. Ви будете відчувати певний тягар обов’язку чи загнаними себе у рамки. Але це круто, оскільки будете виховувати в собі відповідальність і звичку довершувати справи до кінця.

Справи почнуть робитися…

А які Ви ще знаєте способи себе мотивувати за допомогою попереднього зобов’язання?

Support and Follow events in UkraineMore Info