Подорожуючи Близьким Сходом, а саме Ізраїлем, я вичитав цікавинку у одному із путівників. Феномен називається Єрусалимським синдромом.

Перед тим, як перейти власне до розкриття такої цікавої теми пропоную переглянути відеоролик, який частково торкається даної теми.

Цікаво чи знаєте, що це відбулося?

Ну, а тепер про Єрусалимський синдром.

Щороку десятки тисяч туристів, паломників та інших вірян приїздять в столицю Ізраїлю, щоб пройтися стопами пророків. Через несамовиту кількість релігійних об’єктів, історичну значущість міста і загалом насичену атмосферу людська свідомість перенавантажується цим всім.

єрусалим

Вид на старе місто з Оливкової гори

Як наслідок багато хто починає вірити, що він/вона також є пророками, іншими біблійними персонажами або ж, що Апокаліпсис вже близько.

Це вперше було задокументовано в 1930х роках, коли місцевий психіатр Гайнц Герман, зауважив, що одна туристка з Британії була впевнена, що настає друге пришестя Христа і регулярно ходила на Оливкову гору із чашкою чаю, щоб Його гостинно зустріти.

оливкова гора

Оливкова гора

 Доволі недавно один канадійський єврей, вважаючи, що він Самсон, намагався зламати стіну у готелі. А літня американка, будучи впевненою, що є Марією, поїхала у Вифлеєм, у пошуках Христа-дитяти.

вифлеєм

Храм Різдва Христового у Вифлиємі

Найсерйознішим випадком наразі було, коли в 1969 році один австралієць християнин-фанатик відкрив вогонь в мечеті Аль-АксаВін вірив, що є посланцем Бога і його місія – очистити місце від всіх невірних перед приходом Месії.

храмова гора

Купол скелі на Храмовій горі

Лікарі підрахували, що Єрусалимський синдром вражає приблизно 50-200 людей на рік при тому, що чверть людей є абсолютно здоровими.

Уражених відправляють в психіатричну клініку. Таких пацієнтів практично неможливо переконати, що вони не є пророками, Ісусом чи Марією. Тим не менше синдром зазвичай проходить через 7-10 днів, після чого люди відходять у звичний моральний стан…

кедронська долина

Виж на Кедронську долину в межах міста

І таке, буває, друзі…

Як на рахунок відео? Хтось з’ясував що це відбувається?  

*оригінал мого посту на Autotravel.ua

Support and Follow events in UkraineMore Info