Зраз в світі всі багато говорять про управління часом, мотивацію і самоконтроль. Є сотні прийомів і методів, за допомогою яких можна покращити стан своїх справ, а також якість власного життя. Це бездонні топіки для обговорення і самовдосконалення. Меж довершеності фактично не існує – вони безмежні…

Головне щоденно активно працювати над собою і тоді все вийде.

Наразі я б хотів звернути Вашу увагу на два, мабуть, найпотужніші драйвові принципи управвління часом, які змінили та покращили життя не однієї тисячі людей. Я сам активно застосовую те, про що піде мова знизу, на практиці. Це…

Закон Парето і Закон Паркінсона

управління часом

***

Закон Парето 

… ще відомий як принцип 80/20

Вільфредо Парето був італійськми економістом, який з-поміж різних досліджень працював над оптимізацією діяльності вугільних шахт у Ломбардії, Північна Італія.

Під час свого дослідження і пошуків шляхів підвищення продуктивності видобутку вугілля він дійшов геніального, начебто очевидного висновку – 80 % всіх зусиль дають 20% результату, а 20% решти зусиль призводять до 80% результату. Знайоме?

І ще:

  • 80% землі в Італії знаходилася у власності 20% населення
  • 80% прибутку надходить від 20% клієнтів і так далі..

У Вікі доволі детально описано про що йде мова.

Факт один: Щоб ми не робили і як би ми не старалися, закон 80/20 все одно буде працювати. Задумайтеся і поміркуйте про паралелі у Вашому житті за останні кілька днів.

Фактично наша діяльність займає весь продуктивний час, але лише 20% дій призведуть до бажаного проривного  результату. Скажімо у бізнесі: підписання угоди, холодний підрахунок балансу чи налаштування системи оплати. Решта це просто водичка: перекладання паперів, серфування в неті, теревені по телефону і нікому непотрібні зустрічі, які начебто щось допомагають.

А тепер знайоме? 🙂

Ось ще цікаві твердження на цю тему:

  • Лише одиничні фактори приводять до результату. Решта водичка або доповнення.
  • Абсолютна більшість дії не дають НІЧОГО і є пустою тратою часу і сил.
  • Зазвичай складно зрозуміти, що це працює. Але, якщо воно працює, то підтримуйте його.

Який я тут бачу вихід? Просто не робити нічого з розряду 80%, а концентруватися на продуктивних 20%.  Тоді матиму хоч не 100% бажаного результату, а 80%, зате збережу 80% часу, який використаю на свій розсуд. Наприклад на біг або проведення часу з маленькою сестричкою…

 ***

Закон Паркінсона або Теорія Неефективності

“Кирило” Паркінсон був британським істориком, який вплинув на світ випуском науково-сатиричної статті в журналі The Economist в1955 році про те, як бюрократи штучно створюють собі більше роботи, набирають співробітників, але якість діяльності держапарату все одно погіршується. Про це у Вікі теж все класно описано.

Дана публікація стала поштовхом до розвинення теорії неефективності, яка вилилася у наступних твердженнях:

  • Робота заповнює весь час, відведений на це.
  • Розширення означає ускладнення.
  • Успіх дослідження залежить від фінансування. А коли фінансування вдосталь, то відкриття закінчуються.
  • Відстрочка – найнадійніша форма відмови.
  • Чим менше часу є на виконання дії, тим вона буде якіснішою.

Як Вам? Теж знайоме, мабуть? 🙂

Так ось, мене аж теліпає, коли люди займаються фігнею, замість того, щоб робити те, що їм насправді потрібно. А потім ще звинувачують все і всіх навколо.

Вихід?

  • Робити все просто і без штучних ускладнень.
  • Ставити максимально короткі строки на виконання і не відкладати
  • Не створювати собі додаткової роботи, а йти найкоротшим шляхом.
  • Чим менше у Вас грошей, тим яскравіші повинні бути Ваші ідеї і рішучіші дії.
  • Шанси на успіх зменшуються з кожним днем, який Ви відкладаєте на роздуми.

Я можу продовжувати… 🙂

Підставте ці ДВІ ФОРМУЛИ у своє життя і Ви побачите багато чого нового.

***

Шпаргалка по Саморозвитку

Для того, щоб допомогти вам активно розвиватися та навчити управління часом і не наступати на ті самі граблі та з великою ймовірністю реалізувати задумане, я підготував шпаргалку по саморозвитку.

Це інфографіка з більш ніж 100 різними прийомами, методами і техніками по тайм менеджменту, самомотивації і персональній продуктивності, що створена на основі моєї книги Формула Продуктивності.

(клацніть на фото, щоб завантажити матеріали)

Сміло завантажуйте матеріали, роздруковуйте і чіпляйте на стіну перед робочим столом, при дзеркалі у ванній чи навіть навпроти туалету. Переконаний, що активне застосування цих методів практичної філософії OpenMind, з чого скористали вже сотні людей, допоможе Вам досягнути значних успіхів у Вашій діяльності.

***

А тим часом поділіться, які ще принципи управління часом ви знаєте? 

Support and Follow events in UkraineMore Info