Багато людей постійно говорять про бізнес, висувають теорії і роздумують, чим би це краще зайнятися, щоб не витрачати третину свого життя працюючи на інших.

Виходить так, що інша третина (а в когось і більше) йде на сон. І, як результат, лише вісім чистих годин у день залишається на самого себе. Від цього відніміть час на збирання, пересування у транспорті, близьких, і непередбачувані обставини.

Що ж виходить в кінцевому, друзі? Знайоме?

Фондова біржа, Варшава

Давайте поміркуємо. Здоровий восьмигодинний сон є життєвою необхідністю і тут нема куди втекти. Звісно, можна спати по 7 чи 6 годин, але це вже інша розмова.

Залишається 16 годин, щоб заробити грошей на хліб, і хочеться скористатися чимось до хліба – наші власні забаганки. Жоден роботодавець не заплатить за ваші забаганки, якщо не пропрацювати у нього 8 годин на день. І я його добре розумію. Запитайте і ви у себе: чи заплатили б ви людині, яка не повністю виконує покладені на неї обов’язки згідно трудового законодавства?

Так, будь-яку роботу потрібно виконувати добре. Якщо вже пішли на найману працю, то треба за це відповідати, після чого можливий кар’єрний ріст, збільшення заробітної плати і решта привілеїв корпоративного світу.

Але тоді не завжди можна встигнути зі своїм власним життям. Що ж робити?

Я вже писав у статті “10 причин ніколи не йти на роботу”, що не можна класти всі яйця у один кошик. Інакше, якщо перестати працювати, перекриються всі ваші доходи і до хліба дуже скоро не буде чого мастити.

Вихід я бачу у максимальній диверсифікації своїх доходів. Якщо один краник перекрився, то пити можна ще з кількох інших, які працюють.

Я досить довго пробував різноманітні способи заробітку, поки не знайшов ті, котрі підходять саме мені. В мене була купа поразок і дрібних невдач.

Ви думаєте, що Ukraine-Travel-Secrets і OpenМind мені приснилися і я одним натисканням кнопочки їх створив? Зовсім ні. Цьому передували різноманітні спроби отримати начебто бажану роботу у великих корпораціях, дрібні бізнесики, державна робота, прокат авто, інший фріланс, фінансові піраміди, міжнародні проекти, що фінансуються ЄС, і навіть свиноферма.

Я перелопатив купу варіантів. Потрібно дуже багато разів спробувати, щоб вистрілило щось одне. Про це багато говорять, але зовсім мало, на жаль, розуміють ці слова.

Що ж виходить в результаті, коли ви будете пробувати всі можливі варіанти один за одним? Дивіться: одні з них вдаватимуться краще, а інші лише забиратимуть час. Одні приноситимуть гроші (може і невеликі), а інші спускатимуть все в трубу.

Але кожна спроба чи поразка наближатиме вас до того моменту, коли ви побачите, що все-таки якийсь один спосіб має перспективу. І тут ключовий момент. Якщо ви зуміли на чомусь заробити одну гривню, значить зможете і 10, а якщо можете 10, то зможете і 100. А якщо зможете 100, то …

Таке джерело доходу потрібно розвивати. І чим більше їх буде, тим краще. Тепер справа полягатиме у розмноженні своїх плодів – у диверсифікації власних доходів. Беззаперечно, якісь з них зів’януть, але решта все-таки зацвіте, якщо будете добрим господарем.

Особисто у мене наразі 17 джерел, які підтримують мене фінансово (щось більше, щось менше). Скажіть, якщо одне (або два чи три) з них закаламутяться, то чи зможу я далі мати що намастити до хліба? Очевидно, що з голоду не вмру.

Тим не менше, я перебуваю у постійному пошуку нових способів заробітку, щоб самому розвиватися і допомагати це робити іншим.

Мій семінар 100 способів заробітку онлайн не лише вивів один з моїх бізнесів на новий рівень, а і допоміг розплющити очі десяткам людей, які до того можливо і не уявляли, що навколо нас є стільки можливостей.

Не має чого нарікати – просто бери і роби.

Успіху вам 🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info