Можливості недорогих і комфортних подорожей для українців постійно розширюються.

Основною причиною цьому є  відкриття дешевими авіалініями нових напрямків. Нещодавно відкрився маршрут, який значно зближує Італію з нашою Ненькою.

Варто зазначити, що вже протягом тривалого часу можна дешево літати зі Львова та Києва у Венецію, де я до речі вже вдруге побував у липні 2012 року. Логістичні поради по Венеції і не тільки читайте ТУТ.

Наразі маємо ще один Level Up – Мілан, а точніше Бергамо.

Авіакомпанія Wizzair зробила ще один подарунок українським заробітчанам, з чого гріх не скористатися класичним туристам. Тож я відправився у Ломбардію прямісінько із Саксонії, що у Німеччині, щоб провірити новий напрямок. До слова летів першим рейсом Мілан (Бергамо) – Львів.

В Ломбардії (провінція про яку йде мова) є багато чим зайнятися – до кольору, до вибору. До слова в цій провінції проживає 1/6 населення Італії. Крім того Ломбардія є найбагатшим регіоном країни і одним з найзаможніших у Європі. Тут виробляється 20% державного ВВП Італії.

Після півторагодинного перельоту зі Львова чи Києва (третина часу летиться понад Альпами) Ви опиняєтеся у маленькому аеропорту міста Бергамо, що приблизно 50 км на схід від Мілану.

Львів-Київ-Бергамо-Мілан

Але спочатку потрібно визначитися, що Вам ближче до душі. Є наступні варіанти:

  • Мілан
  • Озера (на прикладі Лаго Маджоре в Стерсі)
  • Альпи (на прикладі Домодоссоли і навколо)
  • Колоритні містечка Ломбардії (на прикладі Бергамо) і решта країни…

Кожен з цих варіантів вартий уваги і має чим похвалитися. Я, особисто вибрав всі чотири разом і успішно поєднав їх між собою, протягом 5 днів.

Отже Ви прибуваєте в аеропорт Бергамо. Що далі?

Бергамо

Для початку можна насолодитися тихеньким і богемним Бергамо з його чудовою середньовічною архітектурою.

Автобус № 1X їде від аеропорту через вокзал до старого міста, що розкинулося на мальовничому погорбі в передгір’ї Альп. Дорога до вокзалу займає всього лиш 15 хв + ще 10 до історичної частини міста. Далі просто губитеся у мережі вузеньких вулиць і занурюєтеся десь в таку атмосферу.

Бергамо, Італія

Бергамо1, Італія

 З вокзалу Бергамо їздять прямі поїзди у сусідню Брешію, Венецію, Мілан, Рим і решта основних міст Апенінського пів-острова.

Мілан

Абсолютна більшість людей тримає курс на фешн столицю світу – Мілан. І ось у що воно перетворюється.

Дуомо, Мілан

площа Дуомо (Duomo) – центральна площа міста

***Транспортна довідка. Поїзди з Бергамо до Мілану їздять щогодини. Час в дорозі – 45 хв. Ціна – 5 Євро. Прибуття на вокзал Milano Centrale. Крім того у Мілан прямо із аеропорта Бергамо ходять автобуси. Ціна 5 Євро.

Насправді я нічого не очікував від цього міста. Купа народу, дорогі магазини, шум і гам. Якщо Ви не збираєтеся затарюватися одягом, то більше одного дня в Мілані нема що робити.

Пасаж, Мілан

І головне!!! Ні в якому разі не намагайтеся потрапити у МакДональдс, що на головній площі перед собором. Краще відійдіть у бокові вулички і перекусіть смачнющою італійською випічкою, канапкою або піцою.

Крім того не пропустіть Аперітіво. Щодня більшість кафе, барів і ресторанів десь з 18 до 21 пропонують наступне. Заходіть, купуйте будь-який напій і харчуйтеся всім, що є доступним на «шведському столі». Це зовсім не «босяцький» варіант. Аперітіво це частина італійської культури і більшість місцевих саме так починають свій вечір. Далі вони розходяться по ресторанах і повертаються у клуби на вечірки.

Міланський оперний театр Ла Скала взагалі не вражає. Львівська чи Одеська опери явно крутіші  вигляду 😉

Ла Скала, Мілан, Італія

 

Озера

Чудовим рішенням буде поїхати у піредгір’я Альп, де розкинулися мабуть одні з маймальовничіших озер, які мені доводилося бачити. Хоча озеру Паконг-Тсо у Індійських Гімалаях все одно наразі рівних нема.

Лаго Маджоре, Італія

Майже вся північна Ломбардія посічена гірськими схилами, які спускаються у мальовничі долини з чарівними озерами в низинах. Мені пощастило побувати на Лаго Маджоре. Основним пунктом на його берегах є містечко Стреса, яке знаходиться на одній з основних залізничних ліній з Мілану у Швейцарію.

Стреса, Лаго Маджоре, Італія

 

Альпи

Далі на північ погорби переростають у стрімкі скелясті гори – Альпи. На межі Італії та Швейцарії знаходиться «дах Європи». Три з чотирьох найвищих Європейських піків знаходяться в районі на захід від містечка Домодоссола, де ми зависли на пару днів.

Домодоссола, Італія

Домодоссола

Територія тут дуже мальовнича. Трішки від’їхавши від міста можна помилуватися класичними альпійським селищами.

Італія, Альпи

Кордон зі Швейцарією зовсім поряд, але це вже інша історія…

До речі, вперше спробував свою нову камеру GoPro в дії…

GoPro, roads of Italy

зацініть…

Support and Follow events in UkraineMore Info