Майже всі знають, що Європою насправді можна літати дешево і є так звані лоукости. Але мабуть не всі добре знайомі з авіакомпанією ВізЕйр (WizzAir), яка є найкраще представлиним гравцем наразі на недорозвинотому ринку дешевих авіаліній України і є моїм улюбленим авіаперевізником на даних момент.

Завданням цього посту є чітко показати як кожен українець, і не тільки, може літати у Європу за копійки, а також з комфортом.

Для початку перегляньте дане відео, в якому наглядно представлено, як шукати і купувати квиток на літак авіакомпанії ВізЕйр (WizzAir)… За приклад беремо мій переліт з Мілану до Львова

!!! Web Check-in – попередня онлайн реєстрація на рейс

Варто зазначити, що після підтвердження бронювання, але ще до Вашого рейсу необхідно пройти так звану процедуру Web Check-in, тобто попередню онлайн реєстрацію на рейс…

Реєстрацію можна зробити у проміжку від 14 днів до 3 годин перед відправкою. Це безкоштовно. Інакше доведеться сплачувати 15 Евро в аеропорту на місці, за порушення таких простеньких правил.

візейр check-in

Для цього клацніть на кнопку Check-in на сторінці сайту компанії і введіть Ваші дані (включно з паспортними, згідно запиту). Далі роздрукуйте отриматиний квиток і сміло приходіть з ним в аеропорт за 2-1,5 години до вильоту.

Одного разу я цього не зробив і заплатив 40 Євро при тому, що літак з Кракова до Лондона коштував всього 26 Євро. Хоча це була інша авіакомпанія – РайанЕйр :-/

Багаж

Але це ще не все. У більшості лоукостів є строгі обмеження на безкоштовне перевезення багажу. Зазвичай це стосується лише ручної поклажі, яку можна взяти з собою на борт літака. У WizzAir це 42 х 32 х 25 см – маленька ручна поклажа.

В аеропортах навіть існують спеціальні лунки для вимірювання належності багажу по розмірах.

візейр багаж                         візейр багаж1

Крім того з собою на борт можна провести сумку по розмірах так званого великої ручної поклажі (56 х 45 х 25 см). Але за це вже доведеться доплачувати 10 Євро попередньо під час бронювання квитка.

Це дуже важливо, оскільки, якщо перед входом у літак з’ясується, що Ваш багаж негабаритний, доведеться сплачувати аж 60 Євро. Не дуже приємно буде. Тому мабуть варто подумати що брати, а що ні і заздалегідь подбати про розміри власних речей. Це стосується всіх перельотів даної компанії.

На щастя до рейсів  з / до України ці строгі багажні правила не стосуються (за винятком рейсів Київ-Будапешт і Київ-Лондон, Льютон). Очевидно через знайчну кількість наших заробітчан керівництво ВізЕйр вирішило надати можливість безкоштовно перевозити навіть великий багаж вагою до 32 кг, який здається у багажне відділення літака під час реєстрації в аеропорту.

Це справжній подарунок! Тим не менше, не забувайте, що це правило не діє на інші рейси по Європі.

Важливість дотримання правил!

Віднесіться серйозно до даних та інших правил, оскільки це може сильно вдарити по Вашому гаманцю, а запланований переліт у 25-30 Євро переросте у ціновий розряд бізнес-класу 🙂

Тут нічого старшного. Потрібно просто добре ознайомитися з правилами і не пропустити важливих деталей. Як Ви вже змогли зрозуміти з відео по бронюванню, опису правил реєстрації і перевезення багажу, ВізЕйр заробляє не лише на квитках, а і на численних “додаткових послугах”.

Цим і пояснюється низька ціна “сирого квитка”. Тим не менше розумні люди літають насправді дешево, а зіваки теж, але вже з другої спроби. Хе-хе. Я таких бачив, коли ті відрізали колесика валізи, щоб вмістити в ту лунку, що на фото зверху. Крім того сам одного разу попався, не пройшовший он-лайн реєстрацію :-/

wizzair

Успіхів, Вам, і приємної подорожі. Також рекомендую почитати:

Ось сайт лоукоста ВізЕйр – http://wizzair.com

Support and Follow events in UkraineMore Info