Тім ФерріссКожна генерація та епоха мають своїх героїв, які ламають загальноприйняті стереотипи і змінюють бачення на багато речей. Це не простий тернистий шлях, на якому зазвичай зустрічаються численні перепони і противники.

Тим не менше, якщо людина щиро вірить у свою ідею і йде по вибраному шляху, дотримуючись власних справедливих принципів, то позитивні зміни не за горами. Важливо, щоб ці зміни були корисними не лише їх ідеологу, а і людям навколо. Тоді, начебто ще зовсім недавно, гучні зухвалі заяви перетворюються у реальність і знаходять своїх послідовників.

Одним із таких героїв нашого часу беззаперечно є Тім Феррісс. Для мене ця людина стоїть на рівні з Арістотелем і Конфуцієм. Тім є американським письменником, підприємцем, блогером, ангельським інвестором і мандрівником. Це людина, яка розвивається у всіх сферах людського буття і є чудовим прикладом для всіх мешканців нашої Планети.

Серед його численних нагород і номінацій такі, як:

  • Сьома найбільш впливова особистійсть інтернету у 2012
  • Найбільш інноваційний підприємець у 2007
  • Найкращий власний промоутер всіх часів і народів
  • Гінесівський рекордсмен за найбільшу кількість витанцьованих кіл у танго протягом 1 хв 🙂

Міжнародне визнання і слава прийшла до нього після виходу книги «4-годинний робочий тиждень. Покинь 9-17, проживай будь-де і приєднуйся до нових багатих» (4-Hour Workweek) у 2007 році. В цій книзі Тім показав, які він у своєму житті почав застосовувати основні принципи керування власним часом (закони Парето, Паркінсона та ін.), щоб звільнитися від рабства у власному же бізнесі, поїхати у світ і насолоджуватися власним життям, допомагаючи при цьому іншим людям.

Важливою складовою ідеології Тіма є те, що після такого аутсорсингу власного життя банківський рахунок повинен зростати. Крім того він добре розкрутив однойменний блог – http://fourhourworkweek.com/index.htm.

Орест Зуб з книгою 4-годинний шеф

Ця книга стала бестселером у США і світі, після чого Тім видав ще дві лайф-хеківські кнги:

  • “4-годинне тіло. Нетиповий гід до швидкої втрати ваги, надвичайного сексу і перетворення у надлюдину” (4-Hour Body),
    а також
  • “4-годинний шеф. Постий шлях до куховарення, як професіонал, навчання будь-чого і хорошого життя” (4-Hour Chef).

Я детально вивчив дві перші книги і на практиці застосував десятки фішок, які допомогли мені значно покращити якість власного життя у багатьох його аспектах. Скажу чесно, що з першої я застосував набагато більше ніж з другої. Ну принаймні на даний момент.

Третя книга була видана в листопаді цього (2012) року… Напрацювання Тіма сильно допомогли мені, тож я з радістю придбав його третій шедевр і навіть отримав від нього відгук під час автограф-сесії в Нью-Йорку.

***мегадякую моєму другу Сашку Ружицькому за сприяння у даній справі 🙂

Цікаве співпадіння! Після випуску з універу Тім почав працювати, як найманий працівник. Його не влаштовували корпоративні правила і культура, а також неефективність у діяльності компанії, тож він започаткував власний он-лайн бізнес. Досягнувши необхідного рівня розвитку власної справи, він поїхав мандрувати світом на 15 місяців, провівши левову частку часу у Тайланді, практикуючи Муай-Тай.

Десь так я уявляв своє життя рік тому. Завтра я вилітаю з Москви у Бангкок, звідки починається епохальна майже піврічна подорож Південно-Східною Азією…

Нехай ці слова принесуть щастя і Вам, дорогі друзі. Все реально 🙂

Побажання Тіма Ферісса Оресту та іншим...

Сповідуючи принципи Тіма, а також ряду інших яскравих особистостей, я вивів власну формулу, яка допомагає мені жити, заробляти і покрашувати світ 🙂

Більше про це дивіться ТУТ

Support and Follow events in UkraineMore Info