Що ми знаємо про це місто? Столиця Тайланду, великий мегаполіс, хаотичний дорожний рух, масаж з хеппі ендом 🙂 А що далі?

Якщо Ви ніколи не бували у цьому неординарному місті, то здогадатися про що буде йти мова у даному пості буде складно. Я спробую через фотографії, текст і відео передати тамтешню атмосферу і попередньо зорієнтувати новоприбулих туристів.

Відверто кажучи, Бангкок наразі мене захопив чи не найбільше зі всіх глобальних урбаністичних центрів. Подібний колорит і контрастність на даний момент доводилося спостерігати хіба у Мумбаю, в Індії.

Для початку зацініть це відео, яке ми щойно склепали 🙂

А тут карта для орієнтації з позначеними об’єктами, що описуватимуться нижче.

Абсолютно більша частина міста лежить на східному березі річки, де і знаходяться всі цікавинки, варті уваги.

Найбличою частиною до річки є стара частина Бангкоку. Тут збереглася історична забудова попередніх століть, вузенькі вулички і прекрасні храми.

Серед них найсвященніший храм Королівства – Ват Па Каев (Wat Pa Kaew) з Великим Палацом (Grand Palace).

1 - Бангкок, Ват Па Каев

Відразу за південними стінами знаходиться ще один розкішний храм – Храм Ват По (Wat Pho). Є ще ряд інших у кварталах, що відразу на схід.

Трішки північніше розкинувся цілий бекпекерський квартал Банглампу (Banglampu), де тусується більшість туристів. Цей район вирізняється дешевизною свого проживання, різновидністю кухні і майже цілодобовою шаленою двіжухою. Основна фанкова пішохідна вулиця Бангкоку теж тут – T Као Сан (Th Kao San)

2 - Бангкок, Банглампу

Тут дуже гучно, тому для вибору проживання краще зійти на одну із сусідніх вулиць. Наприклад Рамбутрі (Rambutri), де власне ми і мешкали.

3 - Бангкок, Рамбутрі

Ціни за середній двомісний номер з туалетом і душом десь 350-500 Бат (100-130 грн).
Класний обід на двох коштуватиме десь 120-200 бат (30-50 грн.). Тайська кухня це взагалі окрема розмова, про що обов’язково буде ціла стаття. А наразі скажу, що вони сміло можуть посперечатися з італійцями за лідерство у світі серед гурманів.

Лише в цій частині міста можна провести декілька днів, але варто вибратися і у сучасні райони мегаполісу. Частина міста, поруч з рікою, є начебто ізольованою від надсучасної транспортної мережі міста. Щоб не стояти у вічних корках, варто скористатися водним каналом Клонг Саен Саеб (Khlong Saen Saeb), що з’єднує два світи Бангкоку. Відправною точкою слугує водна станція Пан Фа (Phan Fah).
***Більше про транспорт і навігацію в Бангкоку у наступній статті.

Відразу поруч знаходяться ще дві цікавинки. Храмова Гора (Temple Mount), звідки відкривається 360-градусна панорама на місто.

4 - Бангкок, Панорама

5 - Бангкок, Храмова гора

Також ще один чудовий храм Рачанатдарам (Wat Ratchanatdapam) є неподалік. 

6 - Бангкок, Рачанатдарам

Сучасний Бангкок – це сотні хмарочосів, що нависають над старими напівзруйнованими кварталами майже закриваючи доступ до останніх, БТС – Небесний поїзд (BTS – Skytrain), що розсікає між будинами-велетнями на висоті 15-20 метрів над вічно ожвавленими дорогами.

7 - Бангкок, БТС

Центром сучасного міста вважається Сіамська площа (Siam square), в кілометровому радіусі, якої розкинулися численні мегамоли (величезні торгові центри). Варто окремо виділити МБК (MBK), де можна і треба закупитися різноманітною електронікою. Від 3G-флешок для інтернету до фотоапаратів чи прибамбасів до айфону.

8 - Бангкок, Сіам

Північніше через канал знаходиться жвавий район Пратунам (Pratuman). Тут вічні товпи людей не дають нормально пройти, бо всі шукають у що би вбратися. Отже, якщо Вам необхідно прикупити трішки одягу, то це саме сюди.

9 - Бангкок, Пратунам

Окремо варто виділити жвавий і колоритний Китайський квартал (Chinatown), який знаходиться  південніше між двома основними частинами міста, про які йшла мова вище.

Від кількості і яскравості зовнішньої реклами просто розбігаються очі…

10 - Бангкок, Китайський квартал

… а від сукупності надмірної кількості запахів, гучних звуків і людей просто запаморочується голова.

11 - Бангкок, Китайський квартал2

Добратися туди доволі просто. МРТ – метро (MRT) cтанція Хуа Лампонг (Hua Lampong) знаходиться відразу на схід від Китайського кварталу.

Ось такі перші враження від шаленого Бангкоку.

Більше і детальніше про транспорт, а також логістику в місті у цій статті….

Support and Follow events in UkraineMore Info