Береги Тайланду омиваються двома водними об’єктами. З заходу Андаманським морем, а зі сходу Сіамською затокою (Gulf of Thailand). Незважаючи на те, що в деяких місцях суша розділяє їх лише вузенькою лінією у 50 км, місцевість і клімат різний.

Ось відео з островів Сіамської затоки – Самуі, Панган і Тао

Ми заздалегідь запланували кинути якір в провінції Крабі на березі Андаманського моря, але ж і береги Сіамської затоки теж хотілося побачити. Ось до речі пост про наше помешкання у Крабі. А ще ця провінція відома своєю неземною красою, і горами, типу тих, що у фільмі Аватар.

Крабі

Але зараз не про це. Мова піде про три пречудові острови Сіамської затоки, які манять своєю красою мільйони туристів щороку – Ко Самуі, Ко Панган, Ко Тао.

Наче три братчики стоять, вони піліч-о-пліч в південних водах королівства. Слово «Ко»,як Ви вже мабуть здогадалися, з тайської означає «острів».

І найстарший з них…

Ко Самуі

Поважний, другий по величині острів Тайланду, і один з топових туристичних напрямків країни, в одному ряді з такими важковаговиками, як Пхукет і Патайя.

1 - Ко Самуі Чавенг

Тут добре розвинута інфраструктура, купа туристів і різноманітних «зазивал». Один з моїх друзів навіть порівняв Ко Самуі з Туреччиною.

Тим не менше, окрім засмагання на чудових пляжах (найкращий з яких Чавенг (Chaweng) *на фото вище) можна винайняти скутер і дьорнути далеко в гори у пошуках численних водоспадів по грунтових дорогах в джунглях.

DCIM100GOPRO

1 - Ко Самуі

Сюди, на Ко Самуі, приїжджають багато туристів в України, а деякі з них навіть оселяються на довгий термін. Так само багато і росіян.

Мої колеги організували тут інкубатор інфоприємців, де протягом місяця муштрували нових он-лайн бізнесменів. Мені випала чудова нагода промовити слівце до відчайдухів.

Знаєте цього хлопчину поряд зі мною? 🙂

А ще ми з Денисом Малихіним, копірайтером з Маріуполя, забацали корисне кротеньке відео для всіх бажаючих опанувати це мистецтво продажу через текст і не тільки.

Між островами регулярно курсують човни і ми подалися до середнього брата…

Ко Панган

це острів всіх волоццюг, дауншифтерів і бажаючих розвалитися на гамаку.

Стандартний дені більшості забрівших сюид виглядає приблизно ось так…

2 - Ко Панган

Пляжі теж майже пусті…

2 - Панган

Тим не менше на саме на Ко Панганг щомісяця відбувається Full Moon Party (Вечірка Повного Місяця), куди з’їжджається молодь з усіх усюд, а тихенький острівець перетворюється у транс-концерт під відкритим небом зі всіма його прекрасними і не дуже наслідками 🙂

Щоб не вмерти з нудьги ми заплили на…

Ко Тао

наймолодший із братів і просто райська місцина.

3 - Ko Tao

Ще зовсім до недавна тут знаходилося бідне риболовецьке село, але протягом останнього десятиліття ситуація кардинально змінилася.

Ко Тао перетворився на світовий центр дайвінгу. Тут видають більше дайв-сертифікатів ніж будь-де у світі, а ціни на ці послуги найдешевші на Планеті.

Ось тут я розписав – Скільки коштує подорож в Тайланд.

3 - Ко Тао

Здійснюючи останнє занурення, я умудрився пропустити 5-метрову китову акулу, яку бачили чи не всі дайвери з нашої групи. Ехххх. Доведеться ще раз за цією кралею пірнати. І загалом дайвінг – це дуже класний досвід, про що обовязково буде цілий окремий пост.

3 - Ко Тао, дайвінг

На островах Сіамської затоки можна зависнути на довго. Деякі навіть залишаються жити тут роками, але нас дорога кличе вперед…

Ну що ж, пробуємо далі жити, наче мільйонер, без мільйона в кишені 🙂

Острови Сіамської Затоки

Support and Follow events in UkraineMore Info