Marta posted:

Якщо ви коли небудь потрапите у провінцію Крабі, Таїланд, вам обов’язково порадять побувати на знаменитому острові Phi-Phi. І  це буде дуже хорошою порадою, але ні в якому разі не  пропустіть ще одну перлину найкрасивішої в Тайланді провінції – півострів Райлей.

railay2

Добратися до нього можна лише по воді. Як бачите на карті, всі підходи до золотих пляжів перекриті стрімкими височезними скелями, за якими ми живемо у Ао-Нангу.

Це казкове місце оповите легендами, і перед тим як описувати його принади, я вам розкажу одну з таких легенд. Давним-давно, під час страшенного шторму,  у морі коло півострову Райлей загинула індійська принцеса Прананг. ЇЇ страждаюча душа оселилася в одній з урвистих скель і живе там до сих пір. Місцеві щиро вірять, що задобривши  дух принцеси,  вона подарує багатий улов риби. Тому моряки, незалежно від віросповідання (мусульмани чи буддисти), поклоняються духу скелі, приносячи їй у дар квіти та фалічного вигляду статуетки, зазвичай виконані з дерева. Ось така от небувалиця, чи бувалиця, але місцина екзотична, цей пляж.

Райлей

Тут  знаходяться  одні з наймальовничіших пляжів які я бачила. Над яскраво зеленого кольору водою нависають тисячолітні скелі, що поросли джунглями. Вода виточила у них печери, а зі склепінь ростуть сталактити.

РайЛей (45)

Це справдня Мекка для любителів активного відпочинку

По-перше сюди ще треба добратися 🙂

Також це дуже популярне і відоме у всьому світі місце для скелелазання. Ми зустріли велику групу відчайдіхів, які весь день висіли на скелях.

скелелази на Рейлей

Дехто навіть почувається, як у цирку. От тільки висота купола не обмежує 🙂

railay

Зацініть масштаби, порівнюючи з першою фотографією у цьому пості 😉

Також, але вже не для таких сміливців, прокладена (мабуть проливними дощами) стежка у джунглі на майданчик огляду. Добратися туди досить важко, потрібно дертися через коріння, йти по слизькій глині і робити це по майже вертикальному схилі. Ми здійснювали цей маршрут відразу після дощу, тому було весело.

Джунглі, Райлей

А ось і вигляд на півострів з в’юпоінту.

Особливість, яку я зауважила на цьому півострові – це разюча відмінність між його пляжами. На трьох пляжах, на яких ми побували, різного кольору вода, пісок ну і звичайно ж інтенсивність хвиль та приливу.

Вигляд з вю поінту

На самій горі є ще одна стежка, яка веде до прихованої в джунглях лагуни. По дорозі нею ми забрели в частину лісу, яка вразила нас своєю величчю. Могутні дерева з лапатими листями закривали сонце, було таке враження, що вечоріє. Постійно чулося  шурхотіння та звуки падаючих маленьких фруктів звідкись згори.

РайЛей , Лагуна

Дорога попереду вела нас до прірви, з якої чулися голоси.  Брудні і спітнілі туристи повідомили нам, що спуск до лагуни страшенно розмило дощем, тому нам довелося звернути із запланованого маршруту.

Над прірвою

Над прірвою

В результаті бурого кольору глина поприлипала до нашого одягу і шкіри, а велика вологість «дихаючого» лісу постійно підтримувала нас  стабільно мокрими. Якраз тов момент до нас приєднався Устин, класний фотограф зі Львова.

РайЛей, глина

А ще тут просто мега місця для каякінгу, що є мабуть найпопулярнішою місцевою атракцією. Завжди хотілося ось так розсікати по воді між нереальними скелями.

DCIM100GOPRO

Одним словом, казка. Тільки їхати туди я б радила з самого ранку так, як в обідній час там надзвичайно багато туристів. Всі вони шумлять, світять своїми червоними дупцями і псують композицію для фотографій.

РайЛей туристи

Я б хотіла ще раз повернутися у це місце. Воно мене зачарувало.

РайЛей (43)

РайЛей (53)

Support and Follow events in UkraineMore Info