Marta posted:

Провінція Крабі в Тайланді багата казковими пляжами з надзвичайною природою. І один з  них ви точно бачили, на ньому грав у волейбол Леонардо Ді Капріо у фільмі «Пляж». Таємна лагуна з білим піском та смарагдовою водою, закрита урвистими скелями від людських очей, та оточена  зеленими джунглями. Живучи у Тайланді більше місяця, ми не могли не побувати на Пі-Пі островах та знаменитому пляжі.

Острови Пі-Пі (Ko Phi-Phi) – це острови поблизу узбережжя Тайланду, між материком і меккою для російських туристів – островом Пхукет. Острови Пі-Пі складаються з двох основних (Пі-Пі Дон і Пі-Пі Лей) та ще з 4-х крихітних.

Зображення взято з інтернету

Вигляд на Пі-Пі Лей і знаменитий Пляж. Зображення взято з інтернету

Пі-Пі Дон є головним і єдиним населеним островом архіпелагу. Площа – 28 км². Він складається з двох вапнякових монолітів, з’єднаних піщаною косою завдовжки близько кілометра і мінімальною шириною близько 150 м.

Перше, що привертає увагу – це поєднання виняткової природньої краси та заселеності острова. ПІ-Пі Дон – це дуже, дуже туристичне місце Тайланду. Якщо у всій провінції Крабі, навіть у сезон, пляжі далекі від свого повного заповнення туристами, то цей острів як Ялта в Криму.  Коли ми їхали туди, ми читали про цілодобові вечірки і відсутність будь-яких тихих  закутків, тому здивувати нас не вдалося.Пі-Пі острів, Пляж_3

Вигляд на Пі-Пі Дон

Вигляд на Пі-Пі Дон

Пі-Пі Лей, площею 6.6 км²,  є заповідником і саме на ньому знаходиться знаменитий пляж. Ще по дорозі до острову ви отримаєте велику насолоду, адже його вертикальні височезні скелі  просто вражають.

Ось такі стіни оточують знаменитий пляж

Ось такі стіни оточують знаменитий пляж

В скелях гніздяться ластівки і місцеві обкрадають їхні гнізда, щоб потім приготувати для туристів делікатес.

Місця де гніздяться ластівки. Палки вже люди набудували, щоб яєчка збирати.

Місця де гніздяться ластівки. Палки вже люди набудували, щоб яєчка збирати.

Під час нашого туру нам показали дві лагуни, одна з яких не мала пляжу, але  голуба вода кликала попірнати.

От Орест і попірнав :-)

От Орест і попірнав 🙂

Розташована з іншого боку острова лагуна має білосніжний пляж, джунглевий парк та маленький бар – саме там і відбувалися зйомки. Сухопутного місця там дуже мало. Більшість зйомок, які ви бачили у фільмі, проходили в інших частинах Тайланду (наприклад водоспад, знаходиться взагалі десь коло Бангкоку).

Пі-Пі острів, Пляж_11

Є дещо, що я б хотіла вам порекомендувати з приводу відвідин цього райського і галасливого острову:

  1. Виділіть не менше 2-х днів. В перший день для вас може бути великим задоволенням погуляти торговими вуличками, попити пива в місцевих колоритних пабах і завести нові знайомства. На другий день, після недоспаної ночі, не поспішайте вставати з ліжка, адже найвдаліший час відвідати знаменитий пляж – це після обіду, близько 14-ї години.
  2. Готуйте гаманець. Тайланд – дешева країна, але звикнувши до цієї дешевизни ви, потрапивши на Пі-Пі, відчуте себе майже як у Європі. Що я маю на увазі? Ціни там в декілька раз вищі, ніж на континенті. Навіть в мережі дешевих супермаркетів «7/eleven» ціни завищені.  Від 250 грн за ночівлю, від 50 грн за поїсти і добратися на сам острів від найближчої суші приблизно 200 грн. + тур на знаменитий пляж коло 150 грн., а ще бар з пивом, або фрешами і сувеніри. Одним словом готуйте свій гаманець.
  3. Дорогі дівчата-холостячки, незаміжні жінки,  їдьте на острів Пі-Пі, якщо ви хочете завести курортний роман! Хлопців тут навала і всі як на підбір: гарна фігура, короткі шорти, голлівудські посмішки, а ще  очі, що горять від  бажання пригод.

Пі-Пі острів, Пляж_9

Також деяка інформація про тур на Пляж:

Тур тривав близько 4-х годин. В  14.00 на довгоносому «фірмовому» тайському човні, в складі групи  приблизно з 10-ти людей, нас повезли на сусідній острів. По дорозі нам показували Мавпячий пляж та 2 лагуни, де  видавали маски, щоб попірнати. Коли ми висадилися на самому Пляжі,  нам також видали рис з овочами і відпустили погуляти на 1.5 годинки.

Жую рис. Смачний, до речі.

Жую рис. Смачний, до речі.По дорозі назад –  десерт з ананасів і добрий водій човна запропонував почекати  на захід сонця над островом. Стомлені туристи відмовилися.

Ось ще декілька фото з цих знаменитих райських островів:

Шлях до першої лагуни і каячники

Шлях до першої лагуни і каячники

Наш гід і водій човна

Наш гід і водій човна

Син гіда і помічник. Милий серйозний хлопчик

Син гіда і помічник. Милий серйозний хлопчик

Ось як виглядав наш транспорт. Довгохвостий човен, у перекладі з англійської

Ось як виглядав наш транспорт. Довгохвостий човен, у перекладі з англійської

А ось і ми

А ось і ми 

Бажаю Вам захоплюючих подорожей, любі читачі! Щиро, Марта.

Support and Follow events in UkraineMore Info