Сінгапур – місто-держава в Південно-Східній Азії практично на екваторі, один із Азіатських Тигрів.

IMG_3621

Найцікавіше коротко:

  • Четвертий найбільший фінансовий центр у світі
  • Другий найбільший у світі ринок азартних ігор
  • Тут знаходиться третій найбільший нафтопереробний завод
  • Порт Сінгапуру входить до п’ятірки найзавантаженіших портів світу
  • В країні більше доларових мільйонерів на душу населення ніж будь-якій іншій країні світу
  • Світовий банк відзначає Сінгапур як державу, де найлегше у світі робити бізнес

Ось такий геніальний сучасний поліс ми відвідали декілька днів тому.

IMG_3349

IMG_3352

Сінгапур –  це один з основних транспорних вузлів (хабів) світу, а відтак і регіону. І якщо ви мандруєте десь у цих краях, або плануєте пролітати повз, я рекомендую затриматися на день другий у цьому чудовому місті.

Потрапити у Сінгапур дуже просто. Хоча для українців потрібна віза, якщо залишатися на довгий термін, більшість користуються зручним транзитом. Право на 96 годин перебування при подорожі у третю країну Вам надається безкоштовно і без додаткових бюрократичних формальностей.

IMG_3694

Тайланд порівняно із Сінапуром велике село. І проживши в Тайланді більше місяця, ми скучили за  цивілізацією. Два дні в Сінгапурі повністю компенсували наш урбаністичний голод. Хоча, чесно кажучи, я б там залишилася і на довше. Та у нас вже були квитки на наступний літак – на Балі, Індонезія 🙂

IMG_3570

Отже, що ж цікавого в Сінгапурі крім Маріна Бей (знаменита будівля  з дахом-кораблем), хмарочосів та ідеальної чистоти?

IMG_3593

Перше – це сама атмосфера, яку створюють місцеві жителі. Справа в тому, що  термін «сінгапурець» дивний сам по собі, адже його представниками  є три нації: китайці, малайці та індуси. Всі вони мають свою специфічну зовнішність,  мову, культуру, кухню, релігію та свої райони в місті. Наприклад ми вечеряли з Орестовим давнім другом Кайвеном у районі, який називається «Маленька Індія», а перед тим, провели пів дня гуляючи по торговим вуличкам Китайського кварталу.

IMG_3611

Щодо релігії, то храми (які Орест  так любить досліджувати) ми бачили різні. І християнські з заманливими пропозиціями зарезервувати місце в Раю, і буддистські, гарно прикрашені ліхтариками та квітами, і індуїстські з кольоровими статуями богів, які обліплюють дахи і стіни всієї будівлі. Колоритно, чи не так? Особливо, якщо це все компактно розташовано між хмарочосами і старими двоповерховими будівлями Вікторіанської епохи.

В місті багато  парків, затишних сквериків, місць де можна попити, освіжитися та сходити в туалет. Все дуже гарно організовано, немає пробок, а за допомогою метро можна доїхати майже усюди.

IMG_3551 IMG_3564
В Сінгапурі панує атмосфера винахідництва та удосконалення чого б то не було. Громадяни цієї країни, або ж люди, для кого це місто є тимчасовою домівкою, піклуються про цей невеликий клаптик землі. В мене навіть виникла думка, а чи не є ця країна такою успішною, бо вона така маленька?

IMG_3648
IMG_3812

Сінгапур ще називають містом штрафів. Особливо це стосується метро. Їсти, пити, курити чи проносити легкозаймисті речовини – зась. Штрафи від 1000 доларів і вверх…
А ось наше відео “1 день у Сінгапурі”

Тут просто варто побувати, щоб відчути багатогранну атмосферу цього мегаполісу.

До зустрічі!  Щиро, Марта 😉

Support and Follow events in UkraineMore Info