Всі ми люди і стикаємося з безліччю різноманітних проблем на нашому життєвому шляху. Когось вони загартовують, а інших серйозно паралізують. Часто виникає питання: “Як вийти з депресії ?

Буває й так, що просто не хочеться вставати з ліжка і займатися справами, які ви так натхненно розпочинали робити ще декілька днів до того. Куди подівся цей вогник? Що трапилося з людиною, котра, наче відчайдушній підліток, бігла за покликанням серця.

Моменти емоційного спаду і мотивації трапляються у ВСІХ людей на планеті. Незалежно хто це: президент чи бюрократичний клерк, успішний підприємець або ж безробітний алкоголік. Саме емоційна різношерстність, моменти натхнень і перезавантажень роблять нас тими, хто ми є – ЛЮДЬМИ.

Отже, ось звичний цикл перебігу наших емоцій:

як вийти з депресії

Переконаний, вам добре знайома аксіома про синусоїду. Події у нашому житті (а відтак і ставлення до них) розвиваються нестабільно. Зазвичай будь-яке покращення приходить після  невеличкої стагнації або спаду. Це стосується економіки, політики, власних фінансів і навіть кохання.

Це саме відбувається з нашим внутрішнім емоційним станом. Постійно перебувати “на льоту” може хіба що людина, котра сидить на якихось «препаратах». І, якщо не розібратися як подолати це, то може бути біда.

 ***

Отже, давайте з’ясуємо як вийти з депресії

Для цього варто розглянути етапи емоційного циклу людини:

 

1) Все кльово

Ви займаєтеся чудовою справою, яка надихає, або просто впевнено виконуєте поставлені перед собою завдання. Ваші крила розправлені і складається враження, що всесвіт реально допомагає.

На цьому етапі ви у потоці і варто використовувати цей порив сил та ідей на повну. Просто реалізовуйте свої найзухваліші мрії.

 

2) Перші труднощі

Якщо ви протягом тривалого часу активно займаєтеся певною діяльністю, то може виникнути відчуття рутини. Вже наче не так пре. Нібито все зрозуміло і нецікаво. Хочеться чогось нового, бо текучка починає набридати.

Ви продовжуєте працювати, але кайф від діяльності вже не той. Інколи доводиться себе частенько переконувати, щоб спромогтися на значні дії.

Тут варто добре концентруватися, якщо робите щось важливе. Глобальний розвиток краще відкласти на потім і зайнятися філігранною чистокою хвостів, добре переглянувши власну діяльність.

 

3) Критичний момент

«Все, мене це задрало. Я більше не можу», – лунає у вас в голові. Від прийнятого рішення в цей момент залежатиме подальший розвиток подій і можливо навіть Ваша доля.

Варіант один. Ви продовжуєте займатися розпочатою справою, зціпивши зуби.

Варіант два. Забиваєте повний болт, розчаровуєтеся у власних силах і вибраному шляху, після чого ситуація стає небезпечно наближеною до депресії.

Як подолати дані проблеми і повестися на цьому етапі? Очевидно лобом давити стіну не зовсім розумно, адже на голій мотивації виїхати складно. У такому стані Ви навряд чи здатні на супер-перформенс. Але ж продовжувати рухатись якось треба.

Тому рекомендую зайнятися дуже простими речима, які теж є частинкою Вашої справи. Посортуйте документи, підбийте звіти, почитайте біографії видатних людей або професійну літературу у Вашій сфері. Одним слово, не напрягайте себе, бо мозок і так перевантажений, але продовжуйте активно діяти без відвертих перегорань.

Не думайте, що Ви справитеся з цим всім самі. Ви не справитеся. Саме в таких ситуаціях видно хто є Ваші друзі, де родина і які відносини з близькими людьми.

 

4)  Розв’язка

Як Ви вже могли здогадатися, після попереднього етапу можливі два варіанти розвитку подій далі.

Перший. Бездіяльність, фрустрація, стрес, розчарування і т.д., що напряму веде до депресії. Далі пояснювати нема чого.

Другий. Невідомо звідки до Вас повертаються сили, Ви ловите хвилю і вже на нових швидкостях, а також з більшим досвідом продовжуєте впевнено крокувати по вибраному раніше шляху. Ви виходите на новий рівень.

Це можливо лише за умов, якщо Ви постійно продовжуватимете діяти, незважаючи на труднощі, які виникають у складних ситуаціях. Багато людей до цього етапу не доходять, зливши воду при перших же перепонах.

 ***

Звідки я це знаю, запитаєте Ви. Так ось! Як і ви та решта людей на Планеті я теж постійно переживаю подібні злети і падіння. Поводившись по-різному, я помітив принцип який описав вище і чітко для себе встановив даний цикл.

Як вийти з депресії та не допустити персональної кризи? Просто знайте, що єдина незмінність у світі це те, що все змінне. Якщо вам зараз погано, то зовсім скоро буде добре. Якщо зараз справи рухаються повільно, то невдовзі все запрацює.

Єдина умова! Не зупинятися.

***

Що я роблю, щоб не опускалися руки у складних моментах?

На таку лиху годину у мене є підготовлений лист до самого себе, який я читаю, коли мені зле. Він допомагає мені пригадати, як вийти з депресії на випадок її настання. У ньому на основі спостережень, викладених у цій статті, я чітко написав що є причиною цього спаду, як подолати перепони і які заходи варто застосувати, щоб якнайшвидше набранти форму.

Ось таке чудове нагадування і дорожня карта не дає збитися зі шляху 🙂

Друзі, а які способи для виходу з кризових ситуацій використовуєте ви? Їсте морозиво, розганяєтеся на авто до 200 км, телефонуєте подрузі чи йдете в бар? Що працює у вас?

Support and Follow events in UkraineMore Info