Якось після виступу Rolling Stones у Міка Джагера запитали: “А чим би Ви зайнялися, якби музична кар’єра не вдалася?”. Мік без роздумів відповів: “Став би тревел автором, тобто подорожував би світом, щоб писати про це статті чи книги”. Власне цим у наш час займаються тревел блогери. Як не круіть, але це мабуть одна із найбажаніших професій сучасності.

Герой даного випуску рубрики OpenMind TV робить щось подібне. Олександр Чебан мабуть найбільш читаємий мандрівник серед всіх українців. Його блог AlexCheban.Livejournal.com щомісяця відвідує більше 100 000 осіб.

Олександр Чебан

Тим не менше, це більше хобі ніж робота. В професійному плані Олександр Чебан дитячий лікар. Він регулярно чергує на зміні у місцевому госпіталі, також працює у фармацевтичній компанії, а крім того щей має сім’ю і виховує двох донечок. Хоча відомий для більшості людей він саме у якості людини, котра дуже багато подорожує, робить класні фотки і веде один із найпопулярніших блогів про подорожі.

Ось знизу на фото карта його перельотів станом на 31 серпня 2014 року. Це приблизно в шість разів більше ніж наразі налітав я. До слова тут список відвіданих мною міць і схема перельотів.

map

Як він це все встигає? Що ж треба робити, аби набути такої популярності? Як може заробляти автор подібного ресурсу? Як він його веде і на що звертає увагу при публікуванні матеріалу? Звідки все починалося і у що переросло, та які прямі і приховані переваги отримує один із найвідоміших тревел блогерів України Олександ Чебан?

Власне це я і намагався з’ясувати, зустрівшись з Олександром на п’ятому пероні Київського вокзалу буквально за пару хвилин перед виїздом до рідного Львова.

***

(Вибачайте за окремі шуми у відео. Очевидно на вокзалі купа різних купа різних “поміх”)

Друзі сміло заходіть на блог Олександра AlexCheban.Livejournal.com, щоб переглянути купу чудових тревел звітів і масу класних фоток. Але обережно. Це втягує, як і самі подорожі, зрештою  🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info