Займатися уюбленою справою, заробляти з цього собі на хліб та ще й дистанційно – це мрія мільйонів людей. Тим не менше абсолютна більшість чітко розбивають хобі і роботу на окремі, не зв’язані між собою, речі. “От хобі – це для душі і розваг, а робота – для заробітку грошей”-, кажуть.

В результаті виходить, що 40 годин та тиждень людина робить ті справи, що треба, і лише 3-4 займається тим, чим насправді хочеться. Абсурд! Як на мене, це дуже неефективна модель. Дозвольте мені пояснити: Неможливо досягнути справжніх висот і професійного розвитку у діяльності, що не в кайф. Швидше за все, якщо Ви займаєтеся справою, до котрої не лежить душа, то Ви ніколи не станете справжнім професіоналом і, в кінцевому не зможете добре заробляти на життя.

А тепер подивіться на людей навколо, котрі досягли значних успіхів у своїй діяльності. Їх аж “пре” від того, чим вони займаються, чи не так? Я свято переконаний у тому, що людина може посправжньому себе реалізувати лише тоді, коли робить справу, яку любить сама. Інакше – це дорога в нікуди або ж у кращому випадку до посередності.

Це зовсім не означає, що варто негайно відразу все кидати і звільнятися. Зовсім ні. Якщо справа, якою Ви займаєтеся на даний момент, подобається – це посто чудово. Але ж якщо Вас аж верне від тої роботи, то очевидно варто бити на сполох.

Тим не менше доволі часто, коли я спілкуюся з людьми і наштовхую їх на думку, що от чому б не спробувати всерйоз зайнятися тим, чим людина і так займається у вільний час безкоштовно, виникає деяка хвиля опору. Типу: “Я про це думав, але це мабуть нереально“. Або ще гірще: “Я не збираюся заробляти на хобі, бо це перестане бути улюбленою справою і стане роботою“.

Ну що ж, а дарма. Нехай цю справу роблять інші люди, а Ви далі будете продовжувати щодня гнути спину, з нетерпінням чекаючи вихіних, щоб зайнятися власним хобі. Погодьтеся, це зовсім нерозумно, чи не так?

То як бути? Як монетизувати власне хобі та ще й дистанційно? Саме про це і піде мова у даній статті на прикладі, Дари Кареліної, котра перевела власне захоплення фітнесом і здоровим харчуванням у бізнес і справу життя.

***

(фото з фейсбук профілю Дари)

Починалося все з того, як каже сама Дара: “Я була поганою дівчиною, тусувалася по клубах, їла все підряд ну і загалом вела типовий спосіб життя“. Якось вона зацікавилася інтернет-бізнесом і згодом почала організовувати Twitter тусовки. Крок за кроком Дара розвивалася у ІТ та онлайн маркетингу. І тут читач подумає (як спочатку подумав і я), що це і був її шлях. Але не так склалося…

В один момент вся ця суто бізнесова штука їй набридла. Як і більшість професіоналів, на певному етапі розвитку Дара зрозуміла, що зовсім не хоче тим займатися. Але ж за що братися? Іншої роботи навколо нема (принаймні не було видно), а від попередньої справи вже аж верне. Біда! Знайоме відчуття? (Ось доречі стаття про те, як подолати персональну кризу і не допустити депресії).

З того моменту вона просто починає пробувати різні нові речі, паралельно активно займаючись спортом, оскільки “корпоративний” спосіб життя призвів до того, що дівчина набрала аж 9 зайвих кілограмів. І от якось випадково її запитали чи вона раптом не фітнес-тренер, оскільки так активно займається спортом і майже живе у спортзалі. Відповідь, була простою: “Ні“,- але десь воно відклалося у голові. І вже згодом, коли у Дари випала нагода виступити на конкурсі бікіні, вона довго не вагалася.

***

Перші проблески

Але, щоб це було якось цікавіще, “на коліні” створила блог daryakarelina.com і опублікувала свої фото ДО і ПІСЛЯ

Це спричинило неабияку зацікавленість з боку аудиторії і одна дівчинка попросила допомогти їй ввійти у подібну хорошу форму. Тоді Дара ще не думала про фітнес-наставництво, як бізнес, але в голові почали з’являтися звязки і розуміння того, що вона рухається у правильному напрямку…

Дівчинка отримала хороші результати і почало працювати сарафанне радіо. До Дари почало звертатися все більше і більше людей за подібними послугами, блог поповнювався новим матеріалом і загалом справа почала розвиватися по наростаючій. Навіть підтягувалися деякі журнали, пропонуючи Дарі дописувати у них колонки на платній основі. Еврика!

Детальніше про свій шлях пошуку себе і перетворення хобі у прибуткову справу Дара з власних уст розповідає у відео, котре ми зазняли у Чорногорії під час тревел-експедиції Балканами цього літа. Ось знизу…

Короткі висновки від Дари:

  1. Для того, щоб знайти себе, виберіть ту справу, яка Вам подобається.
    Як показує практика, рано чи пізно вона приносить свої плоди.
  2. Як організовувати маркетинг цього? Робіть ще корисним для людей і поширюйте інформацію.
    Ось ще весь маркетиг світу для простих людей, таких як ми з вами, або 100 справжніх фанів.

***

Але це не кінець історії, друзі. Це ще не онлайн бізнес!

Хоча дана справа приносила нашій героїні кошти, а також користь іншим, бізнесом це ще було складно назвати, оскільки заробіток відбувався за рахунок поодиноких клієнтів і фрілансерських робіт, що означало обмін свого часу на гроші. Це умови, при яких дуже складно масштабувати діяльність. Більшість справ та й самі гроші залежать від того, працюєте конкретно в той момент Ви чи ні, а стрибнути вище голови складно, оскільки у кожного з нас всього 24 години на добу. Детальні ше дані ідеї розглядаються у статті 10 причин ніколи не йти на роботу.

В один момент доля звела нас з Дарою Кареліною. Це відбувалося власне під час набору у перший потік курсу TraveLEaring Pro ще у травні цього року. Вона вирішила приєднатися в курс, оскільки зрозуміла, що це саме те, що було їй потрібно у той момент. Принаймні говорить про це у відео, яке Ви щойно бачили вище.

Власне в момент нашої зустрічі у Чорногорії тривало навчання, котре відбувається повністю онлайн. Чесно кажучи, я мабуть не менше за Дару, очікував від неї (так само як і від інших учаснків) хороших результатів ще в межах програми., оскільки, ставлю собі за мету, щоб мої учні, не просто прослухали матеріал, а реально застосовували на практиці набуті знання по ходу навчання і в результаті заробили свої перші кошти онлайн ще в межах співпраці зі мною. Це найкращий показник ефективності будь-якого бізнес навчання.

***

У ході курсу TraveLEarning Pro Дара заробила 22 500 грн,

…що зовсім непогано, як на першу спробу застосувати мою модель у власній практиці. Про це стало відомо під час нашої живої зустрічі в Трускавці, яку я завжди організовую в кінці курсів, щоб вживу познайомитися з кожним учасником, звести між собою кльових людей, а також загалом весело провести чаc і закріпити пройдений матеріал.

***

Що конкренто вона зробила і як це вплинуло на її діяльність?

Фактично для досягнення вище наведеногго результату Дара виконала завдання лише першого блоку Швидкі Результати (8 занять), що складає рівно половину цілого курсу.

Щоб зрозуміти мою модель, просто уважно перегляньте стурктуру і опис навчально-практичної програми TraveLEarning Pro. Це і є необхідна послідовність та формат дій для дистанційного заробітку і створення власного онлайн бізнесу улюбленою справою чи хобі. Принаймні така, яку я акивно і щиро пропагую, адже даний підхід вже себе неодноразово позитивно зарекомендував. Дана інформація може сміло слугувати хрестоматією для дипломної по ефективному онлайн маркетингу, тому не нехтуйте і зверніть увагу на всі деталі. Діло кажу.

А стосовно самого кейсу Дари, перегляньте дане це відео, в якому вона сама говорить про те, що зробила, як підійшла до зміни власної бізнес моделі, і яким чином це вплинуло на її швидкі фінансові результати та довготривалі перспективи розвитку.

Невдовзі Дара перебралася жити у Нью-Йорк, де власне перебуває і на даний момент. Ми намітили собі зустріч у жовтні, коли я теж вперше потраплю в це надзвичайне місто і вже не можу дочекатися того моменту. Власне це і є реалізація практичної філософії TraveLEarning – подорожуй, навчайся і заробляй одночасно. Чудовий приклад для інших, який викликає у мене гордість і вдячність за можливість працювати з такою яскравою людиною.

(фото з інстаграм профілю Дари)

Маю надію, що така нагода у мене буде попрацювати і безпосередньо з Вами. Якщо про подібні речі мрієте і Ви, приєднуйтеся в черговий потік курсу TraveLEarning Pro (набір у який невдовзі завершиться), щоб реалізовувати це все разом. Буду радий Вам допомогти 🙂 …

.
Друзі, а яке хобі чи улюблена справа є у Вас? Чи думали, що це може сати професією?
Якщо так, то запишіть у коментах чим саме Ви хотіли б займатися? Будемо з’ясовувати!

Support and Follow events in UkraineMore Info