Якщо ви думаєте про те, як швидко заробити гроші, то ця стаття дасть відповідь на це питання. Але пам’ятайте, що всьому повинна передувати підготовка. Особливо, якщо мова йде про фінанси. Я детально розповідаю про це у статті про заробіток в інтернеті

Пропоную вашій увазі кейс мого клієнта Віктора Кучина, який, використавши ефективну методику запуску фактично заробив 17 500 грн за два дні. Сподіваюся це покаже приклад і вам про те, як швидко заробити гроші і у вашій сфері компетенції.

***

Знайомтеся, вільний програміст Віктор Кучин

як швидко заробити гроші в інтернеті - Непал

Наразі Віктор працює дистанційно. Поряд з ним його кохана людина і разом у них є доволі багато планів по “підкоренню всесвіту”. До речі для цього не потрібно захоплювати чужі землі чи заробити всі гроші на світі.

Достатньо всього лиш відвідати ці місця, спробувати їх зрозуміти і відчути. І повірте, Ви будете значно багатшими за будь-якого понтового чувака, котрий недавно придбав нову тачку і регулярно тусується в гламурних клубах, вимахуючись перед іншими.

Кучин у Дахабі

Раніше Віктор проживав у дайверському  містечку Дахаб, Єгипет, де власне я також вперше відчув літо зимою. А ще перед тим були Кіпр (де мені теж свого часу вдалося побувати), а також ряд інших класних місць, куди більшість людей на планеті лише мріють потрапити.

Кучин на Кіпрі

***

Але так було не завжди….

Як і більшість фахівців своє справи Віктор починав дертися професійною кар’єрою з самих низів. Вибравши професію програміста Java (це така одна із мов програмування) розпочав свій шлях з джуніора.

Декілька років працював у ІТ-компаніях, постійно підвищуючи свій професіоналізм, що тепер може гордо називатися Java Team Lead, Architect at BANQ, Senior Java Engineer at TopTal. Навіть не питайте мене, що це означає, бо я й сам поняття не маю. Щось на їхньому жаргоні. Факт один – Віктор фахівець своєї справи, хоча все одно задумувався про те, як заробити в інтеренті своєю професією.

*** 

Наше знайомство і перші результати

Не знаю де і чому у нього засвербіло (адже такі працівники отримують зарплати у п’ятизначних сумах та ще й працюють у омріяній для більшості індустрії ІТ, що одна із небагатьох в Україні, яка ще досі розвивається), але певним чином він потрапив на OpenMind.com.ua та ще в листопаді 2012 року приєднався в мій інтенсивний тритижневий курс по старту своєї справи онлайн, за підсумками якої заробив 12 000 грн (коли долар був ще по 8 грн) з 20 клієнтів. Невдовзі пройшов трішки скромніший запуск на 5 000 грн.

Стосовно дій, котрі конкретно зробив Віктор, то слухайте з його уст прямим текстом. Дане відео ми записали під час нашої живої зустрічі у Львові, чим власне завершився тритижневий інтенсив, хоча продажі на той момент ще тривали.

Якщо коротко, то власне монетизація відбувалася за рахунок підготовки молодих спеціалістів у сфері компетенції Віктора, а саме – розробка програмного забезпечення мовою Java.

Весь процес спілкування і організація роботи були поставлені дистанційно на основі вебінарів та сторінок блогу, що з технічної сторони робиться дуже просто і підвладно будь-якому користувачу комп’ютерів. Подібні речі може робити абсолютно кожен фахівець, котрий достатньо добре розібрався у власній професії…

***

Життя стає цікавішим

Побачивши перспективу даної справи, Віктор пішов з тодішньої роботи і буквально вже за два три місяці після знайомства ми зустрілися у Тайланді, а якщо конкретніше, то у південній провінції Крабі, де власне і записали інтерв’ю, в якому Віктор щиро ділиться тим, як докотився до такого життя та зрозумів, як швидко заробити гроші в інтернеті.

А також що повпливало на прийняття тих чи інших рішень і взагалі, як він дивиться на світ

Згодом Віктор зі своїми планами і мріями повернувся до України, а ми подалися на Балі, Індонезія, далі продовжуючи 4-місячну мандрівку країнами Пд-Сх Азії (детальний фінстрип). З того моменту ми почали трішки рідше спілкуватися, адже кожен продовжив рухатися своїм вибраним шляхом і, хоча сигнал на радарі потроху зникав, час від часу ми все ж таки виходили на зв’язок.

***

Пройшло півтора роки… Нова співпраця і результати

Я зауважив, що Віктор прибавив у темпі «підкорення всесвіту», коли побачив у його фейсбуку фотографії хатини на березі Акабської затоки, що у Дахабі, п-ів Синай, Єгипет, яку він винаймав разом зі своєю коханою.

Dahab

А тепер знайдіть фото цієї хати ззовні у статті Дахаб – райське містечко і чудова альтернатива Шарм Ель Шейху, яку я написав ще у січні 2012 року. Це ж треба, яке співпадіння 🙂

Якось списалися, «тряхнули старіной» і обмінялися планами на найближче майбутнє. Я лише тоді повернувся з Мексики (теж детальний фінстрип і хронологія подій) і вже займався організацією експедиції на Балкани (підсумк і фінанси) а Віктор тримав курс в Гімалаї – Непал, після чого запланована Малайзія.

Кучин Віктор

Звичайно у кожного з нас протягом того часу були певні злети і падіння, але загалом кожен продовжував рухатися своїм вибраним шляхом.

І от, коли Балканська експедиція підходила кінця, а ми з Мартусею ніжилися в єдиному прибережному місті Боснії і Герцеговині – Неумі, написав Віктор: «Слухай, я тут задумав новий проект для Junior Java Developers запускати. Не допоможеш?» Ну хіба ж я можу у такому відмовити? 🙂

***

Запуск – Launch

Алгоритм, як швидко заробити гроші в інтернеті

Ідея була доволі простою – вивести діяльність Віктора на новий рівень, а ціль амбітною – зібрати щонайменше 1000 осіб з доволі вузько націленої аудиторії (тобто початківців Java-програмістів), яким би могло бути цікаво скористатися послугами і напрацюваннями Віктора (як то кажуть бізнес-жаргоном – leads), щоб в результаті таким чином отримати реальних клієнтів і заробити принаймні 20 000 грн.

Це при тому, що ринок навчання і підготовки ІТ-спеціалістів в Україні доволі перегрітий, а таких бюджетів, як у великих компаній чи тренінг центрів у нас не має. Тим не менше, це не означає, що шансів мізер. Треба пробувати.

Отже, що було зроблено…

***

1) Збір лідів (leads) або потенційних клієнтів

Для цього ми вирішили провести онлайн воркшоп, а також організували рекламу у фейсбуку і на тематичних ресурсах, на яку в цілому пішло всього за весь час піар кампанії порядка 1800 грн.

воркшоп

В результаті протягом 10 днів зареєструвалося 490 осіб. Це звичайно не 1000, куди ми цілилися, але все ж таки теж непогано. Погодьтеся…

 

2) Створення реальної цінності і безкоштовне вирішення потреби

Далі Віктор провів вебінар, у якому безпосередньо в інтерактивному режимі взяло участь більше 100 людей. Варто зазначити про нестабільний інтернет зв’язок у Непалі, який мало не підвів нашого героя.

kuchyn

У ході онлайн воркшопу Віктор видав тони цінної інфи, добряче попрацював з людьми протягом майже 4 годин, що в результаті до нього звернулися троє хлопців за додатковими платними консультаціями, хоча це зовсім не було метою. Ціль – прокачати експертність у очах потенційних клієнтів і довести їм, що їхні потреби є кому компетентно вирішити.

 

3) Встановлення відносин і вибудова діалогу

Більшість бізнесів, отримавши безпосередній вихід на потенційних клієнтів, відразу починають агресивно продавати і цим самим програють, як то кажуть, big time. У сучасному капіталістичному світі і такому перегрітому ринку кожен клієнт добряче перевіряє наперед те, що купує, і лише самої пропозиції йому не достатньо. А отже треба ще більше відкритися і розпочати діалог.

Тож ми підготували серію з трьох відео, у яких Віктор додатково надає корисну інформацію по отриманню першої роботи для молодих спеціалістів, розказує як це було у нього і показує чітку картину ситуації, в котрій опиняється майже кожен. Це неабияк зближує потенційних клієнтів з самим проектом.

як заробити в інтернеті - prelaunch

Повідомлення аудиторії про новий контент здійснюється за рахунок розсилки, яка поповнилася учасниками першого воркшопу. В результаті користувачам оголошується, що скоро розпочнеться набір у курс, участь у якому впритул наблизить їх до отримання своє першої роботи Junior Java Девелопера.

 

4) Презентація курсу (проекту / послуги) і жнива

Створюємо грамотно складену комерційну пропозицію з витриманням правил копірайтингу, презентуємо її правильній цільовій аудиторії у правильний час і починаємо насолоджуватися процесом підрахунку коштів, а також результатами своєї праці.

Juja Core

Чесно кажучи, я не з тих, хто полюбляє рахувати чужі гроші, але інколи варто поділитися результати, щоб показати перспективу і додати натхнення та приклад іншим. Віктор не проти.

 

Отже протягом перших двох днів після старту набору в навчальний курс для початківців Java-програмістів  “Juja Core” (ось сторінка) Віктор заробив вже 17 500 грн. 

(Оновлено. Фактично лише за даний запуск Віктор заробив 41 045 грн. таким чином закривши всі місця у групі протягом кількох наступих днів після виходу цієї статті і ще навіть отримав кількох клієнтів, які хоча і не потрапили до групи, зате вирішили приєднатися до роботи у форматі самостійного опрацювання матеріалів по записах).

 

Варто згадати про незначні інші витрати;

  • оренда вебінарної кімнати на місяць – 240 грн.,
  • реєстрація доменного імені Juja.com.ua – 77 грн.
  • не забуваємо і про рекламу – 1800 грн.

Все! Решта чистий прибуток 🙂

 

Лише уявіть – черга з клієнтів. Це власне те, про що писав Стів Павліна у статті, котра свого часу порвала мій мозок, 10 причин ніколи не йти на роботу.

Звичайно цим результатам передувала грунтовна підготовка та чітке розуміння того, як швидкл заробити гроші, використовуючи цей метод запуску. Але факт залишається фактом.

***

РЕЗЮМЕ

Друзі, це та ефективна модель котру ви можете брати і застосовувати у власній професійній практиці вже зараз. Просто моделюйте, притримуйтеся вибраного алгоритму і користайте з цього. Це дієвий метод по тому, як швидко заробити гроші в інтернеті.

Не має принципового значення чим ви займаєтеся:

  • програмування, як Віктор
  • іноземні мови, як різні викладачі або ж репетиторство
  • будь-яка форма консалтингу чи навчання
  • різні типи справ із сфери послуг (туризм, юриспунденція, аудит, дизайн, фотографія, організація заходів etc…)
  • яийсь окремий тип підприємництва
  • чи інша специфічна професія…

Якщо ви здатні дати людям цінність в межах сфери своєї компетенції, то і можете заробляти на цьому онлайн, реально допомагаючи своєю працею. Дана модель підходу до справ доволі універсальна і працює для абсолютної більшості комерційних проектів.

 

Ось, що Віктор написав мені у скайпі (цитую):

Загалом це для мене є еволюційним кроком розвитку. А саме – навики продаж. Після того, я легше почав продавати свої послуги на профільній роботі та добре розумію, як швидко заробити гроші в інтернеті при потребі.
.
Це є інструмент дослідження психології мас. Виявив таку штуку, що мої власні ідеї це класно, тільки їх ще треба адаптовувати до потреб ринку, прислухатись до клієнта і правильно подати власну ідею.
Паралельно профільній діяльності активність тримає мене в тонусі, стимулює додатково розвиватись.

як швидко заробити гроші

Я впевнений, що його проект продовжуватиме розвиватися, якщо Віктор не заб’є звичайно, а ми ще неодноразово пересічемося десь у цьому прекрасному світі. Також, я щиро сподіваюся, що дана стаття впорядкувала багато думок і у Вашій голові, а крім того показала чіткий алгоритм дій до монетизації Вашої власної професії онлайн. Саме цю модель можна і варто застосовувати не лише до запусків професійних навчальних програм, а й широкого спектру інших проектів.

Додатково рекомендую ознайомитися з широкою картиною про заробіток в інтернеті, де я подав різні приклади такої діяльності. А також щиро запрошую в нашу спільноту ОМБІЗ Картель, якщо також плануєте розвиватися онлайн.

Support and Follow events in UkraineMore Info