Це гостьовий пост Світлани Полезнюк, від котрої вже деякий час тому було опубліковано статтю про те, як ефективно використовувати знижки для подорожей і скільки можна зекономити. З того часу, питання економії у подорожах постало ще більш актуально, тому цього разу торкнемося непоганих варінатів бюджетного проведення вікенду з відправною точкою у Києві.

київ

Далі, прямим текстом від Світлани. Нарешті, ми дочекалися весну з її першим сонячним промінням. Зараз, як ніколи, хочеться проводити весь вільний час на вулиці, багато гуляти і подорожувати. Тому, я вирішила для себе, і наполегливо раджу вам, не засиджуватися вдома, а відправлятися в невеличкі подорожі вихідного дня, незважаючи на кризу, долар і т.д.

На сьогоднішній день, для багатьох українців актуальне питання економії, тому, більшість з нас, відмовляють собі в простих людських задоволеннях і в тому числі – подорожах. Насправді, тут немає нічого дивного, адже курси долара і євро постійно скачуть і їх досить проблематично купити, навіть, якщо наскладав на путівку за кордон. Однак, я впевнена, що це явище тимчасове і даний період  відмінно підходить для того щоб краще пізнати свій рідний край і поїздити по Україні.

***

Насправді, в економії немає нічого поганого, навпаки, в цій справі варто брати приклад з більш розвинених країн світу (наприклад таких заможних як Німеччина, Голандія, Норвегія, тощо), де люди дбайливо ставляться до витрат енергоресурсів і води. Ще однією фішкою, в Європі та США стало використання товарів і послуг зі знижками, для яких навіть створені спеціальні сайти. Люди почали економити не тільки через фінансововй необхідності, а скоріше через саму можливість не переплачувати зайвий раз.

В Україні також з’явилися подібні ресурси. Приміром, на популярному порталі агрегаторів знижок та розпродажів Скидочник (http://skidochnik.com.ua/) зібрані готелі, тури, ресторани, клініки, курси іноземних мов та інші товари і послуги, на які діють знижки.

Насправді ресурс виявився дуже практичним, адже економити можна у будь-якій сфері життя, а на туризмі (враховуючи всю його багатогранну палітру) так особливо. Опираючись на його ціни, я підготувала декілька напрямків турів вихідного дня, куди варто поїхати на екскурсію чи прогулянку, за невелику суму грошей. Ось деякі варіанти.

 

1. Фонтани у Вінниці.

Вже скоро відбудеться щорічне відкриття знаменитих фонтанів Roshen у Вінниці, а це чудовий привід вирушити туди на екскурсію. Для тих, хто ще не знає, вінницькі фонтани – це феєричне світло-музичне шоу, яке входить в 10 найкрасивіших фонтанів світу. Тому, це видовище заслуговує не тільки уваги, а й овацій, так як нічого подібного в Україні ви більше не побачите. Також, окрім фонтанів, варто прогулятися по самій Вінниці, знаменитою своїми скверами, парками і трамвайчиками.

Екскурсія з Києва до Вінниці обійдеться вам приблизно в 250 грн з урахуванням знижки (замість тричкою чи автобусом, адже на дорогу йде приблизно 4 години, що дуже виснажує. Також, саме шоу завершується досить пізно, тому ми були вимушені його не додивитися, щоб встигнути на останній потяг. А шкода, це дійсно казкові відчуття. Обов’язково відвідаю їх ще)

 

2. Парк Софіївка.

Парк Софіївка, який знаходитися в Умані,  відмінно підійде для прогулянки у вихідний день. Тут ви зможете подихати чистим повітрям і насолодитися всією красою природи: більше 2000 видів дерев і понад 1200 видів трав’янистих рослин. Також, байдужою вас не залишить і архітектура парку, наповнена різноманітними античними скульптурами, мостами, статуями і гротами.

Екскурсія в цей дендропарк обійдеться вам приблизно 250 грн, з проїздом, екскурсійним обслуговуванням і квитком. Минулого року їздила за 200 грн, але що поробиш…бензин)

P.S. Раджу влаштувати невеличкий пікнічок, тому заздалегідь потурбуйтесь про ковдру та їжу)

(фото: http://www.panoramio.com/photo/23451828)

 

3. Карпати. Долина нарцисів.

Якщо у вас в запасі є кілька вихідних днів і пристрасть до гір, то вирушайте підкорювати вершини Карпат. Тут ви на повні груди вдихнете хвойно-гірське повітря, насолодитесь річками, першими струмками і квітучими травами. Родзинкою туру в Карпати стане Долина нарцисів (мені здається це неймовірна краса, яку варто побачити хоча б раз у житті).

ОРЕСТ: Окрім того, на Закапатті є ще багато на шо подитися. Лише зацініть.

Також, ще можна встигнути покататися на лижах, так як сезон катання офіційно закривають у травні.

ОРЕСТ: Ми щороку закриваємо гірськолижний сезон на Драгобраті травневими святами.

Долина нарцисів – це мій план на цю весну) Тур на 5 днів/4 ночі купила за 1300 грн, замість 1900 грн (з проїздом, проживанням, сніданками та екскурсіями ).

 

4. Чорнобиль.

Екскурсії в Чорнобиль стали одними з найпопулярніших за останні роки. І хоча, це звучить не дуже вже й романтично, але багато жителів нашої країни прагнуть відвідати цю місцевість (і я не виняток). Цікаво побачити місто, де зупинився час, і природу, яка старанно стирає людські сліди. Насправді, екскурсія в цей край дуже пізнавальна, і звичайно, краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

Зі знижкою екскурсія в Чорнобиль обійдеться вам приблизно в 600 грн, що майже в 2 рази дешевше за звичайну її вартість. Мені залишилось лише набратися сміливості і знайти собі компаньйона для цієї подорожі.

(фото: charivne.info)

 

5. Чернігів.

Місто Чернігів знамените своєю історією, церквами, соборами і монастирями. Я люблю це місто, за його простоту, людей і старовинну атмосферу. Крім культурних пам’яток місто відоме і своїм пивом (думаю про Чернігівське чули усі :), тому і з’явилася екскурсія під назвою Пивний тур до Чернігова. Тепер всі любителі хмільного напою можуть ближче познайомитися з містом і найвідомішим пивзаводом країни.

До пивзаводу я не їздила, однак відвідати це місто однозначно раджу (дійсно вважаю, що його недооцінюють у тиристичному плані). Спокійно можна вкластися в один день і відкрити для себе щось нове, також, в межах 200 грн.

ОРЕСТ: До пивзаводу я теж не дійшов, зате побачив Чернігів таким… (переглянути). 

***

Дякую, що приділили мені час. Маю надію, що змогла вас хоча б трішки надихнути та показала, що для того щоб відкривати для себе щось нове, потрібно не так багато коштів)

Більш детально з актуальними пропозиціями по туристичних напрямках які я описала, а також актуальними пропозиціями по готелях в Україні і закордоном ви можете ознайомитись по цьому лінку: http://skidochnik.com.ua/ru/kiev/razdel/turizm

P.S. Не сидіть вдома. А в мене в планах цієї весни – Долина нарцисів, Чорнобиль та Тунель кохання. Всім успіхів та сонця у душі!

ОРЕСТ: Додам від себе, що ожною з найкращих одноденних пїздок з Києва може бути радіальна вилазка в село Буки на Черкащині, де знаходиться спражній каньон, що зовсім несподівано, як для Центральної України. А тут ще пару цікавих і маловідомих місць нашої країни.

Буки.
ОРЕСТ: Друзі, а куди ще можна махнути на день-два зі
столиці, щоб класно провести час? Що порекомендуєте?

Support and Follow events in UkraineMore Info