Вже майже чотири роки я веду цей блог, але до кінця так ніяк не знав якою ж є моя аудитоія насправді. Якось мене запитали про це і, чесно кажучи, я задумався…

У подібній діяльності варто бути частиною спільноти, для якої створюється цінність. Коли я лише починав, мені було 24 роки, я тільки-но звільнився (чи якраз звільнявся) з небажаної роботи і починав самостійні кроки у великий дорослий світ.

З того часу у моєму житті багато чого змінилося. Також багато чого помінялося і у численних читачів. Хтось знайшов своє нове покликання або ж почав подорожувати; дехто звільнився, а інший запустив власну справу. Багато з ким я вже знайомий особисто і навіть мав нагоду зустрічатися в межах наших події або десь у різних куточках землі особисто, але за всіма, звичайно, не прослідкуєш.

аудиторія2

Очевидно, з розвитком аудиторія OpenMind також змінювалася, тому я вирішив з’ясувати хто насправді є частною спільноти, котра почала все більш активно формуватися останнім часом. Для цього недавно було проведення невеличке опитування і вийшла доволі цікава картина.

***

Для з’ясування цієї істини в основу було покладено пару простих запитань, що виглядали наступним чином:

1)  Яка №1 проблема зараз стоїть перед вами у житті чи бізнесі? 

 

2) Який з наступних варінатів найкраще підходить до вашої ситуації? 

  • Я власник бізнесу і це моя основна діяльність
  • Потроху накльовуються свої клієнти, хоча ще досі працюю за основним місцем роботи
  • Наразі лише думаю про те, щоб почати власну справу онлайн і шукаю варіанти

 

3) Який з наступних варінатів найкраще підходить до вашої ситуації? 

  • Власник бізнесу і продаю власні продукти чи послуги
  • Незалежний фрілансер і виконую роботу на замовлення
  • Працюю по найму на довготривалій основі
  • Безробітній і власне шукаю мозливостей
  • Щось абсолютно неподібе на жоден з варінатів ________________

 

4) Скільки вам років? 

  • < 21
  • 21-26
  • 27-34
  • 35-45
  • 46-55
  • 55 <

 

5) Скільки приблизно коштів ви заробляєте у місяць?

Ваш середній місячний дохід за останніх три місяці у доларах США.

  • менше 100$
  • 200$ – 500$
  • 500$ – 1000$
  • 1000$ – 3000$
  • 5000$ – 10 000$
  • більше 10 000$

 

6)  Яка ваша основна сфера діяльності? 

А також ще деякі персональні речі, які я в силу причин
конфіденційності і поваги до читачів, відкрити не можу.

Тримайте ці питання у голові, адже далі подивимося на відповіді.

***

В цьому опитуванні взяли участь майже 700 респондентів, що в принципі дає змогу отримати картину, наближену до об’єктивності. І ось що з того вийшло.

аудиторія(Фото з нашого недавнього TraveLEarning семінар у Львові. Ось більше світлин)

***

1) №1 проблема у житті чи бізнесі? 

Багато напрацювань я спрямовую саме на вирішення питаннь старту чи розвитку онлайн бізнесу. Тому, якщо підсумувати основну проблему чи перешкоду у цьому напрямку більшість розгорнутих конкретизованих відповідей можна було поділити таким чином: 

Початківці просто не знають, як розпочати чи вибрати нішу. Відразу скажу, що для вас, дорогі друзі, найважливішим є просто зробити перший крок. Швидше всього у короткотермінові перспективі це може бути і неправильним рішенням. Але це просто життєво необхідно, щоб розпочати рухатися до мети.

Для натхненням і реальних прикладів просто ще раз прочитайте моє откровення Як я розвивався в інтернеті і почав заробляти перші кошти онлайн (мій шлях у деталях). Впевнений, що багато чого стане на свої місця. 

Натомість більш активні гравці інтернет індустрії чи вже досвідчені онйлан підприємці зазвичай стикаються з такими проблемами: 

  1. Відсутній, низький чи нестабільний потік клієнтів
  2. Слабка команда і неефективне делегування
  3. Відсутність мотивації, натхнення та джерела яскравих ідей
  4. Неефективна воронка бізнесу чи низькі конверсії на різних етапах
  5. Прямолінійність і незнання того, як підлаштуватися до потреб ринку

Власне тому, як подолати ці бар’єри, друзі, і вивести свою діяльність на якісно новий рівень, буде присвячено ряд наступних публікацій, оскільки для початківців вже є доволі багато матеріалу, а от для “бувалих” не зовсім.

Аудиторія OpenMind росте, а з нею розвивається і блог – він стає більш професійним. 

***

2) На якій стадії в напрямку розвитку
власної справи перебуває людина… 

Більшість все ще знаходяться на початку захоплюючого, але тернистого, шляху переходу від найманого працівника до підприємця. Тим не менше третина вже на пару кроків попереду або ж твердо стоїть на ногах власного бізнесу і це не може не тішити.

епат-підприємництва

Як правило, у типовому суспільстві частка підприємців (або тих, хто стврює цінність і напряму покращує світ) складає не більше 5%. Тому, друзі, ми рухаємося у правильному напрямку.

***

3) Робота на себе чи на дядю? 

Тенденція з пропорціями зберігається і виглядає навіть кращою, ніж можна було прикинути за підсумками попереднього графіку. Майже чверть осіб є влсниками бізнесу і продають власні продукти чи послуги, а ще 15% – фрілансерами, що в первспективі беззаперечно переросте у бізнес, якщо фокусуватися на масштабуванні та оптимізації вже розпочатої справи.

надядю

Це нормальний процес: спочатку береш замовлення і розмінюєш свій час на гроші, а потім підключаєш інших чи створюєш системи. 

Прикро, звичайно, що п’ята частина людей взагалі без жодної роботи. Мабуть це десь й відображає реальну картину сьогодення у нашій країні. Але не переймайтеся. У Іспанії чи Греції більше половини людей протирають штани. Решта всі, звичайно, у нашому випадку працюють по найму і очевидно хотіли б змінити наявну ситуацію. 

***

4) Вікові групи читачів OpenMind

Ось тут вже доволі несподівано. Чесно кажучи, думав, що мене читає більше студентів, а виявилося, що всього 3% аудиторії мають менше 21 року, хоча я сам в душі ще частково почуваюся підлітком.

вік

Також приємно звичайно і те, що більше двох третин респондентів старші за мене.Мабуть, все ж таки, це про щось говорить. Станом на час написання цієї статті мені 27. Треба рухатися далі і постійно розвиватися, незважаючи на вік. 

***

5) Середній місячний дохід

А ось це насправді сумно, зате означає, що не можна опускати руки і потрібно весь час прагнути до кращого. Майже третина респондентів заробляє менше 100$ на місяць, що ставить нашу країну в один ряд з найбіднішими державами світу. Фактично це 3%/день. Нижче вже немає куди. Але, як казав один із наших попередників: “Маємо те, що маємо”.

дохід

Натомість, більше чверті пробили планку в 500$/міс, що в принципі вже ОК для проживання в Україні. Більше 10% заробляють понад 1000$/міс, що вже дає змогу відправлятися на довготривалі мандри закордон. Просто перегляньте деякі мої фінстрипи по Балканах, Південно-Східній Азії чи Центральній Америці та переконайтеся у цьому самі. А от 3000$ вже дає змогу жити фактично будь-де. 

6) Сфер діяльності виявилося дуже багато,

… оскільки кожен з нас з працює у своїй окремій ніші. Насправді їх ще потрібно краще дослідити і логічно систематизувати, розбивши на тематичні блоки. На жаль, ще жоден софт не навчився обробляти відкриті питання, але до цього ми теж прямуємо.

***

Резюме!

Очевидно, що більшість людей знаходяться не там, де б хотіли. Так завжди було, є і буде. Тим не менше, можна цілитися в ту чи іншу категорію, ставши частиною якої відкриваються нові можливості і горизонти. 

Якщо ви зауважили, що знаходитесь серед безробітних, лише з ідеями, але без жодних напрацювань, а ваш середньомісячний дохід не перевищує 100-200$, то варто вже бити на сполох і шукати шляхів до виправлення цієї плачевної ситуації. 

Скажімо, вийшовши хоча б на 500$/міс, вже можна пробувати бавитися з різними цікавими речима. Від тимчасових подорожей, до делегування чи автоматизації. ХОЧА більш цікава гра з’являється тоді, коли людина самостійно вирішує що робити, коли і як.

Це звичайно смішні гроші,  але ж все починається з малого. Головне – задати ритму і почати рухатися, а також мати певні вихідні позиції такі, як мінімальні кошти + варінати вибору. 

***

Спеціально для підприємців і тих, хто вже заробляє онлайн.

Якщо ви підприємець чи фрілансер і вже стабільно щомісяця маєте хоча б 500$ у кишені (краще звичайно 1000, 3000, 5000 або більше), то у вас хромосоми в голові вже працюють не так, як у більшості. Це хороший знак і у найближчому майбутньому мені буде з вами більш ніж приємно попрацювати, щоб принамйні подвоїти ваші фінасові результати, незалежно від того 500$ це чи 5000$. 

Для цього у наступному пості ми детальніше розберемо основні проблеми, з якими стикаються онлайн підприємці, фрілансери чи ті, хто вже самостійно заробляє онлайн. Наперед скажу, що вже записав на цю тему скомпоновану відяшку з різних цікавих місць Ісландії, де власне преебуваю на даний момент. 

орест-ісландія

А наразі, напишіть ще тут додатково: 

З якою основною проблемою ви стикаєтеся
при старту чи розвитку своєї справи онлайн.

Буду радий переглянути і додати їх варіанти вирішення до нової публікації невдовзі. 

Support and Follow events in UkraineMore Info