Сьогодні якраз середина літа, а чергові вихідні вже на носі. І власне добрий час, щоб задуматися про те, як провести свою наступну зиму і де саме? Ви мабуть вже в курсі, що багато digital nomad-ів (цифрових кочівників) регулярно “літають у вирій”, тобто на зиму у теплі краї. Зазвичай це типові країни Пд-Сх Азії (e.g. Тайланд, В’єтнам чи Індонезія, Балі). Потроху народ починає підтягуватися і у Латинську Америку, ну а Африка ще залишається terra incognito для більшості мандрівників. 

І знаєте що! Такі довготривалі далекі подорожі починаються не у жовтні-листопаді, коли ви сідаєте у літак, а задовго до того. А саме з підготовки і побудови плацдарму для подібної мандрівки. 

То що ж потрібно зробити для того, щоб на пару місяців “полетіти у вирій”? 

***

Ось наступні кроки: 

  • 1) Вирішити куди хочете потрапити саме ви (ось, як я обираю країну);
  • 2) Придбати квиток, що слугуватиме точкою невідворотності;
  • 3) Закрити тили і створити умови, в яких подорож буде сталою.

Якщо з першими двома пунктами все ясно, то як бути з третім?

Під створенням умов для сталої подорожі, я маю наувазі впорядкування буденних справ вдома (наприклад, завершення ремонту чи розрахунок з боргами), а також забезпечення фінансової подушки чи грошового потоку, який підтримуватиме вас, коли будете далеко від дому і парникових умов проживання. 

Із накопиченням необхідної суми теж в принципі все ясно. Гаруєте, як віл, заробили пару тисяч або десятків зелених і гайда на заслужений відпочинок. Біда лише у тому, що колись гроші закінчаться і доведеться знову повертатися до щурячих перегонів. Це чимось мені нагадує заробітчанство, від якого не має довготривалого ефекту. Заробив, пропив і поїхав знову заробляти. 

Натомість, чудовою альтернативою є створення діяльності, яку можна і варто розвивати, незалежно від свого місця перебування чи зовнішніх умов. Таким чином кожен крок вперед потрапляє у ваш актив, що дозволяє стало розвиватися у вибраному напрямку. 

Зазвичай мова йде про власний онлайн бізнес, фліланс чи принаймні дистанційну роботу. Всі ці три способи професійної діяльності дозволяють подоожувати і заробляти одночасно. Власний онлайн бізнес звичайно є найцікавішим, найприбутковішим і найдалекогляднішим, але й найскладнішим водночас. 

Саме тому, щоб допомагати бажаючим бути вільними фінансово і географічно, свого часу я створив навчально-практичну програму TraveLEarning MEGApro, мета якої сприяти створенню онайн бізнесу людям на основі їх знань, професійних навичок або навіть хобі. Це все забезпечується за рахунок ефективної внутрішньої інфраструктури курсу. Всі деталі ось тут.  

***

Багато людей в Україні, котрі опанували один із цих видів діяльності, вже живуть і подорожують там, де забажає душа. Озирніться навкруги і ви побачите багато прикладів. А якщо говорити про моїх учнів/клієнтів або читачів цього блогу, то ось окремі публікації з деякими із них. 

12507543_1052177658172052_4759630332762823642_n

Вони вже «літати у вирій» попередньої зими або ще раніше: Валерія Тімофієва, Іван Бобров, Віталій Співачук, Ірина Журавель, Олексій Босий, Віталій Подоба, Інна Морозова, Віктор Кучин, Іван Князевич та інші. Перегляньте інтерв’ю й пости за посиланнями, щоб отримати натхнення і приклади. 

То що робити прямо зараз, якщо бажаєте «полетіти у вирій» зимою?  

1) Визначтеся куди хочете потраитипиПд-Сх Азія непоганий варіант для початку. 

2) Придбайте квиток в одну сторону. Таким чином у вас буде точка невідворотності. Зробіть це, навіть, якщо зараз у вас не вистачає грошей на саму подорож або з тилами не все гаразд. Повірте, гроші зазвичай з’являються тоді, коли їх на щось потрібно.

Крім того у вас буде дедлайн, а рівень мотивації впорядкувати всі справи сильно зросте. Я не зустрічав жодної людини, котра б не знайшла способу поїхати у мандрівку після придбання квитка. Не нехтуйте цим. 

3) Закрийте тили і почніть працювати заради створення фінансової подушки або вибудови діяльності, що дозволятиме вам заробляти онлайн. Якщо відчуваєте, що власний дистанційний бізнес є хорошим перспективним напрямком, то приєднуйтеся до курсу TraveLEarning MEGApro, який от-от стартує і з великою ймовірністю вам вдасться реалізувати свою заповітну мрію. 

А я у свою чергу буду радий вам допомогти. В будь-якому разі, щиро бажаю успіхів! Можливо все. 

P.S. До кінця сьогоднішнього дня діє знижка на участь. Користайте 🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info