Ну, що ж! Настав час привідкрити наші плани на зиму. Протягом останніх п’яти років я і Мартуся не зустрічали Новий Рік та Різдво вдома. Як правило, восени купуємо односторонній квиток і летимо на пару місяців кудись далеко і у тепло, повертаючись домів лише під Пасху.

Ось, окремі розповіді про зими у Пд-Сх Азії 2012/13, Мексиці 2013/14, Пд-Сх Азії 2014/15 і Південній Америці 2015/16. Подібним тривалим зимовим мандрівкам я свого часу дав назву “польоти у вирій”, що добре прижилося у народі і тепер багато ким вживається серед цифрових кочівників (digital nomads).

Але ця мандрівна зима буде унікальною! По-перше, вона складатиметься з кількох окремих подорожей, з яких я щоразу повертатимуся назад. По-друге, вперше у житті ми ступаємо на новий континент – Африку. Тижневий відпочинок у Дахабі (півострів Синай, Єгипет) я не рахую.

плани на зиму 2016/17

Плани на зиму 2016/17 маємо грандіозні. Якщо коротко, то мова йде про різношерстну Африку (екзотичні острови, дихий захід, цивілізований схід), а також ряд східно-азіатських країн, щоб залатати діри, і могти рухатися у напрямку закриття цілого континенту, адже я збираюся відвідати всі країни у світі.

Таким чином до кінця 2016 року планую досягти позначки у 80 відвіданих країн, а інтенсивним початком 2017 сподіваюся задати ритму, щоб по досягненю мені 30 років і до кінця 2017 пробити першу сотню.

***

Сейшели (1-8 грудня 2016) 

Нещодавно Turkish Airlines відкрили новий рейс зі Стамбула на острів Мае, Сейшельські острови. А це означає, що тепер з більшості великих українських міст можна добратися в цю омріяну екзотику посеред Індійського океану всього з однією пересадкою. Особисто ми летимо зі Львова.

Найприємніше те, що Туркіші самі запропонували цей напрямок. Найкраща авіалінія Європи, що літає у найбільшу кількість країн світу, зафондувала нам з Мартусею бізнес клас і відправляє на Сейшели розвідати що там. Жити будемо у Carana Beach Hotel, де ніч коштує, що мені аж страшно озвучити, а ще там я відсвяткую свій день народження.

(це Куба, хоча має бути щось подібне. Принципова різниця – Сейшели посеред океану)

Тому, готуйтеся до цікавого матеріалу, а також іншої нетуристичної сторони Сейшел. Активна блогерська діяльність протягом п’яти останніх років на ниві УАнету дається взнаки. Так і має бути.

Окрім того, протягом перебування на Сейшелах збираюся зробити щорічний розпродаж більшості моїх навчально-практичних продуктів з нагоди дня народження. Тому, для кого актуально, можете гостири кігті.

***

Західна Африка (16-30 грудня 2016)

Повертаємося 8 числа, проводимо 10-11 грудня МастерМайнд для наших клієнтів у Славському і вже 16-го я сам вилітаю з Варшави у Гамбію з пересадкою на Канарах. Щоб добратися у столицю Польщі, до речі, летітиму зі Львова на SprintAir у Радом (невелике місто 100 км на південь від Варшави). Цікаво глянути що за маршрут.

А далі починається справжній хардкор. Західна Африка вважається одним із найскладніших регіонів для самостійних подорожей у світі. Я навіть не знаю з цим це можна порівняти. В мене просто ніколи не було досвіду мандрів у подібних країнах, тому й не знаю чого очікувати. Найближчим ментально був хіба Беліз, статтю про який я так і досі не опублікував.

%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d1%96%d0%b7

Єдине, що я знаю точно, це те, що спробую відвідати Гамбію, Сенегал й Гвінею-Бісау, таким чином закривши 80 країн до кінця року. Поняття не маю що там з візами, а на поготові у мене лишень сертифікат про щеплення від жовтої лихоманки. Це моя вся підготовка. Ну, буде цікаво. Не погано б було вивчити пару слів французької.

Повертаюся у Варшаву 30 грудня в обід і сподіваюся до кінця дня встигнути повернутися до Львова та поняття не маю де зустрічати Новий Рік. Якщо є ідеї, давайте знати. Залюбки приєднаюся до цікавої двіжухи і класних людей.

***

Видавництво книги (січень 2017)

Як ви вже мабуть знаєте (або не знаєте), з Нового Року повинна вийти друком моя книга Формула Продуктивності. До речі, от якраз обираємо обкладинку. Зацініть скільки різних варіантів.

Так от, на підтримку нового видання збираюся організувати невеличкий промо-тур для зустрічей з читачами і презентаціями книги. По містах ще нічого не планував, але Київ та Львів будуть точно. Решта, вже як будуть сили , натхнення і запити з вашої сторони. Тому, пишіть, якщо бажаєте, щоб приїхав і до вас.

Десь між тим дурдомом можливо махнемо кудись з Мартусею у Європу на пару днів. Буде видно.

***

Східна Африка (цілий лютий 2017)

Ще літом для мене і Мартусі я понакуповував купу перельотів. Спочатку буде open jaw Мінськ – Найробі (Кенія), а також Дар Ес Салам (Танзанія) – Мінськ з пересадками в Абу-Дабі (ОАЕ). Таким чином ми щонайменше відвідаємо Кенію і Танзанію, але я б хотів махнути навколо озера Вікторія і зачепити ще й Уганду з Рвандою, а якщо пощастить, то і Бурунді. Життя покаже.

%d0%b0%d1%84%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d1%84%d0%b0%d1%80%d1%96(фотку позичив у моїх друзів Антона і Юлі з GirlsInTravel.com)

Це відносно цивілізована і туристична частина Чорного Континенту. Більшість місцевого населення розмовляють англійською, а туристи приїжджають покататися на сафарі, пофоткати різну живність й похлюпатися у теплих водах Індійського океану.

***

Східна Азія (цілий березень 2017)

Відразу повернувшись у Мінськ, ми наступного дня знову сідаємо на літак і тепер вже через Москву, Абу Дабі і Куала-Лумпур летимо в Бруней, невеличкий султанат-країну на острові Борнею (або Калімантан) у Південно-Східній Азії. Якщо вважати це одним перельотом, то тут є аж чотири сегменти, трансфери між якими ніколи не перевищують 3 години. Ох, відчуваю буде весело. Я ще так не літав.

Декілька днів у Брунеї і падаємо на одному із островів десь на Філіпінах. Швидше за все – Палаван, місцевість Ель Нідо. Проектуючи ситуацію наперед і з досвіду знаю, що на той момент ми вже будемо дуже втомлені мандрами, тому просто кинемо якір і будемо відмокати на березі з білим піском щонайменше два тижні. Там же до нас має примкнути менеджер OpenMind Іван Князевич, який зараз вже у Тайланді. Якщо хочете, теж підтягуйтеся. Орієнтуємося десь на 10-24 березня.

Відпочивши, з новими силами летимо у Південну Корею всього на 5 днів і нарешті повертаємося назад. Наразі є придбані квитки лише до Мілану на 31/03, але впевнений, що долетіти звідти вже не складе жодних проблем. А може ще щось підвернеться. Хто його зна.

***

Ось такі у нас плани на зиму, друзі. Графік доволі інтенсивний з купою перельотів. Сподіваюся, що все буде добре і вже не можу дочекатися, коли все почнеться. А почнеться все завтра, коли у рідному Львові ми сядемо на рейс Turskish Airlines і полетимо на Сейшели.

А тим часом рекомендую почитати звіти останньої мандрівки, звідки я лише недавно повернувся:

А які у вас плани на зиму? Поділіться! Може десь перетнемся!

Support and Follow events in UkraineMore Info