В одному з попередніх постів я писав чому ми вибрали поїхати на НР в Дахаб, що у Єгипті.

Дахаб – це справжнє райське містечко для самостійного туриста. Сюди доволі просто добратися. Шарм Ель Шейх всього 100 км на південь. Приблизно ж така відстань до Ізраїльського кордону, що на півночі. По трасі їздить багато транспорту включню з регулярними автобусами, тож проблем з пересуванням не має взагалі.

На відміну від розкрученого Шарму, де більшість пакетних туристів живуть у великих готелях-шпаківнях, в Дахабі все ще царюють бекпекери. Ціни тут, як в Коломиї. Єгипетські бізнесмени зовсім спокійні, а туристи більшість свого часу проводять в гамаках або під численними подушками на березі Акабської затоки.

Основною ізюминкою Дахабу є звичайно дайвінг. В межах містечка та його околиць зосереджено більш як 20  місць для пірнання і головне зовсім не потрібно аквалангу чи винаймати човен, щоб побачити це диво. Коралові рифи починаються практично з самого берега. Залишається лише дивитися під ноги, щоб не наступити на морського їжака чи ще якусь заразу.

Безпосередньо про дайвінг у наступному пості.

Отже Дахаб, до вашої уваги 🙂

Місто розташоване прямісінько на березі Акабської затоки. Червоні гори фактично нависають з континенту затискаючи містечко у вузенькій двокілометровій смузі. Його умовно можна поділити на три частини: Масбат та Машраба, Лагуна, а також Асала. Кожен з районі різний і має власне обличчя та призначення.

Гляньте на карту. До речі, голубеньке це рифи.

Більшість дешевих хостелів, гестхаусів та маленьких готельчиків розкинулися на набережній в центральних районах Масбат та Машраба (карті поряд з маленькою затокою в центральній частині).

Дахаб, Єгипе - Масбат

Дахаб, Масбат

Тут постійно доволі людно. Власники ресторанів гостинно запрошуються кожного перехожого відвідати саме їхній заклад.

Дахаб, набережна

Набережна ввечері

До слова, ми проживали у хослеті Penguin Village, що знаходився у першій лінії від моря.

Дахаб Penguin village

З нашого ресторанчику можна було б відразу пірнати, якби було глибше. Он, дивіться, яку собі гематому Мартуся вже заробила :-Р

Дахаб ресторан

 

І знаєте скільки ми за це платили? Хе-хе. 50 грн. за дабл в новорічну ніч. Умови правда на коридорі, але все чисто і охайно. Ось і так буває. А люди орендують кімнатки в Тухлі по 200 ре.

Друга лінія вже типово Близькосхідна. Шум, гам, бах, дах. Welcome to Egypt.

Дахаб вулиця

Наше улюблене місце, де продавали суперові єгипетські сандвічі – Ям-Як Фалафел.

Дахаб Їжа

Зацініть рівень дотримання техніки безпеки. Газовий балон підтримує полум’я, яке от-от його взірве. Тим не менше хлопці мабуть найуспішніші ресторатори в місті і до них постійно черга.

Дахаб газовий балон

 

Лагуна

Південна частина метрополістечка називається Лагуною. Тут зосередженні дорогі великі готелі, серед них і Хілтон. Пляжі більш наближені до хрестоматійних, що знімають у фільмах, а ще сюди злітаються вінд- і кайт-серфери з цілого світу. Більше всього до речі росіян.

Дахаб Лагуна кайтсерфінг

Дахаб Лагуна віндсерфінг

Ось так виглядає лагуна з недалекої гірки за містом. Природньо відгороджена територія затоки дуже мілка (0,6-1 м), тож це чудове місце для початківців. На березі сила силенна прокатних пунктів і курсів, тож якщо ви націлилися на щось таке, то вам саме в Дахаб.

Дахаб Лагуна

 

Асала

На північ від Масбату (центру Дахаба) лежить район Асала. Якщо два попередні райони є туристичними, то в Асала проживають переважно місцеві. Є школи, базар та деякі адміністративні будівлі. Тут немає ресторанів розрахованих на туристів та прокатних пунктів дайверського спорядження чи мотоциклів. Зате сюди приїжджають на довготривале проживання іноземці. Багато сімей з Західної Європи та Росії оселяються тут на довготерміновій основі. Мене сильно здивувала кількість тутешніх плебеїв з Європи.

Дахаб Асала

Маючи пасивний дохід або користуючись довгою відпусткою цілі сімі’ї перебираються сюди подалі від зимових морозів. В принципі це дуже класна ідея. Вони орендують будиночок на березі моря, постійно їдять свіжу натуральну їжу, щоб розімнутися після сну пірнають у море і живуть без жодного стресу, виховуючи своїх дітей астматиків або просто відпочивають від роботи.

Будиночки є різні. Вишукані вілли на березі моря, як от ця, наприклад…

Дахаб Вілла на березі моря

Або більш простіший варіант в дальших рядах від моря

Дахаб вілла

Ціни теж коливаються, але трішки, дослідивши ринок, ми зрозуміли, що це не в порівнянні з такими містами як Москва, Берлін, Київ чи навіть рідний Львові.

Дахаб ціни на житло

Гляньте на оголошення. 1 єгипетський фунт = 1,3 гривні.

Ну і як вам? Я доволі сильно задумався. Здати свою квартиру у Львові + розкрутити джерело невеликого пасивного доходу і маєте рай на землі.

Можна теж облаштувати біля хатки собі такий гамачок і горя не знати.

Дахаб гамак

До всіх будинків підведені комунікації, а інтернетом можна користуватися за допомогою інтернет-модему. Ось так.

Як добратися?

Автобуси з/до Шарму курсують кожних дві години. (20 єг. фунтів, 2 год).

Щоденний автобус з Ізраїльського кордону (Таба) до Дахабу відправляється о 15:00. Дахаб – Таба о 11:00 – (25 фунтів, 2-3 год.)

 

Навіть, якщо ви проводите час Шарм Ель Шейху не пошкодуйте дня вирватися у Дахаб. Можливо там ви і залишитеся до кінця канікул чи відпустки.

Support and Follow events in UkraineMore Info