Ми будь-якою ціною хотіли зустріти Новий Рік на морі. При чому, щоб у ньому можна було купатися, водичка була тепленькою. Щоб подалі знаходитися від гучних феєрверків і зранку на вулиці не розчищати собі шлях від побитих пляшок.

Куди можна поїхати щоб одночасно було тепло, не зовсім дорого, щоб не знаходилося на другому кінці світу і було новим та цікавим? А ще крім моря хочеться покрутитися навкруги, пізнати історію, трішки традицій і взагалі місце повинно бути колоритним. Які є варіанти? Давайте розберемося з тих доступних варіантів, що відкриваються для пересічного українського туриста.

Заїжджений Єгипет, Туніс, Марокко, Туреччина, Індія, Танзанія, Емірати, Тайланд. Це так з варіантів, на що падає перша думка.

Починаємо звужувати коло шляхом методу виключення. Туніс, Туреччина – реально холодно в січні на середземномор’ї. Тим більше в Туреччині вже був. Марокко? Цікаво, але теж холоднувато, враховуючи, що берег Адагіру омиває Атлантичний океан, а гори Атлас вже з листопада в снігу. Туди реально варто весною на серфінг пхнути. Індія дуже непоганий варіант, але вже теж був. Емірати – був. Плюс туди з’їжджаються тж багато людей з пострадянського простору гульбанити. Я не хочу бачити таких самих “вішалок” на пляжах, як у Ялті в липні. В принципі, якщо не йти на Russian beach в Дубаї, то можна класно відвиснути з філіпінцями десь інше, тож все таки дуже рекомендую в Емірати.

Що ж залишається? Попсовий Єгипет, Танзанія і Тайланд. Танзанія звучить доволі екзотично, хоча туди літає Ейр Арабія з пересадкою в тих же Єміратах. Цікаво, але ше якось морально не підготувався. Плюс не знайшов підходящих квитків і т.д. В Тайланд наші туристи пачками їздять, є купа тижневих пропозицій в межах 1000$ з людини. Я все таки не люблю пакетні тури, тож гляну що там твориться в Єгипті.

А тут теж. Починаючи з 400-500 доларів тиждень в Шарм Ель-Шейху. Місце в літаку поряд з п’яним напівживим тілом + перегарний вихлоп забезпечено. Плюс готель зі всіма нашими. В перспективі, теж доведеться зранку 1го січня пляшки ногами розсувати, щоб дійти до басейну. Пляж на жаль доволі далеко. Еххх. Так не піде. Давайте шукати альтернативу.

Можна в турфірми просто викупити місце в чартерному літаку, а проживанння знайти безпосередньо після прибуття в Єгипет. На жаль мало хто на таке ведеться і пропонують лише «пакет – букет». А якщо і продається квиток, то ціна сильно не відрізняється від пакетника вцілому.

Але все таки Єгипет залишається цікавим напрямком. В них недавно була революція. Туристів поменшало і як наслідок ціни впали. Можливо навіть не буде табунів народу на місцевих пляжах. Більшість бояться їхати, значить нам саме туди В-)

З регулярними рейсами в Єгипті скрутно. Принаймні з України або сусідньої Польщі. Зате є сусідній Ізраїль, куди в лютому 2011 відмінили візи українцям. Як наслідок кілька авіакомпаній відкрили рейси і вже маємо з чого вибрати, а заодно і цю країну глянемо. З Тель-Авіву їздить прямий автобус до Ейлату, що на кордоні з Єгиптом. Там можна зловити іншу маршрутку або таксі до Шарму чи іншого місця, яке ви собі надумали.

А ми націлилися саме на Дахаб. Це райське бекпекерське містечко менш як за 100 км від Шарму на північ подорозі до Ізраїльського кордону. На відміну від величезних готелів-шпаківень тут процвітають колоритні гестхауси, а до коралових рифів пройтися аж30 метрів від своєї кімнатки. Ціни, як для місцевих. Тут переважає класний відкритий народ. Більшість туристів це самостійні мандрівники, з котрими є про що поспілкуватися за філіжанкою (в Єгипті, хе-хе) Турецької кави або шішою. Я не спеціалість по цій країні, але за відгуками на форумах та порадами друзів-мандрівників ми вибрали саме це  для проведення новорічних свят і зовсім не пошкодували.

дахаб, єгипет машраба

А що з того всього вийшло читайте далі.

Support and Follow events in UkraineMore Info