Беззаперечно Туреччина є найбільш відвідуваною країною серед українських тріперів 🙂

Приблизно півмільйона наших співвітчизників побували на Турецьких курортах минулого року. Більше, того, я переконаний, що принаймні половина з тих, хто читає  даний пост вже мала нагоду поплавати в Середземному або Єгейському морях, які омивають береги цієї чудової країни.

Звичайно, більшість туристів користуються послугою «все включено». А чому б і ні? Класний варіант. Тебе за ручку ведуть в чартер, потім за якихось 2 годинки в Аталії цілу групу зустрічає гід з автобусом і везе до готелю. На той час чверть пасажирів вже «не встані» і так продовжується кілька днів. Часто готель знаходиться далеко від моря, куди реально влом іти у шалену спеку. І як наслідок більшість часу відпочинку проходить в стінах бетонної шпаківні. Це можна розбавити одноденним автобусним туром в Памуккале та і все L

Ну це я так зовсім вже причепився. Знаю, що готелі є класні, тури захоплюючі, а програма вцілому суперова. Як у кого. Тим не менше хотів би поділитися своїм досвідом з мандрівки в цю країну. Ось, що у мене вийшло.

На машині по Туреччині

Загалом я з кількома друзями провели в Туреччині два тижні. В перший тиждень ми брали участь у семінарі з корпоративного права в Стамбулі, про що історія зовсім інша. Ну а другу частину ми виділили безпосередньо на подорож.

Для цього ми взяли машинку на прокат і накрутили майже 3500 км, закінчивши в Анталії.

Стамбул (А – на карті вгорі)

Як і Лондон, Н’ю-Йорк, Дубай чи Москву, його просто необхідно відвідати хоча б раз у житті. Другий Рим. Центр людської цивілізації в ранньому середньовіччі. Місто, що єднає Європу з Азією. Я можу продовжувати, але тоді ця розповідь ніколи не закінчиться.

Стамбул. Вежа Галаті

Анкара (В)

Якщо хтось не в курсі, але саме Анкара є столицею Туречини. За менш як сто років це більш як шестимільйонний гіганг виріс із типового Анатолійського селища, звідки почалася визвольна боротьба турків під проводом Ататюрка, першого президента вже демократичної країни, а не закостенілої в минулому Османської імперії.

Анкара. Мечеть Кацатепе.

Анкара. Мечеть Кацатепе.

 

Кападокія (С)

Одне з найчарівніших регіонів Туреччини. Куточком назвати складно, оскільки знаходиться абсолютно в ценрі країни. Доволі популярне місце серед туристів. Сюди їх притягують місячні ландшафти і колорит древніх скельних міст.

Кападокія. Гореме

Кападокія. Гореме

Гори Таурус (на південь від Кападокії)

Круті скелясті вершини, що захищають тепле середземноморське узбережжя від прохолодних степових вітрів центральної Малої Азії. Сюди доволі легко потрапити, маючи власний транспорт.

Гори Таурус

Гори Таурус

Афродіасіс (неподалік всім відомого Памуккале – D)

Одне із багатьох чудово збережених древніх грецьких міст-полісів.

Афродіасіс. Древній стадіон на 35000 місць.

Афродіасіс. Древній стадіон на 35000 місць.

На щастя юрби туристів залишають його осторонь, курсуючи по напрацюваному маршруту між Памуккале та Ефесусом (F – на карті). До речі саме більшість місь древньої Еллади було сконцентровано саме на на території теперішньої Туреччини, а не Греції, де залишилися Афіни і ряд інших поселень.

Ефесус

Ефесус

Південно-Східне узбережжя Туреччини.

Тут практично можна заїхати у кожне прибережне містечко. Берегова лінія Єгейського та Середземного морів вже доволі розвинута і тут знайдеться чим зайнятися туристам будь-яких смаків. Найпопулярніші курорти це звичайно Мармарис (G), Бодрум (H), а також  Анталія (I).

 

Олімпос

Олімпос

На фото пляж у неподалік бекпекерського селища Олімпос, що80 кмвід Анталії та40 кмвід Кемеру на Південний Захід.

 

Корисна інфа:

Як добратися?

Харків-Стамбул з Пегасусом (http://www.flypgs.com) – від 640 грн.

Одеса-Стамбул з Онуром (https://www.onurair.com.tr) – від 860 грн.

Київ-Анталія (квиток лише у дві сторони) з Візом (http://wizzair.com) – від 818 грн (в дві сторони)

–          шукайте, як пощастить 😉

 

Авто без проблем винаймається в одній із численних компаній. Ми брали у http://www.europcar.com/. Майте на увазі, що ціни на пальне в Туреччині одні з найвищих у світі – приблизно 20 грн. за літр. Тож авто на прокат виходить економно лише, якщо є групка 3-4 людини.

Не мерзніть, ну а я пігнав на Драг 🙂 Уффффффффффффффф…

***в оригіналі запощено на autotravel.com.ua

Support and Follow events in UkraineMore Info