Найзахопливіші місця Дністровського Каньйону,

куди можна дісатися на авто.

Мабуть ви знаєте про чудовий куточок України, ще не заїжджений пачками, як вітчизняних так і іноземних туристів. Знаходиться ця місцина поряд з усім відомим Кам’янцем- Подільським, до речі ще не відкритою перлиною Східної Європи. Впринципі в глобальному відношенні Львів теж ще не відкритий… Ну добре…

Тим не менше, світле туристичне майбтнє регіону навколо Кам’янця фактично гарантоване. Згадаєте мої слова через років так зо 5-7. І завдячувати цьому можна буде не лише через древнє місто на скельному острові, але і чудову тамтешню природу.

 В своїй середній течії ріка Дністер, до речі друга найдовша в Україні, ізвивається, наче гадюка, глибоко врізаючись в посічену місцевість. Дністровський каньйон є одним з найдовших у Європі. Більше того! Більшість приток Дністра утворюють свої міні-каньйончики, надаючи цілому регіону унікально шарму та ексклюзивності.

 Зацініть як ця місцевість виглядає з неба.

Ага? Круто?

Скажу вам чесно – наразі це мій улюблений клаптик України, хоча я виріс та проживаю у Львові.

Така посічена місцевість не дає змоги легко підступитися до багатьох мальовничих місць каньйону. Буває так, щоб дістатися до сусідньої затоки потрібно об’їжджати по 20-30 км.

Мене сильно манить розвідувати та прокладати нові шляхи, тож я декілька раз спеціально відряджався туди, щоб подивитися на Дністер з бататьох різний ракурсів.

Але тут я поділюся з Вами найкрутішими на мою думку місцями, куди можна дістатися на власному автомобілі.

Буду радий також отримати поради від інших слідопитів, які можливо були десь там, про що не висвітлено у данному пості.

І так, поїхалиииииииииии………………..

За вихідну точку для беремо Кам’янець-Подільський.

 

Супер-Дупер найгарніше місце в Україні….

місцеві називають його

«Острів»

 сові яр

Відчули просвітлення?

Мене аж тіпнуло, коли я побачив це вперше. 

А ще з кущем..?

сові яр

Це місце, неподалік впадіння ріки Студениці у Дністер. Реально серетне місце, яке просто не можна бачити широкому загалу. Інакше за***ть.

Його ще називають Совиним Яром. Насправді птаства тут море. Ми ночували в аметі прямісінько на тому язичку і пів ночі слухали совині «Гу-Гу».

На щастя туди не зовсім просто добратися, тож всі «пєчоночнікі» їздять в Бакоту, про яку я теж розповім далі.

Як же ж потрапити в цю унікальну місцину?

Виїжджаємо з Кам’янця схід в сторону Старої Ушиці. Через20 кмв селі Вихватівці звертаємо праворуч на Калачківці (ще10 км). В центрі села біля автобусної зупинки перепитуємо в п’яних вуйків, як потрапити на „острів”. Вони вкажуть польову дорогу через ферми просто. Перед тим, як дорога почне стірко спускатися до низу, раджу залигити авто і протися2 кмпішки. Інакше може бути біда J Пригадаєте мої слова.

Далі…

 Китайгород

 Тут вже справжній каньйон за Українськими мірками. Породи геть повилазили на зовні.

китайгород

А це вид на протилежну сторону. Теж ліва притока Дністра за кілька кілометрів перед гирлом.

китайгород1

Як добратися?

Зовсім недалеко від попереднього місця. Звертаєте з дороги Кам’янець-Усть Чорна буквально перед тими ж Вихватцями. Там соятиме вказівник, що не промахнетеся.

Далі через все село, тримаючись правої сторонни дорога виведе Вас до спуску.

Потім настане «ВАУ ефект». Реально можна спуститися вниз і піднятися протилежною стороною, звідки вернутись в Кам’янець, але не радив би цього робити на легковому авто. На той момент мій «летючий голандець» мав доволі високий кліренс. Окрім того в самому низу знаходиться аварійний міст, щоб переїхати по кому мені довелося підкочувати валун, який я використав в якості опори.

китайгород міст

Некст….

 Бакота

 Беззаперено найпопсовіше місце на березі дністра в тутешній місцевості. В принципі пояснення тому є:

«Тут теж нереально круто».

Після того, як збудували Дністровльку ГЕС, рівень води в річці на десятки кілометрів вверх по течії значно піднявся. Було відселено багато сіл, які успішно забрала вода. Одне з них – колишнє село Бакота, будинки та вулиці якого досі знаходяться на дні цієї мабуть найбільшої з заток Дністра.

бакота

Круті береги почали вже пороху забудовувати дачами, тож не баріться і завітайте сюди, поик ще не все приватизовано, щоб приглядіти діляночку і собі.

бакота1

Додатковою цікавинкою є ще й  «наскельний псевдо-монастир», до якого можна пішки зійти по стежині. Він знаходиться так метрів з 100 нижче огладового майданчика. Чому псевдо? Бо там лише 3 дірки з скелі і купа образів. Все одно, вартує прогулятися…

бакота

Як добратися?

Їдете по вище пригадуваній дорозі Кам’янець – Стара Ушиця. Десь за40 кілометрівпісля   села Грушка побачете начебто арку «Бакоцький Скельно-Печерний монастир». Звертаєте вправо і3 кмпольовою дорогою поки не закацябните від ще одного «ВАУ ефекту» J

І ще….

 Устя

Місце впадіння ріки Смотрич, на якій стоїть сам Кам’янець, у Дністер. Цікавинкою є один із небагатьох функіонуючих паромів, які ще досі працюють в Україні. Приблизно кожних дві паром курсує між Хмельницькою та Чернівецькою областями, скорочуючи шлях між селами Устя (Хм) та Вороновиця (Чер) на91 кілометр.

устя

Це найближче місце з Кам’янця, до Дністра. Всього15 кілометрів, виїжджаючи з міста на південний схід.

І останнє…

 Стара Ушиця

Теж цікава місцина. Сюдою проходить залізнична колія, що веде у Молдавію. Навіть курсує поїзд.

велика слобідка Крім того у Великій Слобідці є пару, на біду, пристойних відпочинкових комплексів. Один з них «Дністровська Рівє’ра» (ото назву завалили) навіть організовує збірні екскурсії по Дністру на великому катері.

велика слобідка

Тут є, більш-менш, облагороджений пляж, ну і гарні краєвиди…

Але крім тих всіх місць можна просто самостійно взяти курс  з Кам’янця на південь і пошукати дороги до води самостійно. Може вона приведе до чогось такого…

дністер

Так що Дністер біля Камянця дуже рекомендую.

Оригінал мого посту на Autotravel.

Support and Follow events in UkraineMore Info