Всі ми знаємо таке англійське слово як «Deadline».

Я переконаний, що у більшості людей воно асоціюється з обмеженням свободи, якимись незручними рамками, чи зовнішнім пресингом.

Так, у більшості оголошень про відкриті вакансії завжди вказується: «Вміння працювати під тиском. Здатність чітко дотримуватися термінів і виконувати роботу згідно дедлайнів». Можна подумати, що хтось вкаже у своєму CV, що він/вона не вміє працювати за таких умов. Смішно, правда?

Тим не менше, я можу сміливо заявити, що все наше життя складається з сукупності дедлайнів. Дедлайн на подачу заяви в університет, дедлайн аби встигнути на останнє метро після вечірки в п’ятницю, дедлайн щоб купити хліба ввечері після роботи. У Львові навіть вже встановили дедлайни на продаж алкогольних напоїв (після 22:00 в місті легально купити бухла вже не можна). Колись, пам’ятаю, навіть були дедлайни на користування гарячою водою. Ось так.

Тобто, як бачите, нічого у цьому терміні особливого нема. Просто потрібно все робити вчасно і життя йтиме, як по маслу. Фактично ось такі дедлайни задають темпу більшості людей, які женуться своєю стежинкою, намагаючись встигнути все, що їм підкидає Всесвіт.

Зазвичай така «rat race» (щуряча гонка), як люблять говорити в англомовному світі, ніколи не закінчується і Всесвіт перемагає маленьку людинку, яка постійно намагається встигнути все до настання цих «смертельних ліній», які ніколи не закінчуються. Постійно їх хтось підкидає: бос, начальник, політична ситуація в країні, члени сім’ї, комета може впасти тощо.

А що, якби дедлайни тобі не нав’язували інші, а ти би сам їх встановлював? Як для себе, так і для інших. Як тобі такий підхід? Чи можна опанувати свій час? Чи можна стати капітаном свого життя і самому вирішувати що робити, коли і як?

Більше! Ти настільки перевантажений дедлайнами на виконання справ інших людей, що навіть забуваєш про свої власні. Я навіть не кажу про мрії. Навіть свої власні поточні справи, які постійно відкладаються на невизначений термін.

Що ж виходить? В результаті ти підсвідомо працюєш заради реалізації чужих мрій, забуваючи про свої власні. Якщо в тебе щойно відбулося прозріння, не переживай. Ще не все втрачено, і ти не один. 95% відсотків людей в світі все своє життя тяжко працюють, реалізовуючи чужі мрії.

Ось що я раджу зробити з самого початку. Випиши всі свої мрії та завдання на папір або у будь-який текстовий документ. Я окремо писав про важливість такого простого, але мега-ефективного ходу ТУТ. Подивися скільки їх у тебе. Чи настане це все, якщо далі стрілятимеш в холосту? Навряд чи. Правда?

Мрія + дата = план

А тепер, довго не роздумуючи, ВЖЕ візьми і постав дати навпроти кожного, я кажу КОЖНОГО, пункту свого довжелезного списку мрій та завдань. Все, вітаю, друже мій. Ти щойно склав план свого життя на найближчих кілька місяців або навіть років.

Не страшно, що тепер прийдеться це все робити, а не відкладати, як раніше? Тепер, маючи дату, ти чітко знаєш, що тобі потрібно зробити і до якого саме часу.

Маючи власні дедлайни, ти можеш сам себе проінспектувати щодо того, наскільки ефективно ти живеш, наскільки ти чесний сам із собою, наскільки ти здатен брати відповідальність за своє життя на себе, зрештою.

Якщо ж такої чіткої мети у тебе немає, то скоріше за все ти ніколи не реалізуєш тієї мрії, яка забилася десь далеко у твоїй свідомості. Не побоюсь сказати, що ти сам її туди загнав і перекрив всі шляхи виходу на поверхню.

Але, встановивши ось такий простий дедлайн, ти фактично прокладаєш швидкісну магістраль для своїх мрій, по якій вони тебе тягнутимуть, оскільки самі лише мрії нічого не варті без їх господаря.

Маючи кінцеву дату, ти маєш пріоритет. В тебе не залишатиметься вибору, як лізти зі шкіри, аби втримати свій корабель. Ти не розпорошуватимешся на різну фігню, що падає звідусіль, оскільки на тебе в той день чекає мрія. І ти знаєш, що не прийшовши туди у визначений час, обумовлений з нею, вона просто піде до когось іншого. До того, хто цінуватиме її більше за тебе…

Не відкладай, мій друже. Постав дедлайни на свої мрії та завдання і йди до них.

Пам’ятай…:

Мрія + Дата = План

Support and Follow events in UkraineMore Info