Нещодавно я отримав імейл з таким змістом:

==========================================

Dear Orest,

Thank you for your interest in  the European Democrat Group (EDG) and congratulations with your selection to the interview.

The interview shall take place in the Council of Europe Information Office in Warsaw, Sniadeckich 10, at the third floor on:

Wednesday, February 29th 2012 from 13.00-14.00

Please come 10 minutes prior to the interview to the Council of Europe building in Warsaw and do not forget some form of identity-paper which may be requested by security.

Be advised that the European Democrat Group shall not refund any travel costs for the interview, as outlined in the vacancy…


Good luck and I am looking forward meeting you!

Sincere regards,

Tom Van Dijck 

Executive Officer
European Democrat Group / Groupe Démocrate Européen

===================================================

 Передісторія

Пам’ятаєте, колись я писав про свій гіркий, але життєво корисний досвід роботи у представництві Уповноваженого Верховної Ради з Прав Людини?

Після того, як пішов звідти, я доволі серйозно зайнявся своїм туристичним сайтом про Україну, http://www.ukraine-travel-secrets.com/.

Незважаючи на нове захоплення, яке непогано почало розвиватися, я все одно не опускав руки у сфері прав людини і далі паралельно продовжував шукати шляхів у міжнародні правозахисні інституції.

Я розгорнув широкомасштабну кампанію по захопленню Страсбургу, де базуються більшість таких установ, серед яких Європейський Суд з прав людини, а також Рада Європи. Я розумів, що черга у такі органи надзвичайно велика, тому постійно шукав варіантів до підступу.

Я теж писав про це у пості про безтолкову спробу однієї журналістки провести зі мною інтерв’ю. До речі, доволі цікаво. Почитайте тут: https://openmind.com.ua/2012/02/18/curious-interview (перепрошуємо, посилання неактивне)

Тож я подався на кілька вакансій. У більшості відмовляли, а дехто взагалі не відповідав. Ну нічого. Це нормально. До речі, конкурс на одну вакансію ще й досі в процесі. Вже аж 5 місяців…

Якось в січні я зовсім випадково натрапив на одну цікаву відкриту вакансію у Європейській Демократичні Групі, одній із п’яти партій Парламентської Асамблеї Ради Європи. Мої скіли (вміння) та експіріенс (довсід) підійшли. Зокрема, треба було вільно володіти англійською, польською та російською мовами, серед багатьох інших.

Я спробував: «А може!!!» – і надіслав аплікаційну форму.

У відповідь отримав листа з поясненням неможливості моєї участі у даному конкурсі, оскільки моя кандидатура вже висить у них в базовій системі на конкурс у Суд.

Що за фігня? Вони просто відфутболюють людей, які подали резюме майже півроку до того в іншу установу. Це ж взагалі якесь умисне паралізування людської діяльності. Уявіть, щоб хтось чекав такий термін, сподівався, а потім отримав відмову? Зазвичай так і є.

Я висловив їм свої «ФЕ» і наполіг, щоб мої документи прийняли, а їхні правила взагалі суперечать здоровому глузду. «Добре», сказали вони. Але якщо мої всі мої аплікації заблокує система, то мої документи взагалі ніхто не буде розглядати.

Фіг з тим! Нехай! І так невідомо, що там далі. Паралельно я розвиваю свою справу, тож можна фігачити. Класно, коли є декілька варіантів розвитку подій і вибір залежить від мене.

В принципі, друзі, вибір є завжди. Треба просто не думати довго, а стріляти, і рухатися далі, виходячи з власних можливостей.

 Світлий несподіваний промінчик.

Буквально за кілька днів я майже забув про це і продовжував рухатися своїм вибраним шляхом. Далі розвивав свій сайт і запустив черговий онлайн само-тренінг – Формула Продуктивності 1.0

І от, одного гарного дня приходить вище викладений лист. Моїй радості не було меж. Переконаний, Ви зауважували таке. Найприємніші моменти ті, які приходять несподівано 😀

Тим не менше, я пройшов лише перше коло відбору і треба було їхати у Варшаву на співбесіду. Мій автобус вирушив за одну годину після закінчення само-тренінгу. Щоб все встигнути, навіть довелося змістити графік останнього дня тренінгу на годину.

Я стикнувся ще з кількома маленькими логістичними проблемами, але все таки явився на інтерв’ю, де відстріляв, як міг. Хоча з двохсот аплікантів вибирали лише одного, я вже навіть почав замислюватися над життям у цьому французькому космополітичному місті і уявляти себе в стінах Ради Європи. Довелося чекати на результати…

Замість того, щоб гризти нігті і перевіряти щогодини поштову скриньку, з Варшави я подався у Німеччину, щоб взяти участь у найбільшій туристичній виставці світу ITB-Berlin. До речі, наразі я тут. Мені ж все таки треба далі тягнути свою справу. Але очікування все таки десь збоку накручували свідомість… Було цікаво, як там далі 🙂

 Фінальний вердикт

Буквально щойно отримав листа!!!

+

+

+

Там-там-там !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+

+

+

Мене не прийняли. Ех. Ну нічого страшного. Переконаний, що кандидат знайшовся хороший і можливо, цій людині дана робота була потрібна більше ніж мені…

З власного досвіду знаю, що КАРМА ІСНУЄ

 Резюме

Світ прогинається під активних людей. Якщо Ви завжди свідомо йдете своїм вибраним курсом, то невідомо звідки на голову починають сипатися різноманітні чудові можливості. З’являються класні люди, що пропонують різні цікаві варіанти і взагалі всесвіт починає допомагати.

Ще одне. Ніколи не варто чогось сильно очікувати і складати всі яйця у один кошик. Можна сильно розчаруватися і втратити занадто багато. Це правило стосується також і бізнесу.

Найкраща стратегія – це тестування і диверсифікація можливостей, друзі!!! Вистрілите сто разів, але хоча б одна стріла попаде прямо у яблучко.

 

Все, біжу. За 15 хвилин на українському стенді починається презентація галицької кухні…

Успіхів і вітання з Берліну.

Support and Follow events in UkraineMore Info