Всі ми обожнюємо дивитися фільми про подорожі. Щороку у різних країнах їх випускають тисячами. У більшості випадків творці фільмів зовсім не дурні люди і продукти їхньої творчості насправді заслуговують на особливу увагу.

Оскільки тематика в нас туристична, то фільми будуть про подорожі. Це не рейтинг, а просто підбірка тих, які сподобалися мені. Тож можете для себе вирішити що на якому місці. Приємного перегляду 🙂

 

Хороший Рік (A Good Year) – 2006

Успішний біржовий брокер (Рассел Кроу) з Лондона, раптово отримує велику спадщину від свого дядька, який залишив йому великий заміський маєток десь у Франції. Коли наш герой надзвичайними зусиллями зумів вирватися зі свого активного корпоративного життя, щоб продати маєток і розпрощатися з цим тягарем, з ним починаються траплятися дивні речі. Він і гадки не мав, що життя може бути настільки чудовим десь далеко від скляних хмарочосів і без жодних мільйонних трансакцій.

А, коли перед ним постає вибір «Гаманець або Життя», він вибирає… Переконаний, Ви вже здогадалися.

Чудовий фільм для відчайдушних кар’єристів, які невпинно деруться по корпоративні драбині, не звертаючи уваги на рості барви життя, які є навколо.

 

Мистецтво Подорожування (The Art of Travel) – 2008

…Так!

А чи готові Ви, Коннер Лейн, взяти цю жінку в дружини? Дбати про неї, жити у вірності та злагоді аж поки смерть не розлучить Вас?

Ні!

Ха-ха. Саме так відповів герой цього фільму, коли стояв на порозі стандартного шаблонного життя. На порозі нещасливого шлюбу, хоча ціла родина очікувала від нього абсолютно протилежного.

Коннер сам їде в Центральну Америку на медовий місяць, де зустрічає інших шукачів пригод. Разом вони беруться прокладати дорогу з Панами у Колумбію через непрохідні джунглі (донедавна єдиний відрізок Американського континенту, який фактично розділяв два континенти).

Під час цієї складної експедиції він закохується в дівчину, з якою далі разом їдуть через всю Південну Америку. В один момент дівчина повинна повертатися додому в Європу до своєї родини, вчитися і взагалі будувати своє життя. Але ні, йому мало пригод …

 

Щоденники Мотоциклістів (Motorcycle Diaries) – 2004

Фільм про те, як двоє молодих аргентинців вирушили у подорож Південною Америкою. Ними керувала ідея – одна велика латиноамерикнська сім’я. Всі люди брати. І, щоб побачити різні куточки свого континенту вони подолали тисячі кілометрів шляху, протягом якого вони опинялися я у різних приємних ситуаціях і не дуже.

Фільм частково торкається тематики поглядів Че Гевари, ким є один із хлопців. Хоча звичайно акцент тут ставиться все таки на вир мандрів.

 

В Дичину (Into the Wild) – 2007

Фільм, знятий на основі реальних подій життя Крістофера МакКанделса. Цей хлопчина відмовився жити з стандартами сучасного споживацького суспільства. Він перестав використовувати гроші в якості валюти і подорожував Північною Америкою у пошуках щастя, життєвої гамнонії і самого себе.

Якось він забрів у дику місцину десь на Алясці. Це було майже те, чого він хотів. Чудова природа навркруги, повна свобода подалі від матеріально стурбованих людей. Раптово всесвіт вніс свої корективи і Кріс залишився відрізаним від світу та засобів добути їжу. Лише присмерті він зрозумів, що справжнє щастя можливе лише тоді, коли його є з ким розділити…

 

Вверх (Up) – 2009

Милий анімаційний фільм про несподіваний поворот в житті одного старенького дідуся. Все життя він відкладав гроші на поїзду в омріяне місце. Але то кредит, то ремонт авто, то ще якісь непередбачувані витрати, не давали змоги вирватися у заповітну подорож.

Наш герой на протязі всього життя мріяв про справжні пригоди і ось настав цей день. Він відірвався вверх і полетів у своєму будиночку за вітром у пошуках пригод.

 

Вікі Христина Барселона (Vicky Christina Barcelona) – 2008

Дві хтиві молоді американські дівчинки їдуть в Європу на літо. Ох, зустрічав я таких. Щоб відчути справжній колорит вони вибрали Барселону, де місцеві мачо не дадуть зів’яти жодній квіточці.

Але, що трапилося в Барселоні, залишається в Барселоні 😉

***

Ви не зауважили, що чогось не вистачає? Так. Є купа інших чудових фільмів про подорожі. Я бачив десятки картин, після перегляду яких просто хочеться купити квиток у першу класну місцину.

Цікаво! А які фільми про подорожі не залишили байдужим і Вас?

Support and Follow events in UkraineMore Info