Минулого року ми намотали більш як 1000 кілометрівпо Криму. Маршрут пролягав переважно вздовж берегової лінії, хоча ми неодноразово заглиблювалися в середину цього маленького, не побоюсь сказати, субконтиненту.

Крим дуже цікавий і особисто для мене доволі екзотичний, оскільки від хати туди набагато дальше ніж до Берліну, скажімо. Я сам зі Львова 🙂

І хоча мені пощастило вже кілька разі побувати у Криму, я що разу знаходжу для себе все нові і нові відкриття.

Наразі про деякі цікаві місця в його східній частині. Керченський півострів не зачіпаємо.

Кара-Даг – Джурасік парк по-українськи. Це жерло древнього вулкану. Єдиного у Східній Європі, як пише Вікі. Скелясті гори, наче луска здоровенного дракона, виростає з води і тягнеться більш як на500 метрів в небо. Карадазький масив доволі переконливо виглядає, нависаючи над Коктебелем і селищем Курортним.

Кара-Даг

Щоденно в цей природній парк організовуються піші екскурсії. На жаль я так туди і не потрапив, тому більше сказати про конкретні місця сате там не можу.

Лисяча бухта

Відразу навпроти через Курортне простягається довга затока, що у народі має назву Лисяча бухта. Це ліберальне місце притягує сотні нудистів, а також послідовників Боба Марлі з пострадянського простору. А останнім часом навіть народ з Західної Європи починає підтягуватися. Тут постійно грає регі, привітні голі або напівголі відпочиваючі щедро діляться один з один різноманітнім зіллям і життя тут насправді заповільнюється.

Лисяча бухта

Більшість приїздять сюди на довгий термін, живучи у своїх наметах. Поряд є ціле татарське селище, де завжди можна затаритися і перекусити. Місце класне. Єдине, остерігайтеся черепашачої долини. Зрозумієте, коли дістаненется туди 😉

Щоб потрапити у Лисячу бухту вийдіть до моря в Курортному і далі 15-20 хв. йдіть вздовж берегової лінії на захід. Якщо ж Ви на машині, як ми були, то при під’їзді у Курортне побачите дорогу, що веде у виноградники. От вона Вас і приведе до самої бухти.

Мис Меганом

Дуже серйозно звучить. Справді мега. Цей масивний півострів видно за десятки кілометрів з різних сторін вздовж південного узбережжя Криму. Він знаходиться відразу на схід від Судака і сильно вирізняється серед місцевого ландшафту.

Мис Меганом

Переконаний, кожен, хто відвідував фортецю в Судаку, мріяв туди потрапити, споглядаючи на місто. Мис горою нависає над Судаком. На ньому практично не має великої рослинності і здалека він взагалі здається пустельним.

Як виявилося можна виїхати на сам верх гір і впритул наблизитися до крутих берегів. Просто їдьте весь час вверх і не схибите.

Голіцинська тропа і Блакитна лагуна

Беззаперечно одне з найгарніших місць нашої країни. Я часто говорю про ВАУ-ефект. Ось якраз він і настане, коли подивитеся на Блакитну лагуну із західної сторони.

Без коментарів.

Новий світ. Блакитна лауна

А потрапити до цієї чудової місцини можна, пройшовшись тропою Голіцина, що бере свій початок у Новому Світі і тягнеться аж до набережної села Веселе. Сама стежа теж варта уваги. Тутешні дерева за рахунок своїх форм нагадують тварюк з фільму «Чужий», а поривисті береги Чорного моря просто не дають не захоплюватися цими краєвидами.

Тропа Голіцина

Рекомендую заходити зі сторони Веселого, оскільки тут менше туристів швендяється, а відтак і більше можливостей насолодитися побаченим.

Водоспад Джур-Джур

Найповноводніший водоспад у Криму. Навіть, зважаючи на посушливий період (липень) води падало доволі багато. Так само багато було і бажаючих на це подивитися.

Водоспад Джур-Джур

Знаходиться він недалеко від села Генеральське. Щоб туди попрапити потрібно звернути з набережної магістралі Судак-Алушта в селищі Сонячногірське і рухатися вверх у гори. Там Вас зустрінуть місцеві менеджери парковки і запропонують скористатися послугами джипів, щоб ті Вас далі везли під сам водоспад. Свою тачку можете припаркувати і пройтися далі пішки2 кмдо водоспаду. Воно того вартує.

Кам’яні гриби

Остання на сьогодні цікавинка. Мало хто про це знає і цінує, але мені, як затятому туристу,  все одно хотілося побачити цю геологічну пам’ятку. Так звані кам’яні гриби – цікавий феномен. Що це сталося? Земля навколо так просіла чи вивітрилася від ерозії, а твердіший матеріал залишився? Як не знаю.

Кам'яні Гриби

Факт того, що дехто реально не цінує того, що маємо. Прямо між двома кам’яними грибами нагло прокладена труба. О це так неподобство.

Дістатися до тих грибів можна, звернувши з тієї ж дороги Судак-Алушта в сторону гір. Це десь15 кілометріввід Алушти. Вузенька грунтова доріжна відходитиме вбік у глибокому яру на серпантині…

А які Ви знаєте цікаві місця Східного Криму?

*оригінал мого посту на Autotravel.ua

Support and Follow events in UkraineMore Info