Скоро літо! Вода у морях підігрівається і більшість людей вже роздумують куди б це податися грітися на сонечку. Особисто я відкрив сезон ще у кінці квітня під час класної мандрівки Кримськими горами зі спуском до моря.

 Варіантів є дуже багато. Левова частка українців прямують на південне узбережжя Криму, щоб належним чином відпочити і набратися сил у новому робочому році.

Тим не менше бажаючих зробити це саме є дуже багато і в результаті омріяний відпочинок може перетворитися в чергову рутину, пов’язану з пошуком проживання, вільних двох квадратних метрів на пляжі чи просто місцини, де можна утихомирися, побути на самоті (або принаймні розділяти це зі 200 людьми, а не 2000) з собою та природою.

Чудовою можливістю для такого відпочинку є кемпінг на «диких» пляжах або тих, які знаходяться поза межами міст.

Ось Вам підбірка непоганих пляжів ПУК (рос. більш відомо як ЮБК), де можна розтаборуватися з наметом і класно провести час.

На карті зі сходу на захід…

Орджонікідзе

 Курортне селище недалеко Феодосії є непоганим варіантом. За невеличкою гіркою в західному напрямку по береговій лінії в сторону Коктебеля знаходиться гарненька бухточка, облюбована прихильниками «природного відпочинку».

Орджонікідзе, Крим

З берега відкривається чудовий краєвид на обривисті скелі Кара-Дагу, а вогні нічного Коктебелю завжди додаватимуть романтики.

 

Лисяча бухта

 Відома широкому загалу натуралістів та хіпі на пострадянському просторі. Лисяча бухта перетворилася майже на паломницьке місце багатьох сімей, котрі приїжджають сюди щорічно і ні за що не проміняють це на вихідні у Ялті чи Алушті.

Лисяча бухта, Крим

Тут тусується класний, відкритий і дружній народ. Поряд виросло ціле татарське селище, яке обслуговує всі людські і не зовсім потреби відпочиваючих.

Щоб туди добратися пройдіть 2  км на захід береговою лінією від селища Курортного або, якщо Ви на авто, зверніть дорогою у виноградники при під’їзді до селища і попадете туди, куди треба.

 

Веселе

 Ще одна прикольна місцинка. Прикольна вона тим, що знаходиться біля, мабуть,  найгарнішого місця Криму –  заповідника Новий Світ, який милує око тисяч людей щодня.

Веселе, Новий Світ

 Ізюминка у тому, що пляж Веселого розташований з протилежної сторони заповідника, від тої, де масово тусуються туристи. Таким чином після обіду можна мати його повністю лише для себе.

 

Рибаче

 Корисний пляж для тих, хто крім купання у морі і валяння на сонці, любить ще й походи горами. Західна частина міського пляжу в Рибачому відведена для кемпінгів.

Рибаче, Крим

Це чудове місце розпочинати або завершувати похід Кримськими горами в даному регіоні.

 

Південне узбережжя Криму в класичному його значенні практично все заставлене готелями, пансіонатами або приватними садибами. Таким чином майже вся берегова лінія від Алушти до Форосу недосяжна для незалежних туристів.

 

Балаклава

Зате є просто чудове місце для таборування поряд з Балаклавою, що недалеко від Севастополя. До так званого Золотого пляжу можна добратися лише на човні, якщо Ви не маєте бажання 1-2 години розсікати пішки вигорілими від палючого сонця гірськими хребтами.

Надзвичайно мальовниче і приємне місце.

Золотий пляж, Балаклава

Тут облаштовані місця для наметів, в лісників можна придбати дрова і є місце для залишення сміття. Таборування платне і коштує десь 30-40 грн. з людини за ніч.

Незважаючи на таку ізоляцію добратися сюди доволі просто. Кілька разів на день з Балаклавської бухти сюди ходить великий катер. Крім того “таксисти на човнах” постійно курсують туди-назад, підвозячи відпочиваючих з наплічниками.

Support and Follow events in UkraineMore Info