City skyline – доволі відоме та часто вживане словосполучення в англійській мові. Дослівно не дуже звучить (міський горизонт), але просто чудово підходить для вживання в оригіналі.

Більшість містнадовго закарбовуються в пам’яті людей якраз завдяки їх незабутньому скайлайну, який ми бачимо з екранів телевізорів і фотокарток, а також, якщо комусь, пощастить, то і з власної пам’яті.

Мені от пощастило побувати у багатьох глобальних містах світуурбаністичний ландшафт яких просто не може не захоплювати.

Ви, мабуть, бачили вже подібні фотки, але саме ці картинки закарбувалися у моїх пам’яті до віку.

Ось п’ять нових скайлайнів міст, які мені вдалося увіковічнити у власній фотогалереї, що залишилися у моїй свідомості.

Почнемо найближчого до нас – Франкфурт-на-Майні

Франкфурт-на-Майні

Це місто має найбільшу концентрацію хмарочосів у Європі.

Варто зазначити, що у старому світі взагалі не є типовими міста з великою кількістю висотних будівель, але у Франкфурті просто виникла на це необхідність. Місто є  фінансовою столицею Європи, де знаходяться головні офіси багатьох світових банків, а також Європейський банк – гаманець ЄС.

Таким чином з середновічних камяниць повиростали ось такі молоді велетні.

 

Лондон

Лондон

Цей вид всім добре знайомий. І хоча собор Св. Павла не зовсім нова будівля, його величезний купол гармонійно вписується у міський ландшафт одного з провідних міст всесвіту.

Окрім Франкфурта і Лондона в Європі налічується не так вже й багато міст, де сконцентровано купа «вежовців». Це, зокрема, Москва, Бенідорм в Іспанії, Париж, Варшава і Мадрид.

Дубай

Дубай

Одне з найбільш динамічно розвиваючихся міст у світі на даний момент. Дубайський скайлайн змінюється мало не щомісяця. Будинки-велетні виростають наче гриби після дощу, якого на Близькому Сході не так вже і багато.

В цих джунглях хмарочосів просто крутиться голова від того, наскільки все виглядає космічно та нереально. Навища будівля справа на фото, це до речі, Бурдж Каліфа (Burj Kalifa) – найвища споруда збудована людиною на даний момент.

Торонто

Торонто

Кому родичі надсилали подібну картинку зі своєю фізіономією на передньому плані? Так, найбільше місто Канади теж кльово виглядає.

Всі українські емігратни цієї країни колись марили ступити на скляну підлогу вежі CN Tower і подивитися на нову домівку з чотирьохсотметрової висоти. Протягом довгого часу CN Tower теж носила титул найвищої споруди планети.

Мумбай

Мумбай

Одне із найконтрасніших міст Індії та світу, в яких мені доводилося побувати. Мумбай має три лиця: сучане і динамічне (на фото), розкішне та елегантне (залишене з Вікторіанської британії), а також бідне і нещасне (за рахунок численних нетрів).

Словами про Мумбай не розповісти, його просто треба відчути самостійно.

А які міські скайлайни найбільше подобаються Вам? Можете поставити лінк на Ваше фото. Цікаво, як не як 😉

*оригінал мого посту на Autotravel.ua

Support and Follow events in UkraineMore Info