=======

Скоро!!! Мега он-лайн семінар “EuroTrip – Як подорожувати Європою самостійно, часто і дешево”.

Не пропустіть і самостійно організуйте свою незабутню мандрівку Європою цього літа.

======

Взагалі можна виділити два способи організації мандрів:

1. Всім займається туристична фірма

2. Ви самостійно організовуєте власну мандрівку

Звичайно, можна поєднати дві опції, але пропоную розглянути ці два протилежні способи, аби дізнатися про плюси та мінуси кожного з них, щоб обрати те, що підходить саме Вам. 

Храм-Лотус, Делі

Храм-Лотус в Делі, Індія

 Ціна

Самостійно організована подорож зазвичай виходить дешевшою, якщо все правильно і чітко організувати: бронювання готелів, авіаквитків, а також харчування у нетуристичних місцях. Відразу зникає така стаття витрат, як комісія туроператору чи агенту.

Але, є одне “АЛЕ”. Не завжди вийде дешевше. Ось, наприклад, якщо Ви помилитеся з купівлею квитків на літак або запізнетеся на рейс, то ніхто мало хто буде розбиратися у ситуації і гроші швидше за все пропадуть з Вашої вини.

Вартозазначити, багато пакетних турів можуть бути значно дешевшими за рахунок чартерних перельотів у такі країни, як, наприклад, Туреччина або Єгипет, куди самостійно добратися в розпал сезону доволі дорого, незважаючи на близьку відстань до України.

 

Свобода пересування

Під час самостійної мандрівки все зрозуміло. Їдете і йдете куди хочете, коли хочете і як хочете.

В групових/пакетних поїздках туристи прив’язані до керівника, інших учасників, а також решти заздалегідь запланованих обставин. Звичайно, вільний час є, але свобода пересування у просторі є досить обмеженою в оригінальному значенні цього слова.

І лише увіть. У багатьох турах в країни Західної Європи в бідних туристів навіть забирають паспорти на час перебування в чужій країні, щоб ті, раптом, не вирішили залишитися. Капєц…. :-0

 

Гнучкість

Організовані групові тури зазвичай є чітко складеними і мало коли є можливість перейти до плану “Б” у випадку настання  непередбачуваних обставин. Маршрут подібний на ланцюг, де всі ланки взаємопов’язані. Якщо ж обривається одна, то решта туру валиться або його якість сильно погіршується.

Мандруючи самостійно, в залежності від вибраного Вами маршруту, квитків та інших обставин, є можливість вводити корективи, що надає купу свободи. Адже може підвести погода або захочеться поміняти гори на морське узбережжя. Ось так 🙂

Венеція

Десь у Венеції

Приватність

Абсолютна більшість їдуть у подорож, шукаючи відпочинку і спокою. Хоча доволі часто виходить так, що організований груповий тур переторюється на п’яний галасливий балаган побратимів, на якому і не пахне екзотичною атмосферою.

Звичайно можна замовити індивідуалний ВІП-тур, що напряму відбивається на першому пункті даного посту.

 

Відповідальність

Не забувайте, що кожна подорож – це відповідальність. Новачкам-початківцям може бути складно з першого разу вск чітко і якісно організувати. Багатьом просто не хочеться цього робити. Саме заради таких клієнтів і працює ціла індустрія туристичного бізнесу.

Але є і такі туристи, які отримують задоволення не лише від самого процесу подорожі, але і від її планування та почуття відповідальності за успішність всього мандрівного міні-проекту.

Кападокія, Туреччина

Кападокія, Туреччина

Резюме

Зважуйте на всі “за” і “проти”! Кожна людина унікальна і має свої вподобання, примхи, цілі і можливості.

Але обов’язково подорожуйте, адже це один з найкращих способів пізнати світ і самого себе 🙂

=====

Про це та багато чого іншого і не менш корисного розглядатимемо на он-лайн семінарі “EuroTrip – Як подорожувати Європою самостійно, часто і дешево”.

 

Support and Follow events in UkraineMore Info