Марта posted:

Отже, Крим проти Кіпру. Дивне порівняння скаже хтось. А я от візьмуся порівняти і, можливо, для когось це  буде цікавим і навіть корисним.

   

Ось, для початку, загальна інформація з якою цікаво ознайомитися:

Ну ось. А тепер переходимо від сухої інформації до практичної і вражень.

Минулого року, та й  позаминулого також, я багато часу провела, досліджуючи наш рідний, мальовничий півострів Крим, а буквально два тижні тому повернулася з тижневої подорожі Кіпром.

Всім відомо, що найпопулярніші морські курорти для українців знаходяться або у Криму, або в закордонних: Болгарії, Єгипті, Туреччини. Саме туди середньостатистичний громадянин нашої держави їде проводити свій заповітний відпуск коло моря. Це достатньо бюджетно і обходиться від 300Є і вище за 10 днів (в залежності від амбіцій відпочиваючих).

Цього разу ми вирішили дослідити інші місця відпочинку коло моря, і фортуна нам одразу підкинула чудову можливість поїхати на Кіпр.

Провівши на Кіпрі 7 днів і об’їздивши його  вздовж і впоперек, ми дослідили його як рідненький  Крим.

Отже ділюся досвідом.

Ціни Кіпр:

Вода (1.5л) – 1Є

Пиво (0.5л) – від 1Є в магазинах і 2,5Є в кафе, Вино – від 2.5Є

Обід (піта з м’ясною начинкою і салатом) – від 4Є

Сигарети – від 2.5Є

Проїзд у громадському транспорті між містами – від   3.5Є

Оренда авто – від 30Є/доба

Проживання – від 40Є/доба

Ціни, як ви бачите, не дуже відрізняються від Кримських і сервіс кращий. Але що ж з так званим sightseeing, огляд визначних місць? А тут я скажу, що мені Крим і Кіпр схожі. Гори, пляжі, руїни старих міст.

Тепер давайте пройдемося по конкретних нюансах і порівняємо їх.

Ціни – Кіпр дорожчий в значенні добирання до нього. Але вам може пощастити, як от нам, і ви можете купити тур пакет за 300Є (переліт,проживання). Їжа, транспорт, ціни у готелях на Кіпрі не набагато дорожчі.

Рівень обслуговування – сервіс Кіпру не порівняти з Кримським, це вже точно. Євросоюз все таки.

Клімат – ПБК (ЮБК) і Кіпрський клімат дуже схожі по сприйняттю і цілющих властивостях (кому важливе кліматолікування). Кіпр, на мою думку, легший для акліматизації.

Кухня – Крим перевершує Кіпр різноманітністю і оригінальністю страв, але на Кіпрі більші порції, кращий сервіс і менша ймовірність отруїтися.

Море – на Кіпі більше піщаних добре обладнаних чистих пляжів, але любителям диких і оригінальних я раджу Крим. Обидва моря мають скупу флору і фауну. Середземне море солоніше і пляжі довші.

Місця щоб відірватися (дискотеки, розважальні заклади) – наша Ялта, їхня Айя-Напа – що там, що там люди круто відриваються. Інфраструктура розвинута дуже добре в обидвох місцях, але  контингент дуже різний, тож, кому що, або кого.

Підсумки:

Наш Крим чудовий, особливо якщо втікати від великих міст у затишні бухти, гори чи на мальовничі дикі пляжі. Більш того, якщо ви полюбляєте екстремальний і колоритний відпочинок, то Крим на Кіпр не варто міняти.

Ось статті про наш відпочинок в Криму: Гірський Крим,   Перлини Східного Криму

Якщо ж  у вас є дітки, чи вам просто хочеться спокою і хорошого сервісу, довгих пляжів і середземнморського клімату – на Кіпр вам дорога. Полюйте за гарячими пропозиціями.

Ось ФОТО Кіпру

Нехай щастить і вдалого відпочинку! Щиро, Марта.

Support and Follow events in UkraineMore Info