Практично всі люди на Землі мріють хоча б раз у житті потрапити у Венецію. Беззаперечно це місто варте уваги кожного. Туристи зі всіх усюд вже більше ніж 100 років сунуть туди, як армія Чінгісхана у середньовіччі на Європу. Для когось Венеція є кольоровою маскою, розбещеною туристами, а для когось – це споконвічна мрія.

Венеція. Площа Сан-Марко

Як би там не було, нещодавно для Українців стало набагато легше потрапити у Італію і Венецію, зокрема. Тим більше, що окрім самої королеви морів там є на що глянути і чим зайнятися.

Транспорт

Незалежно від того турист Ви, заробітчанин чи транзитний пасажир, з України найзручнішим способом потрапити у Венецію є авіапереліт компанії WizAir. (щоденно з Києва і пн, ср, пн зі Львова). Ціни від 341 грн. в одну сторону  і можуть сягати 2500+ грн. в залежності від дати вильоту і часу бронювання. Як правило, зі Львова летіти дешевше.

Після коротенького перельоту Ви потрапите у Тревісо (аеропорт у однойменному містечку, що обслуговує дешеві авіалінії регіону), звідки до міста-острова всього 30 км. Варто зазначити, що основним летовищем Венеції є Аеропорт ім. Марко Поло.

Автобус №6 з’єднює аеропорт з вокзалом у Тревісо, звідки берете поїзд у Венецію (2,70 Євро) або їдете у будь-яке інше місце Італії. Також є регулярні прямі шатли у саму Венецію. Ціна 7 Євро в одну сторону, 13 Євро у дві.

При під’їзді до міста відразу буде зрозуміло, що Ви потрапляєте на острів. Останні 4 км автобус чи поїзд просуватимуться вузесенькою косою.

Доїжджаючи до Венеції

Далі Ви потрапите на автостанцію чи вокзал, яких розділяє симпатичний місток через канал. Навколо шум і гам, тож треба розібратися що ж робити далі і як потрапити до готелю чи почати відвідини омріяного міста.

 

Варіантів пересування по Венеції є кілька

Пішки. З цим жодних проблем, якщо Ви не збираєтеся виходити за межі самої Венеції і, у Вас не має проблем у орієнтацією у просторі. Площа Марко Поло, що у протилежному кінці міста всього 2, 5 км від вокзалів.

Щоб просто не тинаяти по вулицях з фотоапаратом, я виріший зайнятися добрим ділом і зазняв декілька інтерв’ю з людьми, запитуючись що для них означають подорожі. Дивіться ось ТУТ (англійською).

 

Вапоретто або Маршрутний теплохід є єдиним видом громадського транспорту у Венеції. Численні ліній сполучають між собою всі частинки міста.

Вапоретто на Гранд Каналі у Венеції

Одноразовий проїзд коштує 6,50 Євро. Якщо у Вас обмаль часу і збираєтеся багато чого побачити у самій Венеції і навколо, чудовим рішенням є купівля денного проїзного квитка, який дійсний протягом 12 годин. Ціна – 16 Євро.

 

Водне таксі – це справжній Джеймс Бондівський спосіб пересування, якщо Вам негайно потрібно виконати якесь спецзавдання. Скажімо встигнути на поїзд, літак чи автобус.

Водне таксі у Венеції

Ціна відповідна. Початок лічильника від 8,90 Євро і далі по 1,80 Євро за хвилину. Таким чином навіть короткі поїздки легко перевалюють за 100 Євро. Хоча це може бути непоганим способом дістатися готелю чи іншого місця, якщо Вас група 10-15 осіб з валізами.

 

Гондоли транспортом можна не вважати. Це більше спосіб втамувати власну спрагу до цього міста і поставити галочку: «Venice – mission accomplished».

Гондоли у Венеції

Офіційні ціни 80 Євро за 40 хв. у день і 100 у ночі. Проте можна торгуватися.

 

Проживання

Мабуть у Венеції готелів більше ніж житлових будинків. Враховуючи, що це топове туристичне місце у світі, не розраховуйте заплатити менше ніж 100 Євро за двомісний номер у дешевому готелі і не менше 30 Євро за ліжко у хостелі.

Альтернативою може бути проживання на континенті у Местре або Тревісо. Щоб знайти хостели, гляньте на Hostelworld.

 

Що глянути?

Якщо захочете відвідати все, то Вам не вистачить і тижня. Щоб найкраще відчути Венецію втечіть від гучних вулиць, заховайте свою карту подалі і просто заблукайте поміж вузенькими каналами і тихими вуличками.

Але, площу Сан-Марко і міст Ріалто для галочки ніхто не відміняв.

 

Мурано

Сусідній острів, община Мурано, здавна славилася своїми майстрами скляних виробів. Тепер сюди пачками приїздять люди глянути на майстер-класи і запастися сувенірами.

Мурано, Венеція

Саме ж містечко подібне на тихенькі бокові канали і вулички «великої Венеції»

Добратися сюди можна зі всіх частин Венеції. Вапоретто №4.1 і №6 ходять прямо із вокзалів.

 

Бурано

Ось це справжня знахідна для, вимучених табунами туристів і захмарними цінами, мандрівників. Це кольорове селище зберегло у собі тишину і спокій, оскільки сюди 90% гостей «міста на воді» просто не допливають.

Такої гами кольорів, як тут, важко знайти на найяскравіших картинах. Кожен будиночок Бурано має свій власний характер за рахунок чітко вираженої яскравої побілки.

Бурано, Венеція

Людей тут набагато менше і можна мати цілі площі лише для самого себе.

Бурано1, Венеція

Добратися до Бурано можна з пересадкою в Мурано або ж прямим рейсом з Венеції на вапоретто зі зупинки Fundamenta Nove, що на півночі міста навпроти острівного цвинтаря.

 

Ось подана карта зі всіма основними місцями для навігації.

Незабутньої Вам подорожі у Венецію.

*оригінал моєї статті на Autotravel.ua

Теж буде корисно почитати статті 10 способів здешевити мандри Європою і Як подорожувати Європою безкоштовно.

Крім того он-лайн семінар EuroTrip явно зекономить Вам сотні Євро, купу часу і нервів під час мандрівок.

Support and Follow events in UkraineMore Info