Сидячи у човні на березі Червоного моря і слухаючи салюти на честь Нового 2012 року, ми з Орестом мріяли про те, як рівно через 360 днів будемо вже  коло Індійського океану.  Азія, Тайланд – таку  частину світу ми тоді обрали.

Дахаб, Єгипет

Рука трусилася над кнопкою «купити квиток», напрямок – Бангкок. І дуже класне відчуття після листа підтвердження покупки. «One way ticket» ми з Орестом співали тоді. Скажені місяці приготування, купа справ, які просто необхідно зробити перед від’їздом,  особливо коли час перебування за межами рідної країни невизначений та орієнтовно довгий, 5 місяців. І зараз я сиджу на крутій Інфо конференції в Москві, а через 2 дні в цей час буду сидіти в  аеропорті Шереметьєво і очікувати посадки на літак Москва-Бангкок.

ІНФО конференція у Москві

Ось деяка інформація для тих, хто ще не їздив поїздом до Росії.  На кордоні з Російської сторони (куди поїзд прибуває зазвичай вночі), перевіряють ваші документи та заповнені міграційні анкети. Вам їх дасть заповнити провідник ще до перетину кордону. Особисто наш переїзд пройшов гладко, приблизно 15 хв стоянки, сонних людей  з нашого вагону з  ложемісць не стягували, в сумках не копирсалися.

До речі, під час стоянки поїзда в Києві до нас у вагон забір Ярослав Самойлов, з ким ми зазняли класне і повчальне інтерв’ю для усіх бажаючих відкрити власну справу 😉

Заповнення Міграційної анкети при перетині Російського кордону

Швидше всього вас цікавлять деякі питання, мені їх  задавали останнім часом, тому я опереджу  ваші можливі коментарі до цієї статті.

 Чи ми з Орестом в захваті, чи, можливо, хвилюємося? Як відреагували наші рідні і друзі  на те, що ми надовго їдемо з країни? А що ж ми так багато часу будемо робити десь там, це ж інший кінець світу, Тайланд?

 Я з радістю відповім на ці запитання:

  • Ми не налякані, ми не хвилюємося, ми в очікуванні. Я знаю,  що в Бангкоку буде страшенна спека, шум і спантеличеність, але знаєте що? Я вже не можу цього дочекатися.

 В Москві сніг, холод, сірість і дратівливі люди. І, напевно, Москва цікава, ну, напевно, для когось так.  Каматоз – таке слово прийшло особисто мені в голову, коли я вийшла вчора з поїзда.

Погода в Москві

Така ж погода скоро буде і у Львові (де ми живемо), в Росії і навіть у більшості країн Європи, саме тому люди, як птахи, відлітають  у вирій на зиму, відлітають у Азію, масово! Теперішні авіалінії дозволяють опинитися у любій частині світу за менший відрізок часу, ніж тратять люди їдучи у поїзді Львів-Сімферополь. Світ став маленьким, все мобільне і крутиться на шалених обертах.

Київський вокзал у Москві

  • Що до реакції людей: Всі близькі нам люди раділи і тепер чекають статті і фото, відео звітів.
  • Ми плануємо багато чому в цій країні навчитися (детальніше я напишу в наступних статтях), ми планую її дослідити, відкрити для себе нову культуру і знайти відповіді на питання, які нас цікавлять. А також засмагати, купатися в океані і знайомитися з цікавими людьми – ось чим особисто я і Орест будемо займатися під час перебування у Азії.  🙂

В наступній статті я напишу  як ми збиралися в дорогу, поради про те,  що потрібно зробити перед виїздом на довгий термін закордон і ще деякі смачності.

А наразі привітрова Ко Самуі, що у Тайланді (оновлено)! Привіт всім друзям, батькам і читачам OpenMind.com.ua

Щиро, Марта

Support and Follow events in UkraineMore Info