Марта posted:

Перед тим як пакувати рюкзаки чи валізи, вам потрібно спершу зробити ось що: Замовте квитки! Це перше що потрібно, щоб важкий груз сумніву «поїду чи ні» впав з ваших плечей. Ось стаття про те, як купувати квитки через Інтернет на прикладі авіа компанії Віз Ейр. Це стосується перельотів Європою, але принцип один і той самий у всіх авіакомпаніях. Я впевнена, що вам (особливо, якщо ви новачок у подорожах) ця стаття стане дуже у пригоді.

 Йдемо  далі:

  1.   Якщо є можливість – здавайте свою квартиру. Особливо, якщо ви живете у великих містах. За кошти, отримані від цього, можна легко орендувати житло в Азії, або оплатити бюджетні готелі в Європі. Якщо їдете на довгий термін, автоматизуйте системи оплати за оренду вам та оплату комунальних послуг.
  2.  Зробіть копії всіх важливих документів (ксерокс або  фотографії).
  3. Рекомендую замовити  путівник про країну, в яку ви їдете. Є класне англомовне видання LonelyPlanet. Це зекономить гроші, нерви та час. Також ось інфопродукти, по здешевленню вашої подорожі та з дуже корисними порадами якщо ви їдете в Європу, Індію або ж в Китай.
  4. Купіть медикаменти. Справа в тому, що в багатьох країнах вам знадобиться йти до лікаря за рецептом, щоб купити навіть найпростіші медикаменти, а в інших країнах потрібних ліків навіть може не бути у продажі. Ось маленький подарунок:  лист необхідних медикаментів для середньостатистичної людини без специфічних захворювань.
  5. Зробіть страхівки і не скупіться тут. Пам’ятайте: “Якщо Ви не можете дозволити собі страхівку, то Ви не можете дозволити собі і цілу подорож”. Практично всі страхові компанії України надають послуги по туристичному страхуванню.

А тепер про наш з Орестом власний досвід.

Як видно на фото, речей на майже піврічну подорож Пд-Сх Азією ми з Орестом взяли не багато 🙂

“Сидимо на валізах”

Хтось, особливо дівчата, скаже, що дарма це ми так.  А як же «на всякий випадок»?

Скажу чесно, мені важко було впакувати все моє майно, яке мені знадобиться на півроку, у цей 35-ти літровий рюкзак. Але я це зробила і зараз поділюся з вами досвідом.

Справа в тому, що багато людей не можуть себе уявити без купи непотрібних речей. Тижневий досвід походів з рюкзаком по горах, змінить вашу думку назавжди. Коли кожних пару грам важким панциром лягають на вашу спинку, тоді швиденько викидається все зайве і виявляється, що воно таки було зайвим на 100 %. Саме тоді приходить розуміння  як мало потрібно для щастя.

Почалися наші збори за 2 дні до виїзду ( у нас з Орестом звичка взагалі пакувати чемодани в останній день, але цього разу ми ще готували нашу квартиру для здачі в оренду).  Речей було забагато, тобто їх загалі було багато в квартирі . Тому ми вирішили полегшити собі життя  та покращити комусь і здали декілька коробок (одну з яких ми назвали «труна» – така велика вона була) на благодійні цілі. Ви не уявляєте яке полегшення ми відчули.

Як каже древня мудрість «Якщо не позбудешся старого, новому не буде місця», а у деяких віруваннях захланність вважається навіть великим гріхом, так що позбувайтеся непотребу, любі мої.

На задньому плані “труна” з непотребом

Речі, які ми взяли у подорож і які помістилися у наші рюкзачки: комп’ютери, фотоапарати, аптечка, документи, деякий одяг, ділові щоденники та  засоби особистої гігієни. За кордоном все можна придбати, якщо ви не в тундру їдете, звичайно ж 😉

Орест думає чи брати штани в Азію

Також для вас маленький, але, надіюся, приємний і помічний бонус:  Check ЛИСТ необхідних для подорожі речей. П.С.: цей лист я складала особисто для себе, тому чоловікам він підійде за виключенням деяких пунктів. Розраховано на подорож “у літо”.

Деколи приготування до подорожі, морока з візами та пошук дешевих білетів відбирає багато енергії та часу, а як результат і взагалі бажання кудись їхати. Сподіваюся ця стаття допоможе вам полегшити цей процес.

Щиро, Марта!

Support and Follow events in UkraineMore Info