Для багатьох людей питання коштів завжди стоїть найгостріше. Саме тому мабуть найбільше своїх зусиль я спрямовую саме на те, щоб допомоги Вам заробляти гроші.

Як знаєте (або не знаєте) я з Мартусею (моя дівчина) відлетіли у вирій на цілу зиму в Південно-Східну Азію. Наразі повернутися на батьківщину попередньо плануємо на Пасху 2013 року….

Перші два тижні перебування у королівстві пройшли на УРА. Ми багато чого побачили і спробували, активно пересуваючись по місцевості.

Бангкок, Тайланд

Настав час підбити перші фінансові підсумки, адже саме стільки (два тижні) триває середня подорож людини, яка бере відпустку і змушена повертатися на своє робоче місце.

Сподіваюся, Вам буде цікаво і корисно. Отже…

Що ми встигли зробити?

  • 4-8/12 – Дослідили  Бангкок, хоча і ще не до кінця
  • 9-17/12 – Зависали на трьох островах Сіамської затоки (Ко (озн. острів) Самуі, Панган і Тао)

В принципі, як на 14 днів, то дуже плідно використали час, оскільки відчули ритм сучасного азіатського мегаполісу, відвідали численні буддиські храми, позасмагали на білосніжних пляжах, покаталися на мотику крізь джунглі, навчилися дайвінгу і ще багато чого іншого.

Десь так може виглядати класна, хоча і коротенька самостійна поїздочка до Тайланду.

Скільки це винесло нам і може винести Вам коштів?

  • Еквівалент у 22 600 грн. на двох за два тижні.

Трохи є :-/ Давайте розберемся…

  • Один авіаквиток з Києва до Бангкока і назад – 7000 грн. х 2 = 14000 грн. Хоча я купував лише one way ticket, який виніс 4500 грн за одного, ціна у 7000 грн. цілком реальна для зворотнього квитка.
  • Перебування в Тайланді (14 днів на двох) – 8 600 грн.

Якщо з авіаквитком тут все зрозуміло, то пропоную заради цікавості розбити самі витрати під час подорожі країною.

Для зручності переводжу суму у місцеву валюту Тайський Бат, курс якого 1 грн = 3,77 Бат.

Отже за 14 днів наша подорож Тайландом на двох винесла – 32 478 Бат. (8 600 грн)

Перед тим, як починати рахувати денний бюджет, варто відняти ще 9500 Бат (2 515 грн) за пройдений мною 4-денний OpenWater курс по дайвінгу на острові Ко Тао. І хоча виглядає дорого, це найдешевше місце у світі, де можна отримати дану сертифікацію. Але про дайвінг у наступних постах…

Таким чином маємо – 22 978 Бат (6 084 грн) за 14 днів класної подорожі Тайландом на двох.
Погодьтеся, вже зовсім не так чіпається, як при першій сумі.

Тож середній денний бюджет класної подорожі країною складає всього 434 грн. на двох. Ну як? 🙂
Це з готелями середнього класу, транспортом (внутрішній переліт, кораблі і орендовані мотики), трьохразове харчування у ресторанах і забігайлівках, плюс додаткові покупки. В Україні так не вийде!!!

Які можна зробити висновки?

Як бачите сам переліт виносить майже 2/3 витрат, якщо їхати на короткий термін. Тим не менше це єдиний варіант для осіб, які змушені повертатися у своє робоче місце 🙁

Переконаний, вже не буде секретом, що у Азію потрібно їхати на довгий термін.

Денний бюджет активної подорожі (мається на увазі постійне пересування у транспорті, відвідування цікавинок оплата за проживання подобово, харчування у ресторанах) виходить всього півтисячі грн. на двох.
Це не тремтіння над кожною копійкою, а якісна подорож, повна пригод і вражень з додатковими витратами такими, як 3G зв’язок, штатив та інші прибамбаси…

Які можна зробити висновки тепер, друзі? 🙂

Ми щойно прибули у дуже гарну провінцію на півдні країни – Крабі, де винайняли будиночок на місяць, що за 15 хв. ходьби  і 3 хв. їзди байком від моря в чудовому місці. Але тепер вже будемо жити, не як туристи, а як місцеві….

Що з того вийде вже побачимо зовсім скоро…

Support and Follow events in UkraineMore Info