Хоча я не помішаний на здоровому харчуванні і далеко не все роблю, що є корисним для мого здоров’я, все таки спорт займає значущу частинку мого життя.

Серед єдиноборств особливо мене цікавив Тайський бокс (Муай Тай). Окрім того в травні минулого року я пробіг півмарафон і навіть трішки бавився у бійцівські ігри в Карпатах.

Взагалі по життю я ніколи не захоплювався бойовими местецтвами (більше увагу приділяв тенісу), але все таки щось у тому є.

Не дарма більшість “великих” сучасних мислителів, он-лайн підприємців та інших взірців для мене займаються різними видами єдиноборств: айкідо, джиу-джитсу, тхеквондо та інші…

Факт один: Єдиноборства виховуть не лише тіло, а і дух.

І це просто чудове заняття для кожного чоловіка і не тільки. Саме тому я вибрав для занять Тайський бокс або, як його називають мовою оригіналу Муай Тай.

Вибираючи Тайланд, як місце тимчасового перебування в Азії, саме спорт зіграв велику роль. Я дуже хотів позайматися Муай Тай в країні його виникнення, оскільки до того брав участь в секції, мешкаючи у Львові.

І все чудово склалося. Протягом місяця я активно гарував на рингу, жадібно навчаючись новому…

Варто зазначити, що тренування принципово відрізняються від тих, що на батьківщині, та і техніка ведення бою зовсім інша.

Я ні в якому разі не претендую на експертну оцінку, але скажу одне: “Тренуватися між пальмами на відкритому майданчику з тайським тренером набагато цікавіше”.

тайський бокс

Майже кожне містечко у Тайланді має свій “стадіон”, куди приїздять місцеві та іноземці на тренування чи змагання. Поряд зі мною, наприклад, займалися хлопці і дівчата зі Швеції, США, Франції і навіть був один тренер з Маріуполя, який очевидно приїхав для піддвищення власної кваліфікації.

В той час, коли я місив піт з пилюкою на рингу, Марта (моя дівчина) вивчала Тайський масаж з вчителем і ми обоє насправді корисно, весело і просто круто проводили час…

Саме заради набуття таких навичок і варто подорожувати. Тоді місцевий колорит засвоюється в рази краще. Тайський бокс я закидати не планую, але зараз на Балі я займаюся серфінгом.

Друзі, а куди б Ви хотіли поїхати, щоб зайнятися улюбленою або цікавою для Вас справою?

Support and Follow events in UkraineMore Info