У одній із попередніх статей я писав про конкретний, вже напрацьований і дієвий алгоритм як знайти роботу своєї мрії або діяльність, яка приносила б задоволення і гроші.

знайти роботу

 Ось, власне, гарантований шлях до мети:

  1. Знайти людину, яка робить те, що хочете робити Ви або живе тим життям про яке Ви мрієте
  2. З’ясувати, що робиться ця людина
  3. Робити те саме, моделюючи найкращу практику
  4. Отримати в кінцевому ті самі результати

Детальніше почитайте ось тут…

Якщо знайти людину проблем швидше за все не складе, то щоб конкретно з’ясувати що вона робить заради досягнення мети може бути не зовсім просто.

Можна вийти з нею на зв’язок і поспілкуватися, запросити на вечерю або навіть взяти інтер’ю чи скористатися її послугами. Але найкращий на мою думку спосіб, це попрацювати з цим чуваком (або чувіхою).

Очевидно в партнери відразу набитися буде звичайно відважно, але не завжди дієво. Тому альтернативою і найефективнішим способом вважаю попрацювати на цю людину.

Свого часу мені пощастило знайти роботу і  попрацювати на людей, які робили те, що мені здавалося чудовим заняттям. Ось наприклад Річард Хенлі, про якого написано у статті Мої Герої або Люди, які змінили моє життя.

Так само у світ є багато прикладів, коли учні йшли по шляху вчителя, в якому добивалися неабияких висот.

з сайту motorsport.com

Ось, чудовим прикладом є Тоні Фернандес, засновник найкращої у світі бюджетної авіалінії AirAsia, послугами якої я неодноразово користувався, літаючи між Тайландом, Індонезією, Сінгапуром і Малайзією цієї зими. Після навчання у Лондоні молодий Фернандес працював бухгалтером у одній із компаній всім добре відомо Річарда Бресона (засновника Virgin Airways, а також однойменного холдингу). Згодом Фернандес повернувся у рідну Малайзію, викупив збиткову авіакомпанію і перетворив її у перевізника, який здійснив революцію у пересуванні азійським континентом.

А ось ще один чудовий приклад, як молодий хлопчина з Києва, Михайло Риков, почав робити перші кроки у інфоприємництві.

Михайло Риков

Словами Михайла без змін:

Усе почалося з моєї участі у семінарі «Upside Down». 10-денний курс дійсно перевернув життя з ніг на голову, тож новий рік я почав по-новому: значно ефективніше і з чітким уявленням про власні цілі та мрії. Найважливішим стало занурення в новий спосіб життя: я почав використовувати більшість фішок вже під час тренінгу (як-то раннє прокидання, контроль часу, планування і звітування перед собою тощо).

Далі – цікавіше. 27 січня я запропонував Орестові свої послуги персонального асистента..

Оресте, я переглянув твій семінар “50 способів заробітку он-лайн”, і мене надзвичайно надихнула ідея стати персональним асистентом зразкової людини. Справді, щоб щось отримати, треба спочатку віддати.
Тому пропоную тобі свої послуги персонального асистента. Я не маю багато досвіду, та є відповідальний, швидко вчусь та маю бажання змінити світ на краще. Мене цікавить сфера он-лайн бізнесу, в якій ти гуру. Готовий щиро допомагати “за досвід”. Що скажеш?
Можу також викласти будь-яку додаткову інформацію про себе.

З повагою, Михайло Риков.

..і наступного дня був прийнятий:

Орест:
Дякую, Михайле
Я якраз збирався брати собі ще одного помічника

На якому рівні ти володієш англійською?
Спочатку (1 місяць) я б хотів з’ясувати як нам працюватиметься разом.
Після цього я вирішу чи ми будемо далі продовжувати.
Я б дуже хотів, щоб це відбулося.
Безоплатну працю я не люблю, тому це буде повна, відповідальна праця за гроші + відсоток.
Протягом першого місяція, я даватиму завдання 1 раз на 2 дні. Я тебе вчитиму і показуватиму, бо багато чого не знатимеш.

Головне – це бажання
Ось перші завдання:

Успіхів і за роботу

За півтора місяці спільної роботи було справді чимало зроблено.

Мені найбільше подобається, що ті принципи ефективності та позитиного мислення, які пропагує Орест, він справді використовує на практиці! Наша робота завжди йшла чітко і злагоджено завдяки дедлайнам, орієнтації на результат, взаємній повазі. Авжеж, виникали й чималі труднощі, та ставлення до них як до викликів і гумор зводили їх вплив нанівець.

Крім того, Орест – не «пан над офісним планктоном», а жива весела енергійна людина, з якою можна просто приємно цікаво поговорити. Він справді має open mind – прислуховується до нових ідей і конструктивної критики. Тому субординація майже не відчувалась 🙂

Ось лише основні корисні вміння/навички, які я прокачав:

  1. Ділова переписка, взаємодія із партнерами.
    Була знайдена сила-силенна ресурсів, порталів, блогів на схожу з openmind тематику і проведена масштабна переписка, в результаті встановлені міцні дружні зв’язки з багатьма з них.
  2. Телефонні переговори. + сервіс (допомога клієнтам)
    Це чи не найважливіше. Обдзвін потенційних учасників, допомога із реєстрацією, будь-якими технічними проблемами по телефону..
  3. PR у соцмережах і google.
    Веду сторінки у фейсбуку і вк. Почав осваявати GoogleAdwords – дуже ефективна штука.
  4. Організація і проведення рекламної кампанії в інтернеті (розміщення банерів, розсилок тощо)
  5. Project-management
    Необхідне вміння прописувати проекти наперед, розставляти дед-лайни, прописувати фінансовий план..
  6. Текстування відео (швидкодрук)
    Вже існуючі вебінари передруковуються, в результаті маємо класний посібник в електронному вигляді. (вихід анонсується зовсім скоро!) А як відомо, рукописи не горять J

Крім того, як результат варто зазначити остаточне закріплення принципів персональної ефективності і тайм-менеджменту. Наприклад, мені зовсім не важко було виходити на скайп з Орестом о 7:30 ранку 6 днів на тиждень. Хоча ще 3 місяці тому така пропозиція викликала б у мене шок J

Час завжди є, його треба лише правильно організувати!  Наразі, крім допомоги Орестові, у порядку денному маю пари (навчаюсь у Могилянці), спорт (3 рази на тиждень займаюсь в залі + басейн), інтенсивне вивчення мов, музикування (вчусь на барабанах), курс з ораторського мистецтва, підготовка документів для навчання за кордоном, подорожі (час від часу), культурні події (люблю театр, мистецькі виставки)… І це далеко не границя можливостей. J

Тож далі – більше!

Отже не бійтеся напряму писати до людей, йдіть на пролом і просіть те, на що чітко націлені. Побачите, що знайти роботу не так вже й складно. Але не забувайте, що в першу чергу Ви повинні нести цінність і щось віддати. Не женіться на наживою і напрацьовуйте собі авторитет і згодом воно Вам обов’язково воздасться. Швидше за все Вам запопонують вже кращі умови ніж ті, що на загальних засадах.

Повірте, в світі не так вже багато адекватних людей, які насправді готові працювати на результат. А, якщо їх мало, то це змагання, в яких дуже складно програти, і знайти роботу + отримати необхідні навички доволі просто. Успіхів!

Support and Follow events in UkraineMore Info