*** Увага! Дана стаття була написана ще тоді, коли долар
був по 8 грн., тому при розцінках, враховуйте цей момент. 

Ну що ж, настав час підбити всі фінанси і глянути на картину цілісно. Цієї зими мені поталанило провести більше чотирьох місяців, подорожуючи країнами переважно Пд-Сх Азії.

У багатьох може скластися уявлення, що для таких мандрів потрібно мати золоті гори або бути дитиною олігарха. Я, звісно, не проти, але реальність тут інша, з якою Ви можете ознайомитися у статті “Як жити наче мільйонер без мільйона в кишені”.

Відразу кажу наперед, що мова не йде про “дешеві” мандри, автостоп, бродяжництво чи будь-який вид напівпаразитизму у дорозі. Додам, що все перелічене зовсім не знаходиться у одній площині, а ось тут є моя стаття про те, як подорожувати Європою безкоштовно.

Наразі пропоную глянути на подорож у екзотичних країнах крізь призму якості життя і рівня свободи у відношенні до ціни за цю благодать і того, що Ви за це отримуєте.

Тож скільки коштувало нам (мені і Мартусі) перебування у Тайланді, Малайзії, Балі (Індонезія), Шрі-Ланці та Сінгапурі з грудня 2012 по квітень 2013 на двох осіб?

скільки коштувало

Я не цураюся розмов про заробітки і витрати або ж гроші загалом, тому і ділюся цією інформацією, оскільки вважаю, що прицінюватися важливо. Так само важливо знати чого очікувати, ну і взагалі це мабуть цікаво все ж таки, чи не так? 😉

Раніше я писав деталізовані фінансові звіти по окремих країнах, тому давайте зараз все це, і не тільки, підіб’ємо докупи:

Тайланд

  • 9 000 грн – переліт Москва-Бангкок. Можна летіти і з Києва за набагато кращу ціну. Просто заскочили в Москву ще на конференцію перед вилітом у вирій.
  • 8 600 грн – Перших два тижні подорожі Тайландом (14 днів).
    Що ми робили протягом цього часу і де? Читайте тут.
  • 13 380 грн – Місяць життя у Тайланді (31 день) у будиночку на курячих лапках.
    Про цей чудовий осідлий час написано ось тутечки.
  • 640 + 280 = 920 грн – Дві одноразові двомісячні візи + один додатковий дозвіл на в’їзд у країну (*** я разок у Малайзію зганяв).

Малайзія

  • 2008 грн – Дводенна радіальна мандрівка в Куала-Лумпур під час перебування у Тайланді.
  • 3500 грн – Коротенька подорож Малайзією по дорозі з Балі на Шрі-Ланку (9 днів).
    *** Загалом про країну? Раджу глянути цей пост: Малайзія: три нації, одна успішна країна.

Сінгапур

  • 1300 грн – Два транзити. Дводенний – по дорозі з Тайладну на Балі і одноденний при перельоті з Малайзії на Шрі-Ланку.
    *** Більше про це місто-державу у статті Сінгапур, або Азіатський Тигр.

Балі, Індонезія

  • 1000 грн – Переліт Пхукет-Сінгапур-Балі.
  • 720 грн – Дві двомісячні Індонезійські візи.
  • 14 694 грн – Власне перебуванян на острові богів (51 день).
    *** Детально по балійських двіжухах і витратах все тут.

Шрі-Ланка

  • 2600 грн – Переліт Куала-Лумпур – Сінгапур – Коломбо
  • 480 грн – Дві місячні візи
  • 5488 грн – Власне подорож країною (18 днів)
    *** Детальний цейлонський фінстрип тут.
  • 6208 грн – Переліт Коломбо-Шарджа, ОАЕ-Донецьк
    *** Якраз на цьому рейсі ми заручилися.

2 день. Негомбо (59)

Фухххх. Начебто ніц не пропустив. Вибачайте, якщо що… Бухгалтер з мене нікудишній.

Що ж тоді виходить?

Загальна сума: 71 098 грн. Банківські комісії, втрату на конвертації валюти або витрати, пов’язані з електронними платежами чи переказами, сюди не входять. Це за 129 днів.

Невеличка похибка у витратах, звісно, є, але і в українській газоносній трубі в Європу теж є “утєчка”. Десь забув записати, десь не правильно конвертував. Давайте, щоб так на “вєрняк”, додамо сюди 10%, тобто ще +7110 грн.

Виходить 78 208 грн за 129 днів реально кльових мандрів і якісного життя у екзотичних південно-східно-азіатських країнах.

Тут дайвінг на Ко-Тао і заняття Муай-Тай у Крабі, що в Тайланді; кльовий серфінг і будиночок серед рисових плантацій на Балі; смачнюща їжа Малайзії і вишукані атракції Сінгапуру; захоплюючі сафарі і чудові пляжі Шрі-Ланки…

Це 606 грн вдень на двох і 303 грн на одного СПРАВЖНЬОГО життя у місцях, про які більшість людей знають лише з картинок і стереотипів; куди хочеться поїхати, але чомусь щось не дає. Що це, невже гроші? Open Your Mind 😉

А що стримує або раніше стримувало Вас від мандрів, про які Ви так мріяли?

Support and Follow events in UkraineMore Info