Дана стаття буде дуже корисною, як для початківців, котрі лише розпочинають власний шлях у будь-чому, так і для більш бувалих, в яких трапляються моменти невпевненості і перегорання.

Дивно, але доволі протягом тривалого часу моя діяльність супроводжувалася лише підтримкою або скептицизмом з боку інших. Тим не менше згодом, коли справа набрала обертів, почали з’являтися невідомі люди, по-різному намагаючись вставляти палки у колеса.

Знаєте приказку: “Чим швидше біжиш, тим більше людей плюють тобі в спину”. Спочатку такі речі сильно брали за живе, що вселяло невпевненість і було складно зрозуміти для чого люди це роблять, адже я займаюся насправді корисною справою. Декілька разів навіть намагався дати відсіч…

Відео зі статті Карпатська Сила…  (вгадайте де я)

І от після чергової перепалки, коли вже був фактично готовий зробити чергову дурню, одна коліжанка  Ірина Заяц підкинула дуже класну статтю з порадами одного із моїх кумирів Тіма Феррісса про те, як же боротися і відноситися до ненависників та опонентів у мережі і не тільки.

Відтоді ставлення до подібних ситуацій змінилося і я вкотре переконався, що йду по правильному шляху, який вибрали для мене серце і розум. Сподіваюся так само допоможе і Вам.

 

Муай-Тай звичайно ефектний метод боротьби, але тут піде мова про ефективні…

Якщо володієте англійською, то сміло закривайте цю сторінку і переходіть на оригінал – 7 Great Principles of Dealing with Haters, інакше читайте переказ далі. Я не професійний лінгвіст, тож вибачайте, якшо-шо. Хоча суть передати спробую.

Це друга не моя стаття на сайті, а загалом на openmind.com.ua вже опубліковано більше 250 постів. Взяв собі за правило писати лише власний унікальний контент, хоча справжніми перлами зі світу гріх не поділитися. Першою не моєю є стаття 10 причин ніколи не йти на роботу Стіва Павліни, ну а тепер власне ця…

 

1. Не має значення скільки людей цього не розуміє, а має значення скільком це допоможе

Це дуже важливо у мережі та в житті мати чітко виражену позицію і не втрачати її. Якщо Ваша мета спрямована на загальну благодать, допомогу як можна більшій кількості людей чи покращення світу певним чином (нехай через власні продукти і послуги), то потрібно вибрати лише 1000 послідовників і дуже сумлінно допомгти їм досягти бажаного результату. 10 мільйонів, які цього не отримають не мають значення.

 

2. 10% людей будуть сприймати це образою. Очікуйте цього.

В складних ситуаціях люди поводяться менш продуктивно. Тож очікуючи неадекватної позиції проти Вас, просто підготуйте варіанти розвитку подій заздалегідь, щоб не опинитися у незручному положенні і не наробити дурні. Це лише збільшить проблему.

Зазвичай люди йдуть на онлайн самогубство двома шляхами:
1) Відповідаючи на всю критику, в перспективі не маючи часу на завершення насправді важливих справ;
2) Реагуючи на речі, які навіть не вартують Вашої уваги. Краще сконцентрувалитися на розкрутці трафіку.

 

3. Спроби всім сподобатися є ознакою посередності. (Колін Пауел)

Якщо будете до всіх відноситися однаково, постійно вибачатися або погоджуватися, Ви просто не побачите найкращих гравців, а найгіршим не зможете допомагти. Фактично Ви робитимете більшість того, що Вам не подобається і навпаки. Це не означає, що не варто відповідати, просто робіть це з розумом.

 

4. Якщо Ви насправді робите справи ефективно, то 95% сказаного проти Вас буде негативом (Скот Борас)

Це принцип стає поряд з №2 у цій статті. Зазвичай найкрутіші люди у свой сфері отримують найбільше критики. Чим більший Ваш вплив, чим амбітніші справи, чим масштабніші проекти, тим більше опору і негативу йтиме проти Вас.

 

5. Якщо хочете розвиватися, радійте, що Вас називають дурним (Епіктет)

Можна перефразувати цю цитату висловом Елберта Хубарда: “Щоб уникнути критики, нічого не робіть, нічого не говоріть і ніким не будьте”. Феррісс навчився насолоджуватися критикою. Для прикладу Като, один з античних стоїків, носив темну накидку, а не білу туніку, як було тоді прийнято. Люди насміхалися і йому за це було соромно.  Але Като робив це лише для того, щоб навчитися червоніти лише за ті дії, яких варто соромитися.

Займаючись справді цікавими справами, Вам варто навчитися ефективно справлятися з критикою, навіть впритул до межі кайфу від цього.

 6. Добре жити – це найкраща відсіч (Джордж Хербетр)

Найкращим способом для кнтратаки ненависника є просто показати, що його атака просто не має впливу на Вас. Навіть більше, найкращою відсіччю є дати можливість ненависнику чи тролю продовжувати жити зі своєю злістю, що фактично не має нічого спільного з Вами.

Якщо судно містить кислоту і Ви наллєте трішки води, то воно все одно знаходитиметься в небезпеці. Не зліться, а фокусуйтеся на Вашому чудовому житті, що само собою їх з’їсть більше ніж Ваші активні потуги.

 

7. Спокійно! Просто продовжуйте

Цей слоган було вперше вжито Британським урядом під час Другої Світової війни, в якості пропаганди, щоб не дати людям впасти у паніку в час німецького наступу.

Сфокусуйтеся на змінах, які Ви можете зробити, а не на їх затвердженні. Якщо Ви вірите, що можете змінити світ (сподіваюсь, що так), робіть те, у що вірите. Очікуйте опору і опонентів, але просто продовжуйте…

Сток Канглідряпаючись на Сток Кангрі (6153 м) у Гімалаях, Ладах, Індія

А з яким опором чи стороннім негативним впливом Ви стикалися, коли починали або продовжували займатися своєю справою?

Support and Follow events in UkraineMore Info