Друзі, багато хто з Вас проводить екскурсії для своїх заїжджих знайомих або  Ви знаєте в місті свої “таємні закутки” – hidden gems. Свого часу я підпрацьовував гідом ще перед запуском Ukraine-Travel-Secrets.

Насправді є дуже багато бажаючих просто показати своє місто, село чи регіон з внутрішньої сторони. Саме до цього йде сучасний туризм. Заїжджені походи битим шляхом вже набридли і це зовсім не круто.

Десь у Туреччні

Десь у Туреччні перед віртуальною аудиторією

Круто дивитися на цікавинки по-новому. І для цього не потрібно працювати в турфірмі чи ловити зівак на вулицях, пропонуючи свої послуги.

Тепер це можна і треба робити в кайф, показувати те, чим гордитеся, ділитися досвідом, знайомитися з новими людьми і, до того ж, заробляти улюбленою справою.

Недавно до Києва прийшов кльовий старт-ап sputnik8.com/ru/kyiv. Це платформа, яка об’єднує знавців міста та бажаючих відкрити його для себе по-новому. Переконаний скоро справа дійде і до ріддного мені Львова.

Незнажаючи на те, гість Ви чи місцевий мешканець, Sputnik є чудовою альтернативою гнилому туризму і просто кльовою можливістю.

 

Кияни можуть знайомити з містом туристів або місцевих жителів, проводячи нестандартні екскурсії і майстер-класи, спілкуватись та заробляти на улюбленій справі гроші. Тематика – найрізноманітніша, від туру рюмочними до поїздки на ракетну базу.

Юлія Тополюк, запускає Sputnik у Києві.
Вона каже, що багато городян люблять і знають своє місто, а особливо захоплюючі маршрути “Від дому до роботи” і “Стандартні пам’ятки архітектури вже набридли кожному ще з шкільних екскурсій і приїздів далеких родичів”. Однак місто набагато більше, складніше і цікавіше. Воно змінюється і мімікрує. Ми допомагаємо пізнати його з нового ракурсу. А ракурсів цих може бути , як і мешканців Києва, –  близько трьох мільйонів.

І далі слова від неї….

Як це працює?

На sputnik8.com/ru/kyiv будь-хто, турист чи місцевий, може забронювати незвичайну екскурсію по нестандартних (або просто – досі невідомих) місцях Києва і його околиць. Хоча є і традиційні маршрути, для консерваторів.

Якщо ж комусь є що розказати про місто, провести екскурсію чи майстер-клас, то це можна зробити ось тут: http://www.sputnik8.com/ru/host-tour – все розписано по кроках.

Мотивація стати гідом  – це не лише можливість заробити, але і бажання зробити свій вклад в розвиток Києва, як туристичного бренду (бо Київ від навіть того ж Львова сильно в цьому плані відстає), а також подарувати клієнтвам частинки радості і щастя.

Ну і літо – це маленьке життя, хто зна з ким ви познайомитесь на екскурсіях 😉

У Sputnik є фейсбук сторінка, де можна, наприклад, дізнаватись про безкоштовні тестові екскурсії, які проводяться для всіх бажаючих 1-2 рази на тиждень.

Також Sputnik проводитиме події про бренд Києва, ідеї для міста, урбан-арт – словом, про все, що актуально для тих, кому небайдужий Київ.

Восени Sputnik планує прийти і до Львова, так що можна складати свої знання в маршрути вже зараз.

То що, у кого які невідомі улюблені місця в Києві? І чи вони взагалі існують?

Як на мене, то це чудова нагода, як для гідів-початківців чи просо закоханих людей у своє місто, так і для професійних екскурсоводів, оскільки не потрібно шукати клієнтів дідівськими методами тоді, як на дворі епоха інтернету, стартапів і просто купи нових можливостей…

Support and Follow events in UkraineMore Info