Продовжуючи висвітлення трьох найкращих тревел-сторі учасників онлайн форуму справжніх мандрівників itravel, представляю Вашій увазі публікацію, яка зайняла друге місце.

Це історія про реалізацію однієї людської мрії. Переконаний, Ви вже в курсі якої. Так-так – це подорож у Діснейленд однієї української дівчини, Ірини Журавель.

Діснейленд_очима_українців_05

 

У кожного є своє кришталева мрія, пов’язана з подорожами. Для мене нею, ще з 5 років, було відвідання парку атракціонів Діснейленд – мекки для всіх дітей та підлітків. В цій назві ховаються всі дитячі фантазії і таємниці, всі переглянуті мультики та завчені з них фрази.

Взагалі у світі нараховується 5 парків атракціонів кіностудії Дісней. Але в цій статті я б хотіла поділитись враженнями про, мабуть, найдоступніший з них для українців – парк в околицях Парижа. З столиці Франції до Діснейленду Вас довезе прямий потяг лінії RER A від станції Gare de Lyon вартістю 7,3 євро в одну сторону (станом на січень 2013 року).

Діснейленд_очима_українців_04

Уже на станції можна помітити перші ознаки того, що поруч знаходиться такий очікуваний парк. Вказівники зроблені у формі всесвітньо відомих вушок Міккі Мауса. Але перед тим, як Ви нарешті потрапите туди, Вам доведеться пройти перевірку, можливо, навіть серйознішу, ніж на митному контролі. В нас оглянули сумки, провели через металодетектори і лише після цього ми нарешті добрались до місця перевірки квитків. В нас вони були відразу в два парки: Disneyland i Disney Studio.

Діснейленд_очима_українців_02

Діснейленд_очима_українців_03   Обидва надзвичайно великі та яскраві. Квиток в обидва парки обійдеться Вам близько 70 євро на один день, але, як правило, завжди можна знайти якісь акції. Його потрібно тримати при собі протягом всього дня і, бажано, не зминати.

Діснейленд_очима_українців_01

Насправді нам надзвичайно пощастило, що поруч був досвідчений мандрівник, який вже неодноразово бував в Діснейленді і міг порадити, як і куди краще йти в першу чергу. Це дійсно дозволило нам зекономити купу часу.
Для прикладу, першим в нашому списку був атракціон Space Mountain. Якщо прийти до нього в час обіду, то можна провести в черзі близько 1,5 години. Взагалі, черги – це біль Діснейленду: в них можна пообідати, знайти нових друзів, дізнатись всі світові новини, та що там – навіть завести дітей. :-)

Діснейленд_очима_українців_07

День в країні Діснея був надзвичайно насиченим. Саме тому я б хотіла розповісти про атракціони, які ми відвідали, щоб і Ви змогли по приїзді сюди, отримати неймовірний кайф від перебування в парку. Як кажуть “Поїхали”, що для Діснейленду набуває буквального значення. :-P
   Дитячий світ – це щось абсолютно дивовижне. Пропливаючи на човні повз мініатюрні копії різних країн, де веселі ляльки наспівують приємний мотив, забуваєш про все і отримуєш неймовірну насолоду. Не проходьте повз цей атракціон ні в якому разі!
Далі ми попали в Неверленд – країну Пітера Пена, де знаходиться піратський острів. Це було надзвичайно доречно, адже в парк ми приїхали в костюмах. 8-)Плавали по підземній річці на човні, спостерігаючи за діями живих та мертвих піратів.

В обід ми добрались до Big Thunder Mountain. Щоб попасти туди, можна скористатись Fast-Pass. Це дозволить оминути кілометрові черги, але прийти до атракціону потрібно буде в чітко зазначений час. Ми ж вирішили, що не такі пунктуальні, а тому довелось стояти в черзі. Під час атракціону після наших криків зграя чапель моментально покинула своє спокійне, до цього, озеро. Сорок хвилин в черзі, три хвилини адреналіну та п’ять – на те, щоб відірвати руки від поручнів. Саме таким є таймінг цієї розваги.

Наступним пунктом був Дім з привидами. Погода нам посприяла дощем, що створило незабутню атмосферу на атракціоні. Насправді, технічний рівень парку просто вражає! Неймовірна кількість деталей, голограм та конструкцій. Навіть тяжко уявити скільки праці та грошей було вкладено в це чудо!

Діснейленд_очима_українців_09

Далі ми попрямували в Дісней Студіо. На вході стоїть величезна статуя Міккі, а Вас знову будуть перевіряти при проході через турнікет. Особливість цього парку в тому, що весь він побудований на сценаріях з голлівудського кіно, при чому не тільки діснеївського.
Важливо пам’ятати про те, що в таких місцях дуже легко заблукати. Саме тому варто взяти карту, яких тут повно на кожному кроці, та наперед відмітити місця, в які хочеться піти в першу чергу. Так Ви не загубитесь та не витратите купу часу на пошуки.
Першим ми потрапили до атракціону Армагедон. Якщо Ви – Брюс Вілліс, принаймні всередині, то не пропустіть в жодному разі. Далі нас чекав страхітливий напівзруйнований готель – мій улюблений атракціон The Twilight Zone Tower of Terror. Все приміщення готелю ніби просякнуте страхом та очікуваннями неприємних сюрпризів. Ось Вас зустрічає швейцар і проводить через напівзруйновані сходи кудись в темінь. Повсюди павутиння, зламані двері ліфтів та різноманітні котли з незрозумілими механізмами. Все веде до того, що буде неабияк страшно. В результаті Вас приводять до ліфта, який згодом буде летіти з величезної висоти вниз, зруйнований внаслідок удару блискавки. Враження неймовірні!

Діснейленд_очима_українців_10

Згодом ми добрались до атракціону Немо, милого та дитячого з першого погляду, але несподівано тяжкого для багатьох відвідувачів, які мають проблеми з вестибулярним апаратом.) Четверо дорослих людей (це я про нас :-) ) так кричали на цьому атракціоні, що потім просто пропав голос. Обов’язково для відвідування!
Далі ми попали в декорації мультфільму Toy Story. Це один з небагатьох атракціонів, які є відкриті для перегляду публікою заздалегідь. Можливо, якби я не бачила як з гори люди несуться на величезному бублику, то б не здрейфила і спробувала сама. Проте не цього разу. ;-)
Але це ще не був час для релаксу. Апогеєм дня повинен був стати Rock’n’Roller Aerosmith. Спочатку Вас чекає зал з гітарами та автографами музикантів, далі Вас проведуть в студію звукозапису, а вже тоді покажуть намальований план майбутньої пригоди. З цього моменту в кімнаті починає витати запах страху. :evil:Але дороги назад немає. Коли Ви підходите до величезних воріт і бачите 5-6 вагончиків, де всі будуть сидіти парами, починаєте розуміти, що попереду чекає щось зовсім приголомшливе. А коли Вас дуже міцно пристібають, фіксуючи при цьому також і голову, а інструктор, пробуючи заспокоїти, говорить фразу типу: “Головне, не крутіть головою і не висовуйтесь, щоб не зламати шию” – це надзвичайно заспокоює. Мені, наприклад, після цих слів відразу стало набагато легше. :lol: 5 хвилин катання завершились сльозами радості та німим криком.

Діснейленд_очима_українців_08

Після неймовірної дози адреналіну ми покатались на Studio Tram Tour, який загалом порівняно спокійний, крім відрізку з декораціями бойовика, а також не могли пропустити атракціон присвячений “Зоряним Війнам”. За всіма цими емоціями лише ввечері ми згадали про те, що цілий день практично нічого не їли. А тому вирішили піти в локальний діснеївський фастфуд, який би не радила нікому. 35 євро за стандартний набір – не та ціна, яку варто платити за “гумову” їжу. Краще все-таки мати щось з собою.
Повечерявши, ми ще зайшли в лабіринт Аліси – мабуть, єдине місце, яке мене дійсно налякало. Ми не могли вийти звідти більше 20 хвилин, бігаючи туди-сюди, але врешті все закінчилось добре. На завершення мав бути святковий парад, який в силу пунктуальності французів ми, на превеликий жаль, так і не дочекались. Але нічого, адже це дає стимул поїхати в прекрасне місце під назвою Діснейленд знову. Бо туди варто однозначно варто повертатись!
Насамкінець розповіді хочу поділитись основними порадами з Діснейленду:
• Беріть квитки в парки онлайн!
• Беріть квитки відразу в 2 парки – не пошкодуєте!
• Вивчіть карту парків заздалегідь, відзначте, що хотіли б відвідати, виключіть нецікаві атракціони, щоб заощадити час.
• Вивчіть, де проходить Fast-pass (лише в найпопулярніших частинах парку).
• Приїжджайте до самого відкриття парку в 10 ранку.
• Беріть фотоапарат! Багато нас лякали, що сумки і фотоапарати не можна брати на атракціони (не так не можна, скільки небезпечно, що випадуть). Раджу брати рюкзаки. Ми їх щільно вкладали під сидіннями і надягали шлейки на ноги. До того ж сила тяжіння бере своє і нічого не випадає =)
• Візьміть з собою воду і бутерброди. Там достатньо місця, щоб влаштувати класний пікнік. І це заощадить Вам непогану суму.
• Не лінуйтеся зайти до якогось персонажу на аудієнцію. ;-) Дуже шкодую, що ми так і не зустріли жодного персонажа Дісней на вулицях, а спеціально в гості не зайшли. Найбільш діснеївським персонажем виявився мій хлопець у костюмі пірата. Працівники атракціонів постійно коментували його вбрання, але самі були одягнені досить банально.

Діснейленд_очима_українців_06

• Не прагніть скупити сувеніри і всякі дрібнички. Багато з них можна придбати дешевше у фірмовому магазині в самому Парижі на Єлисейських полях.
• Фотографії, які роблять на основних атракціонах, можна не купувати, а перефотографувати з екрану. 1 роздрукована фотографія коштує 15 євро. Якщо сумніваєтесь, з якого атракціону краще купити фото, моя порада: або з Готелю з падаючим ліфтом, або з Mountain Space.
• Одягайте зручний одяг та взуття.
• Не соромтеся вести себе, як дитина! Діліться емоціями з іншими та черпайте їх у всьому навколо! Для цього Ви і приїхали в Дісней!

Яскравих Вам вражень і надійних гірок! Ірина Журавель.

Оригінал публікації на сайті Time2Travel.com.ua, де всі учасники робили свої пости.

 

Support and Follow events in UkraineMore Info