Мабуть доволі часто у Вашому житті виникали моменти, коли з самого початку Ви з неймовірним натхненням починали братися за щось нове, але згодом цей вогник згасає і в результаті колись геніальна ідея перетворюється на пшик.

Так от, я теж в подібних ситуаціях опинявся десятки, а то і сотні разів, допоки не переосмислив відому фразу Коко Шанель, якою називається даний пост.

І ось недавно вкотре її пригадав, коли вперше зумів пройти пару кіл у холоднющій воді Раківецького джерела під Львовом 🙂

Коли вперше свідомо щось вдається, то в голові відбуваються неабиякі просвітлення, типу: “Блін, а чому ж я цього не міг зробити раніше?”. І причин я цьому знайшов багато.

Але важливішим є дешо інше. Що ж варто робити для того, щоб нові речі вдавалися і не злити воду на початку чи навіть середині шляху?

 

Все дуже просто і практично. Всі про це знають.

Людиною керують дві рушійні сили:

  1. Бажання отримати насолоду
  2. Необхідність уникнути болю

Зазвичай друга є сильнішою. Скажімо, при виникненні загрози небезпеки життю, людина здатна зробити набагато бідше ніж для того, аби увійти у хорошу форму і гарно виглядати.

Або ще приклад. Більшість людей набагато активніше діють для того, щоб зберегти гроші (не дати вкрасти, зекономити) ніж для того, щоб цих грошей заробити більше (надати послуги чи проінвестувати) 🙂

Ну а з джерелом (на відео зверху) взагалі все ясно. Мені просто було соромно перед друзями, що більшість з них (з обличчями гравців у покер) намотують кола тоді, як я не проходив і чверті. Сюди додайте, що я виступив ініціатором завітати до Раковецького джерела подорозі в Трусквець.

Звичайно, мені хотілося нарешті пройти хоча б одне коло, але в першу чергу сором змусив не вистрибувати з крижаної води під час того, як нереально ламало ноги. Хто там ходив, той знає.

Ці дві рушійні сили ніщо інше, як “мотивація до” і “мотивація від”,
хоча існують ще й інші народні версії, типу:

  • морквочка спереду і морквочка ззаду 🙂
  • цукерка і патик
  • etc…

І найефективнішим способом, заради досягнення різноманітних цілей є, свідоме використання обох варіантів.

Візьмемо за приклад недавній онлайн тренінг Формула Продуктивності 3.0, в межах якого учасники показали дуже добрі результати. Лише зацініть проміжні підсумки на половині шляху.

Загалом двадцять з двадцяти трьох людей виконали абсолютно всі домашні завдання. Хто проводить або брав участь у подбіних подіях, знає, що зазвичай більшість людей лише слухають і одиниці по-спавжньому щось роблять.

То як мені вдалося домогтися такого надперформансу від власних учнів?

Правильно! Я зробив те, чого я ще ніколи не робив і отримав те, чого ніколи не мав 🙂

Пригадуємо дві рушійні сили: “мотивація до” і “мотивація від”. Із загальною мотивацією все ясно: покращити своє життя, розібратися у справах, навчитися нового і так далі. Це якраз той вогник, який спалахує, але частенько дуже швидко згасає.

Основне, що я наперед себе запитав це:
“Що і як я можу зробити, щоб підтримувати цей вогник і навіть розвести багаття?”

мотивація(фото: Джайпур, Раджастан, Індія)

1. Мотивація від, патик або морковка ззаду. Банально почав виганяти зі занять людей, котрі двічі або більше не виконали ДЗ, а відтак і не виросли. Це навіть при тому, що участь у тренінгу є платною.

Тим не менше, для деяких учасників цього було недостатньо. Дехто продовжував невиконувати ДЗ, пропускати заняття і скачувати записи, що було гарантовано, оскільки даний продукт входив у ціну. Більшість таким чином просто збирає інформацію, а не застосовує її, а відтак і не отримує результатів.

Тому я вдався до ще однієї рушійної сили, яка добряче проявила свою ефективність.

2. Мотивація від, цукерка або морковка спереду. Кожному, хто виконає всі ДЗ, а відтак ретельно і сумлінно опрацює та застосує поданий на тренінгу матеріал я пообіцяв два мої класні семінари безкоштовно: 50 способів заробітку онлай і EuroTrip.

І знаєте що? Деякі халявщики або просто ті, хто не встигали, почали дописувати звіти про виконання ДЗ. Я був вражений. Це мене втішило і я вкотре переосмислив ще одну життєву істину…

Зазвичай людина зробить щось лише тоді, коли чітко побачить вигоду і користь для себе.

Ну що ж, переконаний всім учасникам Формули Продуктивності 3.0 участь у даному тренінгу пішла на користь. Принаймні про це свідчать підсумкові звіти, в яких вони розгорнуто і детально відповідали на наступні питання:

  1. Загальні враження від самотренінгу.
  2. Яких результатів досягнуто? Скільки і яких справ зроблено?
  3. Три найважливіші речі, які Ви навчилися і будете застосовувати в своєму житті надалі
  4. Ваша власна виведена формула продуктивності :-)

Лише прочитавши цю вижимку переробленої і перевіреної на практиці інформації, можна сміло складати посібник по тайм менеджменту, самомотивації і перснальній продуктивності. Тому рекомендую уважно переглянути фінальні звіти куру і Ви точно отримаєте багато користі для себе, якщо застосуєте те все (або частину) на практиці, звичайно 🙂

 

Але я хочу дати Вам ще більше цінності. Зовсім скоро даний мегатренінг буде доступним у записі. Причому формат його опрацювання і результативність для Вас залишатимуться на висоті.

Отримати його з класними бонусами і на дуже вигідних умовах можна буде лише в час з 12:00 понеділка (28/10) до 18:00 вівторка (29/10), оскільки о 21:00 вже рушатиму на Варшаву.

Я організував все таким чином, що результату не отримати просто неможливо.

Щоб показати яким чином проходили наші заняття, а також в якому форматі відбуватиметься робота у випадку придбання даного інфопродукту, пропоную отримати:

  1. Методичку по всьому курсу
  2. Запис першого заняття
  3. Запис останнього заняття

ФП3d             room   met

Для цього просто внесіть Ваші дані у форму знизу, щоб я знав куди надіслати дані матеріали, які Ви практично відразу отримаєте на свою поштову скриньку, а також першим дізнатися про реліз 🙂

 

Iм’я:
E-Mail:
Тел.:

Переконаний, Вам буде корисно 🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info