Зовсім не маю морального права писати якусть аналітичну інфу або трактувати факти, які сам на власні очі не бачив, оскільки наразі перебуваю в Мексиці.

eurohelp

Взагалі, як людина, котра не читає новин, начебто нічого путнього щодо тематики заголовку цієї статті у мене б не вийшло. Але, протягом станніх трьох тижнів за подіями все таки слідкував, чим самим порушив власну формулу продуктивності (впервнений, що тимчасово), зате вкотре переконався, що читання новин до добра не призвордить.

До добра та змін призводить інше – активні дій. Якщо Ви вважаєте, що будучи поза Києвом або просто не маючи можливості (у мене подібна ситуація) чи бажання виходити на вулиці країни, жодним чином підтримати євроінтеграційний процес України варіантів нема, то Ви помиляєтеся.

Активно, хоча і дистанційно, долучитися до перемоги Євромайдану варіантів є безліч. Звичайно, ефективніше долучитися до людей в центрі столиці і напряму впливати на ситуацію, але, якщо Ви закордоном, маєте проблеми зі здоров’ям чи у Вас діти в дома плачуть, то ось класні способи не залишатися спостерігачем осторонь.

1) Гроші і матеріальна підтримка

Саме так. У коштах завжди є потреба і завжди знайдеться де їх найкраще застосувтати. Варто пам’ятати, що це ніщо інше, як інструмент досягнення певної цілі: нагодувати, зігрітися, доїхати і так далі. Інша поблема полягає в тому, що доволі складно проконтрольовати конкретно куди і скільки їх було застосовано.

В мережі з’явилося багато оголошень про збір коштів на підтримку Євромайдану в цілому або лише діяльності організацій, які працюють на його підтримку.

Скажімо на сайті трьох основних опозиційних сил (Батьківщина, Свобода, Удар) опублікований один і той же рахунок, на котрий бажаючі підтримати Євромайдан можуть перераховувати кошти.

Також фін підтримку просить Громадське ТБ, журналісти якого всіляко висвітлюють події Євромайдану і не тільки. Переконаний, Ви точно бачили багато просьб про допомогу.

Банківських рахунків для перерахування коштів є купа (багато з них добросовісні, хоча можуть траплятися і фіктивні), але на мою думку найефективнішим способом напряму фінансово підтримати Євромайдан буде безпосередньо долучитися до вирішення конкретної проблеми. (E.g. закупівля спальників, дощовиків, харчів чи якогось іншого обладнання) або забезпечити ці потреби.

Напротивагу виступам «тітушок» наші потуги з нашого ж держбюджету не фінансуються, тож мусимо порадити собі самі. Найкраще, якщо у Вас на майдані є друзі, або принаймні збираються. Передайте кошти їм для конкретних цілей. Можливо у них не має грошей на бензин, але вони готові їхати у Київ, тож долучіться таким або подібним чином.

 

2) Kyiv Host – прийміть на нічліг або попросіть друзів, щоб це зробили

Є афігєзна група у фейсбуку Kyiv Host, започаткована моїм близьким другом Сашком Ружицьким, з котрим ми разом пройшли всю Індію, пів Європи, мідні труби і далі по списку.

Дана група створена для того, щоб сконтактовувати між собою гостей столиці, корі приїхали на Євромайдан, і мешканців, котрі можуть допомогти з житлом або принаймні запросити у гості відігрітися чи помитися.

Якщо проживаєте в Києві, але в силу різнх причин не можете вийти на вулицю (нога поломана, доглядаєте за кимось чи ще щось…), запросіть когось. Заодно і веселіше буде. Інакше у Вас точно повинні бути знайомі або родичі в столиці. Рокажіть їм про дану ініціативу.

 

3) Відеозвернення і мініЄвромайдани закордоном

Ви зараз подорожуєте, як і я? Круто. Це чудова нагода розповісти про події в Україні людям, котрих зустрічаєте на шляху, хоча мабуть вони і так будуть в курсі.

Зберіть місцевих до купи, розтягніть жовто-блакитний стяг і зробіть веселу фотку всі разом. Ось, зацініть скільки вже зародилося по світу Євромайданчиків.

Також попросіть ваших іноземних колег зробити відео звернення для підтримки співвітчизників. У Вас же так само, як і у мене мурашки по тілі бігають і серце калатає, коли здавалося б зовсім чужі для нас люди підтримують нашу національну ідею.

Можливо багато Ваших колег або інших людей в межах однієї професії знаходяться у різних місцях, але написати загальне відео звернення, це ж зовсім не проблема і так кльово. Ось відеозверення від деяких українських блогерів.

 

4) Клацайте по контекстній рекламі на політичну тематику

Детальніше про те, що таке контекстна реклама, написано ось в цій статті блогу.

В двох словах і на хлопський розум. Рекламодавець подає оголошення до внутрішньої системи Гугл або Яндекс, а ті в свою чергу розміщують рекламу на сайтах-парнерах, чило яких вимірюється сотнями тисяч.

Зміст реклами відображається в залежності від тематикою якою зазвичай цікавиться користувач інтернету, що визначається за історією переглянутих сайтів та ввеених пошукових запитів. Здогадайтеся яка зараз найактуальніша тема 🙂

Провладна сторона, щоб загладити ситуацію хоча б частково, проводить широкомасштабну рекламну кампанію і скеровує читача на начебто нейтральні ресурси за допомогою цієї ж реклами. Ціни зазвичай відраховується за клік і коливаються в межах 2-10 грн, що повинен сплачувати рекламодавець.

Євромайданівці подібних методів не використовують, бо людям і так все зрозуміло за кого і за що виходити на вулиці, зате наше «вельмишановне керівництво» це активно застосовує. Тобто не вони, а маркетологи, яких вони найняли. Відповідно, якщо клацатимемо по такій рекламі, проїдатимемо їхній бюджет, а це вже теж боротьба. У всякому випадку не прогадаємо.

 

5) Створюйте фото- і відеомотиватори і пишіть статті на власних ресурсах

Маєте дизайнерські навички? Супер. Тоді Ви в курсі про вірусну силу надихаючих тематичних картинок і відео, котрі з блискавичною швидкістю розлітаються по мережі, а відтак і вкотре нагадують людям по цілому світові, що Ukrainians can’t keep calm.

 

6) Поширюйте достовірну інфу і пишіть статті на власних ресурсах

Враховуючи, що дана стаття призначена для осіб, які безпосередньої не перебувають в місці подій, то очевидно такої інфи буде мало. Тим не менше, поширюйте ту, у якій Ви впевнені. Від друзів, колег, родичів, котрі на власні очі бачили що відбувалося.

Я не читаю новин саме через те, що 70% змісту правдивої інформації викривлені, а правдивої є менше половини. Відтак шанс почути чи побачити об’єктивне дуже низький і зазвичай ен вартує часу, витрачного на години перечитування фігні.

Якщо трапилося щось насправді важливе, то Ви і так про це дізнаєтеся від інший. Ви і так про це в курсі.

Поширюючи у соцмережх, використовуйте хештег #Євромайдан. Пройого властивості вже всім відомо, чине так?

 

7) Проводьте приємні мирні роз’яснюючі бесіди з противниками Євромайдану

Все пізнається у порівнянні. Можливо ці люди просто не були у Європі і не мали можливості побачити або відчути як живуть люди у цивілізованому світі, яке у них ставлення до життя і до самих себе, як вони поводяться або відпочивають.

Запросіть колегу на пива чи каву і просто розкажіть про одну із Ваших мандрівок на Захід, покажіть фотки  і спробуйте передати власні відчуття. Я більш ніж впевнений, що вони залишилися у Вас позитивними.

 

8) Поводьтеся по-європейськи

Українці є європейськю нацією,але за часи напівазіатського панування на більшості території нашої держави в поколінь людей могли виховатися зовсім риси характеру, не притаманні нам історично, котрі були запозичені (ні, штучно інтегровані) «визволителями» мільйонів душ зі Сходу. Не наша в цьому вина, але ці сліди так просто не проходять. Для змін потрібні зміни у поведінці людей і у мізках.

Жодних табу і «НЕ»,а навпаки «ЗА», тим більше, що почати виховувати їх у собі може кожен вже зараз. Проявляйте толерантність, подорожуйте, вивчайте іноземні мови, цінуйте своє, open mind та ін…

 

9) Виходьте на зв’язок і комунікуйте

Для цього у наш час не потрібно нікуди їхати. Якщо маєте колег чи знайомих, котрі по-різному долучаються до подій і можуть одне одному допомогти, то сконтактуйте їх між собою. 

Маєте знайому, яка працює у фірмі, керівництво якої вирішило підтримати Єаромайдан? Чудово. Передайте їй необхідну інфу чи контаки, якщо володієте такими.

Більшість контактів зараз відкриті і легкодоступні, тому використовуйте переваги інформаційної епохи заради доброго діла. 

 

10) Ваш варіант…

Звичайно цей список не є вичерпним. Це всього лиш те, що спало мені на думку і те що намагаюся робити я, перебуваючи у далекій Мексиці.

eurohelp2

Друзі, а що б Ви порадили чи може щось робите інше?

Support and Follow events in UkraineMore Info