Обережно, реалізація багатьох тверджень та ідей даної публікації суперечать чинному законодавству України, а тому рекомендую сприймати дану інформацію не надто близько до серця і підходити аналітично і з розумом.

В той же час активне її застосування здатне значно покращити життя мільйонам українців, а в плані суперечності до законодавства нашої країни просто ніщо у порівнянні з діями більшості «представників народу».

Мова йде про наявність закордонних фінансових рахунків, котрі слугують подушкою безпеки як для одних, так і для інших. Але, якщо для вершків – це частенько спосіб приховати активи і відмити кошти, то для простих людей – це варіант вберегтися від можливого свавілля, а також частково покращити можливість отримання фінансів з закордону.


Франкфурт-на-Майні, фінансова столиця Європи (під час однієї поїздки в Німеччину)

Пропоную Вашій увазі те, як кожен українець може відкрити свій власний банківський рахунок закордоном і таким чином мати недоторканий бекап на чорний день, оскільки нещодавно постало питання про блокування рахунків юридичних і фізичних осіб в Україні, котрі власною діяльністю підтримують так званий «екстреміський рух».

 ***

Дана публікація є частково подібною до тої, в котрій я визначав ряд способів безболісного отримання коштів з закордону, але тепер власне мова йде детально про відкриття саме банківського рахунку, а не міжнародної системи онлайн платежів чи ще чогось.

Отже, на відміну від України, у більшості держав світу відкрити банківський рахунок набагато простіше. Пам’ятаю, як пару років тому, коли ще працював з одним британцем Річардом у Львові, був вражений складністю процедури і переліком документів, необхідних для того, щоб іноземець міг покласти кошти у наш банк.

Нагадую, хоча недавно дані дії були декриміналізовані, все таки, за наявність коштів у громадян України на власних фінансових рахунках закордоном без ліцензії НБУ, передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 8 500 грн. до 51 000 грн. згідно ст. 162-2 КУпАП. Раніше Кримінальним кодексом передбачалося до 5 років позбавлення волі.

***

Тим не менше, одного чудово дня, якось повертаючись з Бельгії до рідного Львова, під час довготривалої пересадки у Варшавському аеропорту, вирішив зайти у відділення банку PEKAO і ляпнув: «Хце заложич конто». «Без проблем» , отримав у відповідь…

Все, що було необхідним, це мій закордонний паспорт, і за 10 хвилин, я вже був власником рахунку у одній із найбільших фінансових установ нашого західного сусіда. В якості адреси, вказав свою домашню в Україні, на котру повинні були надіслати картку протягом тижня. На жаль її я так і не отримав. А коли мені надійшла квитанція з вимогою сплатити збір за користування рахунком, пояснив, що ним не користувався, оскільки не отримав картки, і попросив розірвати договір.

Висновок – відкриваючи рахунок за кордоном, не подавайте своєї адреси в Україні, а то очевидно на кордоні та пошті все січуть і навіть перехоплюють надіслані картки, що в перспективі може потягнути ще гірші наслідки, оскільки відбувається палево. До слова, після пограбування мене у Мексиці і втрати телефона та ще ряду речей, відправлена з України вже майже 2 місяці тому, нова сімка так і не надійшла. Невже комусь так важливо перехоплювати це все? Жах…

***

Отже, як відкрити банківський рахунок у Польщі?

1) Їдете у Польщу. Очевидно для цього потрібна віза, про що більше написано ось тут.

2) Йдете у будь-яке банківське відділення і кажете, що хочете відкрити рахунок.

Хорошим є Mbank, оскільки це найбільш internet-friendly банк в країні і фактично кожну дію можна здійснювати онлайн. Особиста присутність необхідна лише під час відкриття рахунку. І то у банку не має власних відділень, а лише стенди з представниками у окремих місцях (типу торгові центри) для економії коштів і максималізації дистанційних операцій, що нам на руку.

Як Ви зрозуміли з вище поданого тексту, краще звичайно дати адресу в Польщі, на котру бажаєте отримати картку. Інакше можете її просто не дочекатися. Жодної реєстрації чи прописки не потрібно. Просто поштову адресу. Очевидно для цього варто мати місцевого друга чи знайомого котрому буде не влом Вам допомогти, хоча для нього це і так нічого не вартуватиме.

3) За пару днів за поданою адресою надходить банківська картка, доступ до рахунків котрої повністю забезпечений через інтернет та ще й з чудовою апікухою для смартфонів. Користайте на здоров’я.

Так само це можна зобити не лише у  Польщі, а й в інших країнах Євросоюзу чи позайого межами, де це дозволяє процедура без додаткових ускладнень.

***

P.S. А чи стикалися Ви з цим питанням? Чи може знайомі
мають рахунки за кордоном або ж Ви щось чули про це?

Support and Follow events in UkraineMore Info